Варення з абрикосів на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Ароматний варення з абрикосів з лимоном

Варення з абрикосів з лимоном готується просто і швидко. Лимон знижує приторную солодкість абрикоса і текстуру десерту робить більш щільною за рахунок свого пектину, що зручно не тільки для намазування тостів або бутербродів, але і для начинки домашньої випічки. У цьому рецепті до джему додаємо тільки сік лимона, але можна використовувати і весь плід.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1 л.

Склад:

  • Абрикоси без кісточки – 600 гр.
  • Цукор – 600 гр.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряйте інгредієнти для джему згідно пропорції рецепта. Абрикоси переберіть, видаляючи пошкоджені фрукти.

Крок 2. Потім абрикоси добре промийте холодною водою і на друшляку видаліть зайву рідину. Лимон, якщо будете використовувати не тільки сік, промийте зі щіточкою.

Крок 3. У чистих абрикосів видалити кісточки і фрукти наріжте шматочками.

Крок 4. Нарізку абрикосів разом з соком або нарізаним лимоном перекладіть в чашу блендера.

Крок 5. Подрібніть ці інгредієнти на великій швидкості приладу до стану однорідного гладкого пюре.

Крок 6. Отриману фруктову масу перелийте в посуд для варіння варення, насипте до неї розраховане кількість цукру, перемішайте і поставте на середній вогонь.

Крок 7. Варіть джем при періодичному помішуванні лопаткою і протягом 30 хвилин від початку кипіння на невеликому вогні. Для більш густої консистенції час варіння можна трохи збільшити.

Крок 8. Приготований джем гарячим перелийте в заздалегідь простерилизованную банку і герметично закупорьте.

Крок 9. Потім банку з джемом з абрикосів і лимона поставте на кришку, на добу прикрийте махровим рушником і після охолодження переставте на зберігання в будь темне місце. Смачних і вдалих заготовок!