Густий джем з аличі з агар-агаром в домашніх умовах
Для додання джему необхідної густої консистенції, можна використовувати натуральний загусник агар-агар. Як правильно заготовити варення з аличі з агар-агаром на зиму, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 20 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Алича – 0,8 кг
- Цукор – 0,8 кг
- Агар-агар – 1 ст. л.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
1. Аличу помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Ягоди наріжте невеликими шматочками і видаліть кісточки.
2. Апельсин ретельно промийте, натріть його цедру на дрібній тертці і вичавити сік.
3. Перекладіть аличу в каструлю з товстим дном, всипте цукор, влийте апельсиновий сік і додайте цедру. Залиште фрукти при кімнатній температурі, поки не розчиниться цукор.
4. Після цього поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Потім зніміть джем з вогню і повністю остудіть. Таку процедуру з кип’ятінням повторіть ще два рази.
5. Після третього кип’ятіння додайте агар-агар, перемішайте і відразу розкладіть джем по стерилізованим банкам. Після того, як загортання охолонуть, зберігайте їх у прохолодному місці.
Приємного апетиту!