Варення з груш з лимоном і імбиром
Варення з груш з лимоном і імбиром, хоча відношення до цієї прянощі різне, буде у вас ароматним десертом зі свіжістю імбиру і приємною кислинкою цитруса. У цьому рецепті важливо правильно виконати пропорції інгредієнтів. Готуємо варення способом настоювання груш з цукром і одноразової варінням.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1 л.
Склад:
- Груші – 1 кг
- Лимон – 120 гр.
- Імбир – 60 гр.
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Груші промити, очистити від шкірки, нарізати тонкими часточками і зважити, щоб був 1 кілограм.
Крок 2. Лимон ретельно промити.
Крок 3. Імбир очистити від шкірки і розділити приблизно навпіл.
Крок 4. Половину імбиру дрібно нарізати, а другу половину покласти в чашу блендера.
Крок 5. Імбир подрібнити на дрібну стружку. Можна подрібнити блендером і весь імбир, це непринципово.
Крок 6. Ретельно промити лимон і розрізати на 3 частини.
Крок 7. Трохи віджати сік лимона до нарізки груш. Самі лимони подрібнити блендером, як і імбир.
Крок 8. Подрібнені лимон, імбир, перекласти до грушам.
Крок 9. Засипати фрукти цукром.
Крок 10. Потім трохи перемішати і залишити на 1 годину. Груші з лимоном швидко дадуть багато соку.
Крок 11. Поварити варення на невеликому вогні протягом 40 хвилин від початку закипання.
Крок 12. Приготоване варення з груш з лимоном і імбиром розлити по сухим стерильним банкам, щільно закрити і поставити на зберігання в темне місце. Смачних і вдалих заготовок!