Варення з кульбаб – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кульбаби – одні з перших кольорів, які розпускаються ранньою весною і цвітуть вони до кінця літа. Це яскрава рослина може стати основою смачного варення, солодкого, як мед. Пропонуємо вам 10 прекрасних рецептів самого сонячного варення.

Простий рецепт варення з кульбаб в домашніх умовах

Хочете здивувати гурманів незвичайної домашньої солодкістю, приготуйте яскраве і смачне варення з кульбаб. По консистенції воно нагадує мед і також володіє лікувальними властивостями.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Кульбаба 100 шт.
  • Цукор-пісок 600 гр.
  • Вода ½ л.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати варення з кульбаб в домашніх умовах? Квіти потрібно збирати в середині дня. Для варення підходять тільки повністю розкрилися кульбаби.
  2. Ножицями відріжте зелені стебла, це дозволить уникнути гіркого присмаку в варення.
  3. Перекладіть пелюстки в каструлю, залийте їх водою і поставте на вогонь. Після закипання додайте в каструлю лимонну кислоту.
  4. Кип’ятіть кульбаби півгодини на повільному вогні. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися протягом години.
  5. Далі процідіть відвар через складену вдвічі марлю і відіжміть залишки квітів. Додайте цукор, перемішайте і знову поставте варення на вогонь. Варіть півгодини після закипання на маленькому вогні, періодично помішуючи, щоб цукор не пригорів.
  6. Готове варення розлийте по стерилізованим банкам, закупорьте їх і поставте на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Дуже смачне і ароматне варення з кульбаб з м’ятою

Варення для любителів корисних солодощів. Варення з кульбаб – яскраве оригінальне ласощі. А аромат цитрусів і м’ятна свіжість тільки поліпшує її смакові властивості.

Час готування: 130 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Кульбаби – 200 шт.
  • М’ята – 10 гілок.
  • Цукор – 1-1,2 кг
  • Вода – 1 л
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Квіти кульбаби слід зривати без стебла.

2. Кульбаби промийте, залийте холодною водою і поставте варитися.

3. З гілочок м’яти обірвіть листочки, помийте і висушіть їх. Додайте м’яту до кульбаб і варіть близько години на повільному вогні.

4. Потім варення кілька разів процідіть, видалите кульбаби і листя м’яти.

5. Отриманий сироп перелийте в каструлю, додайте цукор і варіть 50 хвилин від моменту закипання.

6. Потім додайте варення нарізаний лимон і варіть ще 10 хвилин.

7. Готове варення розлийте по стерилізованим банкам і закрийте їх. Зберігайте варення в темному і прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Густе варення з кульбаб з лимоном на зиму

Смачне і тягуче, як свіжий мед, варення з кульбаб нагадає про теплі літні дні. Воно підходить для тостів, млинців або домашніх булочок. Також його можна вживати із чаєм під час застуди.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Кульбаби – 400 шт.
  • Цукор – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Кульбаби слід збирати в полудень, коли квіти повністю розпущені.

2. Квіти промийте і замочіть у воді на добу. Потім злийте воду і ще раз промийте квіти.

3. Лимон обдайте окропом, помийте і наріжте часточками. Залийте лимон окропом і залиште на пару годин.

4. Перекладіть В каструлю квіти і лимон, влийте воду і поставте варитися. Варіть майбутнє варення після закипання 50 хвилин.

5. Потім процідіть відвар через сито або друшляк, щоб видалити квіти і лимон. У відвар додайте цукор, проваріть його 40 хвилин і варення розлийте по стерилізованим банкам.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування варення з кульбаб з апельсином

Смачне і корисне варення з кульбаб з приємним цитрусовим ароматом. Не дивлячись на те, що кульбабки не вважаються благородними кольорами вони можуть принести багато користі організму. Спробуйте самостійно приготувати варення з кульбаб і апельсина.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 70 хв.

Порцій: 20.

Інгредієнти:

  • Кульбаби – 400 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Зберіть необхідну кількість повністю розкритих кульбаб, помийте їх і замочіть в холодній воді на добу.

2. На наступний день злийте воду. Перекладіть квіти в каструлю, влийте свіжу воду і прокип’ятіть їх хвилин 10.

3. Зі 100 кольорів зріжте зелені частини і складіть пелюстки в миску.

4. Відвар кульбаб процідіть, знову влийте в каструлю і всипте пелюстки.

5. Апельсин і лимон помийте, наріжте четвертинками і видаліть кісточки.

6. Коли одуванчиковый сироп закипить, додайте в нього фрукти і варіть ще 10-15 хвилин.

7. Після цього видаліть з варення часточки фруктів, всипте цукор і продовжуйте варити 40 хвилин.

8. Потім варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх і зберігайте в темному місці.

Приємного апетиту!

Смачне густе варення з кульбаб з желатином

Варення з кульбаб багато готують через кулінарного цікавості. Але спробувавши це смачне варення, продовжують заготовляти його на кожну зиму. Не дивно, адже воно має унікальний смак, а якщо додати трохи желатину, то і консистенція його стане тягучою і більш щільною.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Кульбаби – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Желатин – 4,5 ст. л.
  • Цукор – 800 гр.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Після збору кульбаб відокремте жовті пелюстки від зелених коробочок.

2. Квіти покладіть в каструлю і залийте водою. Каструлю поставте на вогонь, доведіть до кипіння, варіть 3-5 хвилин, потім дайте настоятися 10-15 хвилин і процідіть.

3. У сироп додайте цукор, перемішайте і доведіть до кипіння. Потім додайте желатин і продовжуйте варити 15-20 хвилин.

4. Далі додайте лимонний сік, прокип’ятіть варення 1 хвилину і зніміть каструлю з вогню. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, остудіть до кімнатної температури. Після цього поставте його в холодильник на 4 години.

5. Варення з кульбаб з желатином можна зберігати в холодильнику до 2 тижнів.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування варення з кульбаби з медом

При застуді дуже популярно пити гарячий годину з варенням або медом. Це добре зігріває і допомагає організму боротися з вірусами. Варення з кульбаб і меду – це справжній вітамінний коктейль, який повинен бути в кожному домі.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 80 хв

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Кульбаби – 350 шт.
  • Вода – 750 мл
  • Мед – 500 мл
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Кульбаби промийте проточною водою, перекладіть їх у каструлю, залийте свіжою водою і поставте варитися. Коли вода почне закипати, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.

2. Після цього накрийте каструлю кришкою і залиште на добу.

3. По закінченні доби процідіть відвар і відіжміть кульбаби.

4. Відвар перелийте в каструлю, доведіть до кипіння і продовжуйте варити 40 хвилин.

5. Потім додайте мед і лимонний сік. Як тільки сироп закипить, розлийте його по стерилізованим банкам і загорніть їх. Залиште банки на добу до повного охолодження при кімнатній температурі, потім одуванчиковое варення можна вживати в їжу.

Приємного апетиту!

Як зварити ароматне варення з кульбаб з імбиром?

Поки парки і сади цвітуть квітковими ароматами, саме час подбати про заготовки на зиму. Чудове можна зварити варення з кульбаб. Воно дуже схоже на мед, а імбир в його складі дозволяє трохи розбавити його солодкість.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Корінь імбиру – 400 гр.
  • Цукор – 400 гр.
  • Кульбаби – 1,5 склянки
  • Вода – 400 мл
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Квіти кульбаб найкраще збирати до полудня, коли вони добре розкриті. Пелюстки відокремте від зелених коробочок. Пелюстки промийте проточною водою двічі.

2. Потім перекладіть пелюстки в каструлю і залийте їх водою. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння і проваріть 10 хвилин. Накрийте каструлю кришкою і залиште на півгодини.

3. Корінь імбиру очистіть і наріжте кубиками. Засипте імбир цукром.

4. Одуванчиковый відвар процідіть від залишків пелюсток і влийте його до імбиру. З лимона вичавити сік і додати його в каструлю.

5. Поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і щільно закрутіть кришку. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Оригінальне варення з кульбаб з лимонною кислотою

Багато незаслужено вважають кульбаби марними бур’янами. Але їх мінеральний склад багатий корисними елементами, тому маючи в коморі пару баночок одуванчикового варення, ви забезпечите себе вітамінами групи В, селеном, йодом, фосфором і не тільки.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кульбаби – 200 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Кислота лимонна – 10-15 гр.
  • Цукор – 450 гр.

Процес приготування:

1. Зберіть кульбаби і відокремте жовті пелюстки від зелені.

2. Пелюстки перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте каструлю на вогонь, варіть 15 хвилин після закипання.

3. Відвар зніміть з вогню і залиште на добу під кришкою. Потім процідіть відвар.

4. Відвар влийте в каструлю, доведіть до кипіння, висипте цукор, перемішайте і знову закип’ятити.

5. Проваріть сироп на повільному вогні 15 хвилин, потім додайте лимонну кислоту.

6. Проваріть відвар ще кілька хвилин, зніміть його з вогню і перелийте в стерилізовані банки. Залиште варення при кімнатній температурі на добу, потім поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Як приготувати незвичайне варення з кульбаб з пелюстками в домашніх умовах?

Відвар з кульбаб володіє безліччю корисних властивостей і його часто використовують в народній медицині. Пелюстки кульбаб не тільки корисні, але з них виходить смачне і гарне варення.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 16.

Інгредієнти:

  • Пелюстки кульбаби – 1 л
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Зберіть кульбаби і відокремте жовті пелюстки від зелених коробочок.

2. Пелюстки залийте водою, додайте часточки лимона, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть півгодини.

3. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште на ніч настоюватися. Вранці додайте в відвар цукор і варіть, поки піщинки не розчиняться.

4. Доведіть варення до кипіння і розлийте по стерилізованим банкам.

5. Щоб варення дійшло до густої консистенції, залиште до повного охолодження при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування одуванчикового варення в мультиварці на зиму

При варінні варення з кульбаб вам прийде на допомогу мультиварка. Квіти найкраще збирати в парках, які перебувають в дали від доріг, виробництв і людних місць.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Кульбаби – 100 шт.
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки влийте воду і всипте цукор. увімкніть режим «Варка» і готуйте сироп до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

2. Кульбаби промийте проточною водою.

3. Коли цукровий сироп буде готовий, викладіть в нього кульбаби і варіть ще 20 хвилин.

4. Після закінчення 20 хвилин вимкніть каструлю і залиште варення на ніч. Вранці процідіть сироп і відіжміть квіти.

5. Сироп влийте в чашу мультиварки, додайте лимонний сік і активуйте режим «Варка» на 15 хвилин. Після цього гаряче варення розлийте по банках і закатайте.

Приємного апетиту!