Варення з ірги на зиму без варіння
Ягоди ірги благотворно впливають на ріст волосся і шкіру, знижують тиск, зміцнюють імунітет і навіть борються з депресією. Пропонуємо підготувати диво-варення на зиму за рецептом, який не вимагає додавання води і варіння.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Ірга – 200 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Кислота лимонна – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Перевіряємо іргу на наявність зіпсованих ягід. Прибираємо всі плодоніжки, гілочки і листя. Звертаємо вашу увагу на те, що для варення краще вибирати більш зрілі ягоди. Викладаємо іргу в дрібне сито і промиваємо струменем прохолодної води.
2. Коли стече зайва рідина, ягоди необхідно подрібнити в кашку. Для цієї мети використовуємо м’ясорубку, блендер, кухонний комбайн та інші пристосування.
3. Засипаємо в ягідне пюре лимонну кислоту і цукор. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.
4. Для зберігання варення потрібні банку і кришка. Стерилізуємо їх будь-яким зручним способом: на пару, в духовці або мікрохвильовій печі. Перед стерилізацією не забуваємо перевірити тару з кришкою на наявність дефектів і промити.
5. Перетерте варення з цукром відправляємо в банку, яку закручуємо кришкою. Ставимо банку з сирим варенням в холодильник на зберігання (до півроку).
Приємного апетиту!