Варення з обліпихи на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Варення з обліпихи п’ятихвилинка на зиму

Ароматне обліпихова варення можна швидко і просто приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього рецепт «п’ятихвилинка». Яскраве ласощі можна додавати в чай, який буде особливо актуальний в зимову пору.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 1 кг
  • Цукор – 1,2 кг

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо обліпиху від листя і дрібних забруднень, потім промиваємо під холодною водою.

Крок 2. Перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо їх цукром. Ретельно вимішуємо продукти лопаткою до виділення соку.

Крок 3. Відправляємо каструлю з вмістом на плиту. Доводимо масу до кипіння.

Крок 4. Після кипіння, варимо ласощі на великому вогні 5 хвилин. У процесі варіння перемішуємо продукт.

Крок 5. Гаряче обліпихова варення відразу переливаємо в чисті сухі банки. Закриваємо тару кришкою, даємо їй охолонути і ставимо на зберігання. Готово!