Варення з ревеню – 10 рецептів на зиму в домашніх умовах з фото покроково

Простий і смачний рецепт приготування варення з ревеню з яблуком

Любителям варення такий рецепт точно припаде до смаку. Солодкі яблука ідеально доповнюють кислий ревінь і в результаті у вас виходить чудова домашня солодкість для випічки і не тільки.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Ревінь – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 1,5 кг
  • Імбир – 10 гр.

Процес приготування:

1. Ревінь помийте, очистіть від верхньої пленочки і наріжте кубиками.

2. Апельсин добре помийте і цедру натріть його на дрібній тертці. Додайте Цедру до ревеню.

3. З м’якоті апельсина вичавити сік, і теж додайте до ревеню з цедрою.

4. Імбир очистити і дрібно наріжте, додайте його до інших інгредієнтів.

5. Яблука очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

6. У каструлю додайте яблука і влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.

7. Після цього всипте цукор, перемішайте і продовжуйте варити 25 хвилин.

8. Потім гаряче варення розлийте по банках і щільно закрийте їх кришками. Остудіть варення при кімнатній температурі, потім поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!