Морошка без цукру для тривалого зберігання
Для тривалого зимового зберігання морошку часто готують без додавання цукру. Такий простий спосіб дозволяє отримати максимально корисний продукт з натуральним смаком. Спробуйте!
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Морошка – 1 кг
- Вода – 800 мл
Процес приготування:
1. Перебираємо потрібну кількість морошки. Акуратно приділяємо з неї всі плодоніжки.
2. Далі ягоду гарненько промиваємо під струменем холодної води. Відкидаємо продукт на друшляк.
3. Скляні банки промиваємо з використанням звичайної соди. Можна обшпарити, але стерилізувати не обов’язково.
4. Занурюємо ягоди в тару. Заповнюємо ними трохи більше половини банки. Вливаємо охолоджену кип’ячену воду. Також можна використовувати фільтровану.
5. Далі заготовки накриваємо марлею, а зверху щільною тканиною. Зав’язуємо матеріал і ставимо частування у прохолодне місце. Зберігати продукт може 2 роки!