Варення з кавуна – 8 рецептів на зиму з покроковими фото

Смачний джем з м’якоті кавуна на зиму

Джем з кавунової м’якоті – неймовірно ніжний десерт, який можна вживати як самостійний продукт, так і використовувати для приготування мусів, смузі або в якості начинки для випічки.

Час приготування: 2 години 10 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кавун (м’якоть) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Кавун розрізати, відокремити від кірочок і позбутися від насіння. М’якоть нарізати великими шматочками.

2. Скласти подрібнений кавун в жароміцну ємність, додати лимонний сік і цедру, засипати цукром. Залишити для виділення соку на півгодини — годину.

3. Перенести ємність на плиту і варити масу на слабкому вогні приблизно годину, помішуючи.

4. Джем пюрировать, використовуючи занурювальний блендер і дотримуючись обережності, тому що маса гаряча.

5. Розкласти отриманий десерт по стерилізованим скляних баночках і щільно закрити. Насолоджуйтесь!