Варення з кульбаб – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як зварити ароматне варення з кульбаб з імбиром?

Поки парки і сади цвітуть квітковими ароматами, саме час подбати про заготовки на зиму. Чудове можна зварити варення з кульбаб. Воно дуже схоже на мед, а імбир в його складі дозволяє трохи розбавити його солодкість.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Корінь імбиру – 400 гр.
  • Цукор – 400 гр.
  • Кульбаби – 1,5 склянки
  • Вода – 400 мл
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Квіти кульбаб найкраще збирати до полудня, коли вони добре розкриті. Пелюстки відокремте від зелених коробочок. Пелюстки промийте проточною водою двічі.

2. Потім перекладіть пелюстки в каструлю і залийте їх водою. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння і проваріть 10 хвилин. Накрийте каструлю кришкою і залиште на півгодини.

3. Корінь імбиру очистіть і наріжте кубиками. Засипте імбир цукром.

4. Одуванчиковый відвар процідіть від залишків пелюсток і влийте його до імбиру. З лимона вичавити сік і додати його в каструлю.

5. Поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і щільно закрутіть кришку. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!