Варення з ірги на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Варення з ірги на зиму без варіння

Ягоди ірги благотворно впливають на ріст волосся і шкіру, знижують тиск, зміцнюють імунітет і навіть борються з депресією. Пропонуємо підготувати диво-варення на зиму за рецептом, який не вимагає додавання води і варіння.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Ірга – 200 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Кислота лимонна – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Перевіряємо іргу на наявність зіпсованих ягід. Прибираємо всі плодоніжки, гілочки і листя. Звертаємо вашу увагу на те, що для варення краще вибирати більш зрілі ягоди. Викладаємо іргу в дрібне сито і промиваємо струменем прохолодної води.

2. Коли стече зайва рідина, ягоди необхідно подрібнити в кашку. Для цієї мети використовуємо м’ясорубку, блендер, кухонний комбайн та інші пристосування.

3. Засипаємо в ягідне пюре лимонну кислоту і цукор. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.

4. Для зберігання варення потрібні банку і кришка. Стерилізуємо їх будь-яким зручним способом: на пару, в духовці або мікрохвильовій печі. Перед стерилізацією не забуваємо перевірити тару з кришкою на наявність дефектів і промити.

5. Перетерте варення з цукром відправляємо в банку, яку закручуємо кришкою. Ставимо банку з сирим варенням в холодильник на зберігання (до півроку).

Приємного апетиту!