Варення з груш з лимоном на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Варення з груш з лимоном і імбиром

Варення з груш з лимоном і імбиром, хоча відношення до цієї прянощі різне, буде у вас ароматним десертом зі свіжістю імбиру і приємною кислинкою цитруса. У цьому рецепті важливо правильно виконати пропорції інгредієнтів. Готуємо варення способом настоювання груш з цукром і одноразової варінням.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1 л.

Склад:

  • Груші – 1 кг
  • Лимон – 120 гр.
  • Імбир – 60 гр.
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Груші промити, очистити від шкірки, нарізати тонкими часточками і зважити, щоб був 1 кілограм.

Крок 2. Лимон ретельно промити.

Крок 3. Імбир очистити від шкірки і розділити приблизно навпіл.

Крок 4. Половину імбиру дрібно нарізати, а другу половину покласти в чашу блендера.

Крок 5. Імбир подрібнити на дрібну стружку. Можна подрібнити блендером і весь імбир, це непринципово.

Крок 6. Ретельно промити лимон і розрізати на 3 частини.

Крок 7. Трохи віджати сік лимона до нарізки груш. Самі лимони подрібнити блендером, як і імбир.

Крок 8. Подрібнені лимон, імбир, перекласти до грушам.

Крок 9. Засипати фрукти цукром.

Крок 10. Потім трохи перемішати і залишити на 1 годину. Груші з лимоном швидко дадуть багато соку.

Крок 11. Поварити варення на невеликому вогні протягом 40 хвилин від початку закипання.

Крок 12. Приготоване варення з груш з лимоном і імбиром розлити по сухим стерильним банкам, щільно закрити і поставити на зберігання в темне місце. Смачних і вдалих заготовок!