Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з груш і яблук на зиму

Варення з груш і яблук на зиму – це популярна солодка заготовка, яка користується попитом навіть серед тих, хто скептично ставиться до подібних десертів. По закінченні варіння варення приємно здивує вас своїм насиченим напівпрозорим відтінком, який радує око.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 1 гр.
  • Груші – 1 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку з фруктів, вирізаємо серцевину, нарізаємо часточками.

Крок 2. Кожен скибочку нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Кип’ятимо воду і поступово висипаємо цукор, при постійному помішуванні чекаємо повного розчинення цукру.

Крок 4. Заливаємо нарізку з груш і яблук сиропом і настоюють протягом півтора годин.

Крок 5. Після, компоненти варимо на повільному полум’ї півгодини після закипання.

Крок 6. Масу охолодити, кип’ятимо і варимо 30 хвилин вдруге.

Крок 7. Підсипаємо лимонку і перемішуємо складу, через 10-15 хвилин розподіляємо варення по банках. Готуйте і отримуйте задоволення!