Смачний джем з м’якоті кавуна на зиму
Джем з кавунової м’якоті – неймовірно ніжний десерт, який можна вживати як самостійний продукт, так і використовувати для приготування мусів, смузі або в якості начинки для випічки.
Час приготування: 2 години 10 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кавун (м’якоть) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Кавун розрізати, відокремити від кірочок і позбутися від насіння. М’якоть нарізати великими шматочками.
2. Скласти подрібнений кавун в жароміцну ємність, додати лимонний сік і цедру, засипати цукром. Залишити для виділення соку на півгодини — годину.
3. Перенести ємність на плиту і варити масу на слабкому вогні приблизно годину, помішуючи.
4. Джем пюрировать, використовуючи занурювальний блендер і дотримуючись обережності, тому що маса гаряча.
5. Розкласти отриманий десерт по стерилізованим скляних баночках і щільно закрити. Насолоджуйтесь!