Легкий і дієтичний український борщ з куркою
Борщ на бульйоні виходить максимально легким, поживним і нежирним, що є важливим пунктом під час дотримання дієтичного харчування.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 120 хв
Порцій – 5.
Склад:
- Квасоля — 100 гр.
- Буряк — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Капуста білокачанна — 200 гр.
- Картопля — 4 шт.
- М’ясо куряче — 400 гр.
- Перець болгарський — 2 шт.
- спеції — за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Заливаємо квасолю холодною водою і залишаємо мінімум на чотири години, а краще на ніч.
2. Після варимо до повної готовності приблизно протягом години. Час може змінюватись в залежності від розміру і часу замочування квасолі.
3. Буряки для борщу будемо запікати у фользі в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом однієї години. При такому способі приготування буряк зберігає корисні мікроелементи і вітаміни. Готову буряк відрізняється насиченим бардовым кольором і м’якістю.
4. Почнемо приготування курячого бульйону. Беремо приблизно трилітрову каструлю, наповнюємо водою і відварюємо підготовлене м’ясо курки 25-30 хвилин. У воду додаємо цілком очищену цибулину. Важливо не забути зняти накип.
5. Митий очищену картоплю нарізаємо кубиками, довільно нарізаємо моркву. І підготовлені овочі додаємо до бульйону. Варимо хвилин 10.
6. Всипаємо в каструлю тонко нашатковану капусту, варену квасолю і м’якоть болгарського перцю. Для цього натираємо перець без шкірки на дрібній тертці.
7. Очищену запечену буряк нарізаємо не дуже дрібною соломкою і відправляємо в каструлю. Заправляємо борщ за бажанням сіллю, чорним меленим перцем, лавровим листом, цукром і лимонним соком. Кип’ятимо готовий борщ 10-15 хвилин і даємо час настоятися перед подачею до столу. Традиційно подаємо зі сметаною, хлібом і салом.
Приємного апетиту!