Варення з морошки на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Морошка без цукру для тривалого зберігання

Для тривалого зимового зберігання морошку часто готують без додавання цукру. Такий простий спосіб дозволяє отримати максимально корисний продукт з натуральним смаком. Спробуйте!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Морошка – 1 кг
  • Вода – 800 мл

Процес приготування:

1. Перебираємо потрібну кількість морошки. Акуратно приділяємо з неї всі плодоніжки.

2. Далі ягоду гарненько промиваємо під струменем холодної води. Відкидаємо продукт на друшляк.

3. Скляні банки промиваємо з використанням звичайної соди. Можна обшпарити, але стерилізувати не обов’язково.

4. Занурюємо ягоди в тару. Заповнюємо ними трохи більше половини банки. Вливаємо охолоджену кип’ячену воду. Також можна використовувати фільтровану.

5. Далі заготовки накриваємо марлею, а зверху щільною тканиною. Зав’язуємо матеріал і ставимо частування у прохолодне місце. Зберігати продукт може 2 роки!