Варення з дині на зиму — дуже смачна і незвичайна заготовка. Не упускайте можливість приготувати декілька заготовок на зиму з соковитої дині, щоб відчути смак і запах літа. Особливо такий джем добре себе веде у використанні з випічкою, тостами або в якості підсолоджувача сиру до сніданку. Пропонуємо вам переконатися в цьому.
Дуже смачне варення з дині на зиму
Один з найбільш простих і вдалих рецептів, який з року в рік радує господинь і любителів соковитої дині. Мінімум інгредієнтів і десерт на зиму готовий.
Інгредієнти на
20 порц.
- Диня 1 кг
- Цукор-пісок-3 склянки
- Вода ½ склянки
Процес приготування:
- Як заготовити просте варення з дині на зиму? Довільно нарізаємо м’якоть дині, попередньо очищену від шкірки і насіння.
- І відразу переходимо до приготування цукрового сиропу. Для цього додаємо в каструлю з водою цукор і доводимо рідину до кипіння.
- Після чого в киплячий цукровий сироп викладаємо диню і варимо на тихому вогні протягом 1 години, періодично помішуючи і знімаючи з поверхні утворилася пінку.
- За цей час перевіряємо готовність варення по консистенції сиропу і станом дині. Вона повинна стати більшими і прозоріше.
- Готове варення в гарячому вигляді розкладаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Охолоджуємо до кімнатної температури і переносимо в прохолодне темне місце.
Приємного вам апетиту!
Як зварити варення з дині з лимоном?
Шматочок літа в банку – ось як можна описати даний рецепт. Такі осінні інгредієнти, як пряна кориця і цитрусовий лимон, створять неймовірну атмосферу затишку і тепла в холодний зимовий вечір.
Час готування: 130 хв.
Час приготування:95 хв.
Порцій – 20-25.
Склад:
- Диня – 1000 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1000 гр.
- Палички кориці – 2 шт.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Зрізаємо з дині кірку, видаляємо насіння і нарізаємо м’якоть невеликими кубиками.
2. Потім засипаємо подрібнену диню половиною цукрового піску і заливаємо коньяком. Для того щоб кубики дині пустили свій сік, залишаємо їх у такому вигляді на годину.
3. У цей час ріжемо лимон на дві частини і вичавлюємо з нього сік.
4. У каструлю з водою додаємо вичавлений лимонний сік, цукор, що залишився і добре розмішуємо. Сироп відправляємо тушкуватися на маленькому вогні протягом п’яти хвилин.
5. Після чого в киплячий сироп викладаємо диню і варимо протягом 25 хвилин, постійно помішуючи. Через це час загусло варення прибираємо з вогню і залишаємо настоятися в прохолодному місці приблизно на ніч.
6. На наступний день витягаємо диню з сиропу і перекладаємо в інший посуд.
7. А сироп ставимо увариваться на невеликому вогні до загусання.
8. Через хвилин 30 повертаємо диню в сироп і варимо до повної готовності протягом 1 години. В цей час перевіряємо консистенцію і стан варення.
9. Гаряче варення розкладаємо по простерилизованным банкам, в кожну з яких закладаємо палички ошпаренной кориці і закочує їх кришками. Після того, як вміст банок охололо, переставляємо їх в прохолодне місце.
Бажаємо приємного апетиту!
Динне варення з апельсином в домашніх умовах
Поєднання солодкої дині і цитрусового апельсина можна запросто спробувати, приготувавши з них варення. Освіжаючий аромат фруктів в лічені секунди наповнить ваш будинок і підніме настрій.
Час готування: 130 хв.
Час приготування:95 хв.
Порцій – 20-25.
Склад:
- Диня – 1200-1500 гр.
- Апельсин – 2 шт.
- Вода – 3 склянки
- Цукор-пісок – 2000 гр.
Процес приготування:
1. Знімаємо з дині шкірку, а м’якоть нарізаємо довільно.
2. Після чого засипаємо 500 грамів цукрового піску і залишаємо приблизно на дві години в спокої.
3. Паралельно з цим варимо цукровий сироп. Для цього доводимо до кипіння воду і поступово всипаємо в неї цукор. Сироп кип’ятимо пару хвилин і вливаємо в ємність з динею. Залишаємо настоюватися протягом ночі. Те ж саме повторюємо ще раз.
4. Коли з підготовкою дині практично завершили, нарізаємо скибочками апельсин і додаємо варитися до дині до тих пір, поки м’якоть не загусне і не стане прозорою.
5. Готове гаряче варення розливаємо в стерильні банки, остуджуємо в перевернутому стані і відправляємо в місце для зберігання.
Приємного вам чаювання!
Покроковий рецепт приготування варення з кірок дині
Динні кірки багаті своїми вітамінами і антиоксидантами, так що не поспішайте від них позбавлятися. Варто недовго проварити їх в цукровому сиропі, як вони стають м’якше і нагадують фруктовий мармелад у власному соку. Не втрачайте можливості переконатися в цьому.
Час готування: 12 год.
Час приготування:10 год.
Порцій – 10.
Склад:
- Кірки динні – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Ванілін – 7 гр.
- Вода – 700-750 мл
Процес приготування:
1. Спочатку займемося приготуванням цукрового сиропу. У невеликій кількості води розчиняємо цукровий пісок і доводимо рідину до кипіння.
2. Паралельно з цим, нарізаємо довільно динні кірки, заливаємо їх готовим цукровим сиропом і залишаємо настоюватися протягом 4 годин.
3. Через це час диню в сиропі доводимо до кипіння, додаємо ванілін і варимо ще протягом 10 хвилин. Після чого залишаємо остигати.
4. Цю процедуру повторюємо ще один раз.
5. Потім готове варення розкладаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками.
Приємного апетиту!
Як приготувати варення з дині в мультиварці?
Варення в мультиварці приречене на чудовий результат навіть у самих початківців господарок. Ви отримаєте витриману консистенцію, збалансований смак і при всьому цьому воно не змусить вас нервувати.
Час готування: 160 хв
Час приготування:80 хв
Порцій – 20.
Склад:
- Диня – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Диню очищаємо від насіння і шкірки, після чого нарізаємо її дрібними кубиками.
2. Засипаємо подрібнену диню цукром і залишаємо настоюватися протягом мінімум чотирьох годин.
3. Знімаємо з шкірку лимона і пропускаємо його через м’ясорубку. Переходимо безпосередньо до самого процесу варіння варення.
4. Перекладаємо шматочки дині в цукор і лимонну масу в чашу мультиварки, встановлюємо режим «випічка» і варимо джем під відкритою кришкою протягом 40 хвилин.
5. Як тільки програма закінчила роботу, залишаємо варення остигати. Після чого повторюємо попередній крок і уварюємо варення в цьому ж режимі протягом 40 хвилин. Те ж саме повторюємо ще раз, тільки варимо джем вже протягом години. Кришка обов’язково повинна бути відкрита.
6. На останньому етапі варення не охолоджуємо, а в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам. Після чого охолоджені банки відправляємо в прохолодне і темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт варення з дині і кавуна
Таке варення ви ніде не знайдете, поки не приготуєте самі. Воно стане самим ходовим десертом не тільки в зимовий час, а протягом цілого року. Приступайте до приготування і пригощайте своїх рідних.
Час приготування: 120 хв
Час приготування:30 хв.
Порцій – 10-15.
Склад:
- М’якоть дині – 500 гр.
- М’якоть кавуна – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1000-1200 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Відокремлюємо м’якоть кавуна від кірки, обов’язково видаляємо всі кісточки. Після чого нарізаємо її кубиками.
2. Те ж саме проробляємо з динею.
3. Поєднуємо диню з кавуном і засипаємо цукром. Залишаємо їх у холодильнику приблизно на годину. В цей час видавлюємо лимонний сік.
4. Через це час витягаємо диню з кавуном і ставимо на невеликий вогонь. До них ж вливаємо лимонний сік і добре розмішуємо. Варимо так протягом години, періодично помішуючи і знімаючи з поверхні піну.
5. Знімаємо загуслу масу з вогню. Остуджуємо хвилин 15 і знову доводимо до кипіння. Після чого розливаємо по банках і відправляємо на зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!
Динне варення на зиму з яблуками
Фруктове варення буде дуже корисна як дітям, так і дорослим в зимову пору року. Адже кожен з цих фруктів містить у собі безліч вітамінів і елементів, які зберігаються протягом довгого часу.
Час готування: 10 год.
Час приготування:60 хв
Порцій – 20.
Склад:
- Диня – 1500 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Яблуко – 400-500 гр.
- Цукор-пісок – 1000 гр.
Процес приготування:
1. Знімаємо цедру з лимона за допомогою дрібної терки, попередньо його добре промивши і висушивши.
2. Приступимо до підготовки дині. Нам необхідно її добре промити, розрізати на дві половини, щоб видалити все насіння і волокна.
3. Після чого відокремлюємо м’якоть від шкірки і довільно нарізаємо дрібними шматочками.
4. Всю подрібнену диню перебиваємо до однорідної маси за допомогою блендера або міксера.
5. І відразу ж переходимо до яблук. Плоди очищаємо від кісточок, шкірки і нарізаємо невеликими шматочками будь-якої форми.
6. В однорідну масу з дині вмішуємо цукор, перекладаємо її в емальовану каструлю і ставимо варитися на середньому вогні до густої тягучої консистенції, що нагадує мед. Також в процесі варіння знімаємо з допомогою шумівки утворену піну.
7. Через 20 хвилин засипаємо до дині яблука, цедру лимона і уварюємо варення ще хвилин 10.
8. Розливаємо його по стерилізованим банкам і щільно закатуємо стерилізованими кришками.
9. Після охолодження переміщаємо в прохолодне місце, призначене для зберігання консервації.
Приємного апетиту!
Густий джем з дині з желатином в домашніх умовах
Думаємо, що серед ваших знайомих знайдеться не один любитель такого джему, що нагадує по своїй консистенції мармелад, який можна подавати з випічкою, сирами і з сирними десертами.
Час приготування: 70 хв
Час приготування:60 хв
Порцій – 10.
Склад:
- Диня – 500 гр.
- Лайм – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Коньяк – 2-3 ст. л.
- Гілочка м’яти – 1 шт.
- Желатин – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Відокремлюємо від шкірки, м’якоть дині, нарізаємо її кубиками і потім засипаємо їх цукром. Залишаємо диню приблизно на 30 хвилин, щоб вона пустила свій сік.
2. Через це час перекладаємо диню в ємність для варіння, доводимо до кипіння і знімаємо з поверхні утворилася пінку. Після закипання залишаємо варитися диню протягом 15 хвилин на середньому вогні.
3. А поки розводимо пакетик желатину в гарячому динній сиропі.
4. По закінченню 15 хвилин перевіряємо консистенцію варення, по ідеї вона повинна загуснути. Після чого видавлюємо в джем, сік лайма, додаємо трохи коньяку і в завершенні вмішуємо набряклий желатин. Доводимо вміст до кипіння і знімаємо каструлю з вогню.
5. Готовий загустілий джем розливаємо по стерилізованим банкам і відправляємо на зберігання в холодильник.
Приємного чаювання!