Варення з гарбуза з лимоном — 6 простих рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото

Варення з гарбуза з лимоном і імбиром

Варення з гарбуза з лимоном і імбиром – це неймовірно смачне і ароматне ласощі. Таке частування ідеально доповнить сімейне чаювання. Крім того, продукт можна використовувати як начинку для домашньої випічки. Спробуйте приготувати за перевіреним покрокового рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Імбир – 5 див.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо гарбуз і очищаємо його від шкірки.

Крок 2. Далі продукт розбираємо на невеликі кубики.

Крок 3. Промиваємо апельсин і лимон. Знімаємо з них цедру. Цитруси розрізаємо на шматочки.

Крок 4. Всі підготовлені продукти з’єднуємо в глибокій каструлі. Засипаємо цукром і залишаємо на 1 годину.

Крок 5. Далі заготівлю доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні до м’якості і прозорості гарбуза. В кінці додаємо тертий імбир. Перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, закутуємо в ковдру і даємо охолонути.

Крок 7. Варення з гарбуза з лимоном і імбиром готово. Забирайте на зберігання!