Варення з гарбуза з лимоном і імбиром
Варення з гарбуза з лимоном і імбиром – це неймовірно смачне і ароматне ласощі. Таке частування ідеально доповнить сімейне чаювання. Крім того, продукт можна використовувати як начинку для домашньої випічки. Спробуйте приготувати за перевіреним покрокового рецептом.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Імбир – 5 див.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо гарбуз і очищаємо його від шкірки.
Крок 2. Далі продукт розбираємо на невеликі кубики.
Крок 3. Промиваємо апельсин і лимон. Знімаємо з них цедру. Цитруси розрізаємо на шматочки.
Крок 4. Всі підготовлені продукти з’єднуємо в глибокій каструлі. Засипаємо цукром і залишаємо на 1 годину.
Крок 5. Далі заготівлю доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні до м’якості і прозорості гарбуза. В кінці додаємо тертий імбир. Перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.
Крок 6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, закутуємо в ковдру і даємо охолонути.
Крок 7. Варення з гарбуза з лимоном і імбиром готово. Забирайте на зберігання!