Покроковий рецепт приготування варення з пелюсток троянд з пектином
Хто першим придумав варити чудове варення з пелюсток троянд, нікому не відомо. У деяких країнах його продають як національне ласощі в сувенірних крамницях. Для отримання якісного ласощів необхідно відшукати правильні кущові троянди або рослини шипшини.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пелюстки троянд – 200 гр.
- Вода – 300 мл
- Цукор – 500 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Пектин – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Для варення збирайте тільки квітучі троянди. Робити це можна протягом декількох днів і зберігати квіти у холодильнику. Відокремте пелюстки від квітконіжок, помийте і обдайте окропом.
2. Пелюстки зменшаться в розмірі і почнуть віддавати свій сік. Перекладіть їх у каструлю, додайте половину цукру, лимонний сік і подрібнену цедру.
3. З води і цукру, що залишився зваріть цукровий сироп і влийте його до рожевих пелюсток. Залиште пелюстки на 4 години, потім поставте каструлю на вогонь і доведіть варення до кипіння, варіть 5 хвилин. Зніміть варення з вогню і залиште на 6 годин.
4. Пектин змішайте з 2-3 столовими ложками цукру. Поставте каструлю з варенням на вогонь. Підігрійте його і всипте суміш пектину з цукром. Варення закип’ятіть, проваріть 5 хвилин і розкладіть по стерилізованим баночках.
5. Баночки повинні бути наповнені до самого верху, щільно закрийте їх гвинтовими кришками або загорніть. Зберігайте варення в холодильнику або підвалі.
Приємного апетиту!