Як зварити ароматне варення з кульбаб з імбиром?
Поки парки і сади цвітуть квітковими ароматами, саме час подбати про заготовки на зиму. Чудове можна зварити варення з кульбаб. Воно дуже схоже на мед, а імбир в його складі дозволяє трохи розбавити його солодкість.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Корінь імбиру – 400 гр.
- Цукор – 400 гр.
- Кульбаби – 1,5 склянки
- Вода – 400 мл
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Квіти кульбаб найкраще збирати до полудня, коли вони добре розкриті. Пелюстки відокремте від зелених коробочок. Пелюстки промийте проточною водою двічі.
2. Потім перекладіть пелюстки в каструлю і залийте їх водою. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння і проваріть 10 хвилин. Накрийте каструлю кришкою і залиште на півгодини.
3. Корінь імбиру очистіть і наріжте кубиками. Засипте імбир цукром.
4. Одуванчиковый відвар процідіть від залишків пелюсток і влийте його до імбиру. З лимона вичавити сік і додати його в каструлю.
5. Поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і щільно закрутіть кришку. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!