Варення з вікторії на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Варення з вікторії з лимонною кислотою на зиму

Лимонна кислота краде приторную солодкість варення, виступає в якості консерванту, що сприяє більш тривалому зберіганню, а також допомагає зберегти кольором варення яскравість і насиченість.

Час готування: 8 годин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – 1 щіпка;

Процес приготування:

1. Ретельно переберіть ягоди, відбираючи зіпсовані та м’яті. Відібрану полуницю відокремте від листя, покладіть в ємність з прохолодною водою і дайте поплавати пару хвилин, періодично заважаючи руками. Потім виловите полуницю ситом або шумівкою, розкладіть на паперовому рушнику і промокніть від зайвої вологи.

2. Просушену полуницю перекладіть в глибоку каструлю і засипте цукром. Злегка потрясіть ємність, щоб він провалився між ягід.

3. Прикрийте посуд марлею або вафельним рушником і залиште на 3-4 години, щоб ягоди пустили сік. По можливості краще залишити полуницю на ніч.

4. За 4 години цукор повністю не розчиниться, але соку для варення буде цілком достатньо, він повинен покривати ягоди десь наполовину.

5. Поставте каструлю на маленький вогонь, накрийте кришкою і потримайте так 5-10 хвилин, щоб цукор повністю розтопився і перетворився в сироп. Не бажано заважати варення ложкою або лопаткою, щоб не пошкодити ягоди, тому просто періодично злегка збовтуйте вміст каструлі. Доведіть сироп до кипіння і варіть на середньому вогні протягом 5 хвилин, знімаючи з поверхні піну, що утворюється. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте варенню повністю охолонути при кімнатній температурі, на це знадобиться кілька годин.

6. Повністю остигле варення знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть протягом 5 хвилин, зніміть з вогню, додайте лимонну кислоту і акуратно перемішайте.

7. Доведіть варення до кипіння втретє, попередньо повністю його остудити. Варіть 5 хвилин, знімаючи з поверхні піну.

8. Дайте варенню трохи охолонути і розлийте його по попередньо пастеризованим банкам. Залишайте ємність незаповненою приблизно на 1-1,5 сантиметра. Щільно закрутіть кришки, банки переверніть догори дном, укутайте в ковдру або плед і дайте охолонути. Потім їх можна зберігати довгий час в сухому і прохолодному місці.

Приємного апетиту!