Ароматне варення з чорниці з лимоном на зиму
Цікавий смак черничному варення можна додати за допомогою лимона. Цитрус зробить аромат частування по-справжньому особливим. Беріть на замітку простий домашній рецепт для тривалого зберігання.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 3 склянки
- Цукор – 1,5 склянки
- Желфикс – 0,5 ч. л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Чорницю старанно промиваємо і даємо їй обсохнути. З половинки лимона знімаємо цедру і вичавлюємо трохи соку.
2. У посуд для варіння висипаємо цукор. Сюди ж кладемо лимонну цедру і сік. Варимо продукти до отримання сиропу. Помішуємо в процесі, щоб уникнути пригорання.
3. Половину чорниці подрібнюємо блендером. Отриману масу вливаємо в сироп. Доводимо масу до кипіння і варимо близько 5 хвилин.
4. В цей час розчиняємо желфикс в невеликій кількості води. Вливаємо суміш в загальну масу.
5. Далі додаємо решту цільні ягоди. Знову доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин і знімаємо з плити.
6. Розливаємо готове варення по стерилізованим банкам. Закриваємо заготовки кришкою і відправляємо на зберігання.