Варення з лісової суниці на зиму – 5 рецептів з фото покроково

Як зварити варення з лісової полуниці п’ятихвилинку на зиму?

Назва цього способу варіння варення пішло не від того, що на все час приготування витрачається тільки п’ять хвилин, а тому що саме стільки варення вариться після закипання, а іноді і в кілька строків. Тому будьте готові до того, що приготування такого ласощі може затягнутися.

Час готування: 1 день

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Полуниця лісова – 600 гр.
  • Цукор – 200 гр.

Процес приготування:

1. Першим ділом займіться стерилізацією посуду, в яку в подальшому буде заходило варення. Є безліч способів це зробити, наприклад, в мікрохвильовій печі, духовці, мультиварці або просто за допомогою окропу. Виберіть найбільш оптимальний для вас варіант і залиште банки до повного охолодження і висихання.

2. Зібрані ягоди ретельно переберіть на наявність комах, сміття, а також роздавлених і підгнилих плодів. Обірвіть плодоніжки з чашолистками і акуратно промийте під проточною водою. Щоб напевно зберегти цілісність ягід можете набрати в миску води і залишити ягоди плавати в ньому на протязі декількох хвилин, періодично помішуючи рукою. Потім акуратно виловите полуницю друшляком і дайте стекти зайвій воді.

3. Відміряйте необхідну кількість цукру. Ви можете змінювати його кількість пропорційна кількості ягід, головне дотримуйтесь пропорції 3:1. У великий металевий таз або каструлю по черзі шарами засипте ягоди і цукор і злегка потрясіть, щоб пісок прокидався глибше між плодами.

4. У посуді з товстим дном на повільному вогні нагрійте ягоди з цукром. Постійно помішуйте вміст каструлі, щоб нічого не пригоріло. Поступово з полуниці почне виділятися сік, який потрібно довести до кипіння. Після цього варіть ягоди протягом 5 хвилин, потім зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури. Повторіть процедуру ще два рази.

5. Після останнього кип’ятіння варення розлийте по банках, щільно закрутіть кришку і складіть їх на рушник дном догори. Укутайте ковдрою і залиште остигати до кімнатної температури. Потім їх можна буде прибрати в темне і прохолодне місце і зберігати тривалий час.

Приємного апетиту!