Варення з обліпихи п’ятихвилинка на зиму
Ароматне обліпихова варення можна швидко і просто приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього рецепт «п’ятихвилинка». Яскраве ласощі можна додавати в чай, який буде особливо актуальний в зимову пору.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Обліпиха – 1 кг
- Цукор – 1,2 кг
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо обліпиху від листя і дрібних забруднень, потім промиваємо під холодною водою.
Крок 2. Перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо їх цукром. Ретельно вимішуємо продукти лопаткою до виділення соку.
Крок 3. Відправляємо каструлю з вмістом на плиту. Доводимо масу до кипіння.
Крок 4. Після кипіння, варимо ласощі на великому вогні 5 хвилин. У процесі варіння перемішуємо продукт.
Крок 5. Гаряче обліпихова варення відразу переливаємо в чисті сухі банки. Закриваємо тару кришкою, даємо їй охолонути і ставимо на зберігання. Готово!