Варення з жимолості – 9 рецептів на зиму з фото покроково

Варення з жимолості в мультиварці

Дуже зручно варити варення з жимолості в мультиварці: воно не підгорає, не утворюється зайва піна. Щоб зменшити кількість цукру, застосовується желирующее речовина Желфикс.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Ягоди жимолості – 1 кг;
  • Цукровий пісок – 800 г;
  • Желфикс 2:1 – 25 р.

Процес приготування:

1. Ягоди жимолості перебрати, промити в холодній воді і всипати в чашу мультиварки.

2. Желфикс висипати в окрему миску і перемішати з 2 ст. л. цукрового піску. Цю суміш всипати в ягоди і перемішати.

3. Закрити у мультиварки кришку і встановити програму «Десерти», час – 10-15 хв.

4. Час від часу необхідно відкривати кришку і перевіряти, закипіли чи ягоди, акуратно їх перемішувати. Після закипання жимолості мультиварку потрібно вимкнути.

5. Додати в чашу до ягід цукровий пісок, розмішати. Якщо є час, можна прибрати на кілька годин чашу з ягодами в холодне місце, щоб весь цукор розчинився.

6. Знову встановити в мультиварці режим приготування десертів і довести заготовку до кипіння, перемішуючи її. Кипляче варення варити ще 5 хв, потім вимкнути.

7. Гаряче ласощі розкласти по простерилизованным скляним банкам, герметично закрутити їх кришками. Залишити банки з варенням в кімнаті до повного охолодження, потім прибрати в підвал або комору.

Приємного апетиту!