Варення з чорниці на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Ароматне варення з чорниці з лимоном на зиму

Цікавий смак черничному варення можна додати за допомогою лимона. Цитрус зробить аромат частування по-справжньому особливим. Беріть на замітку простий домашній рецепт для тривалого зберігання.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 3 склянки
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Желфикс – 0,5 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Чорницю старанно промиваємо і даємо їй обсохнути. З половинки лимона знімаємо цедру і вичавлюємо трохи соку.

2. У посуд для варіння висипаємо цукор. Сюди ж кладемо лимонну цедру і сік. Варимо продукти до отримання сиропу. Помішуємо в процесі, щоб уникнути пригорання.

3. Половину чорниці подрібнюємо блендером. Отриману масу вливаємо в сироп. Доводимо масу до кипіння і варимо близько 5 хвилин.

4. В цей час розчиняємо желфикс в невеликій кількості води. Вливаємо суміш в загальну масу.

5. Далі додаємо решту цільні ягоди. Знову доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин і знімаємо з плити.

6. Розливаємо готове варення по стерилізованим банкам. Закриваємо заготовки кришкою і відправляємо на зберігання.