Варення зі сливи на зиму — це розкішне частування для любителів солодкого і цінителів домашніх ласощів. Складність приготування полягає в підготовці сировини. Але очистити сливу набагато простіше, ніж, приміром, вишню. Я для важливого процесу залучаю домочадців. На мою думку, в заготівлі зимових закаток повинні взяти участь всі. Тому якщо користуватися принципом поділу праці, приготувати джем зовсім не складе праці. У сьогоднішній добірці кожен знайде свого фаворита.
Густий джем з сливи без кісточок на зиму
Густий джем з сливи без кісточок на зиму володіє яскравим насиченим кольором і нагадує про літо. Джем чудово тримає форму і використовується, як самостійне частування, так і для прошарку домашніх солодощів і начинки для солодких пирогів. Намазати джемом шматочок свіжого батона, ваше чаювання отримає незабутній смак.
Інгредієнти на
10 порц.
- Зливу 1 кг
- Цукор-пісок 600 гр.
Процес приготування:
- Зберіть інгредієнти для шикарного джему.
- Сливу вимийте і обсушіть.
- Розріжте на частини і видаліть кісточки.
- У товстостінну посуд складіть часточки.
- Поставте ємність на конфорку. При середній температурі варіть 15 хвилин. Знімайте піну шумівкою.
- Фрукти зніміть з плити. Трохи згодом перекладіть в чашу подрібнювача і подрібніть до однорідності.
- Масу поверніть в ємність для варіння.
- Додайте цукор. Кількість варіюється залежно від натуральної солодощі плодів.
- Варити 35 хвилин. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую в духовці.
- Чисті банки наповніть гарячим варенням.
- Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові заготовки.
- Остиглий джем досить загусне. Використовуйте насичений джем, коли захочеться поласувати. Приємного апетиту!
Варення зі сливи з желатином
Варення зі сливи з желатином виходить густим і дуже смачним. Ласощі їдять самостійно, використовують для начинки, а так само для прошарку бісквітних тортів і тістечок. Приємна кислинка надає джему незвичайну родзинку. Яскраву солодкість обожнюють все.
Час готування – 1 дн. 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг
- Желатин – 15 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти для божественного джему.
Крок 2. Цукор змішайте з желатином.
Крок 3. Сливу промийте і просушіть. Розділіть на частини і вийміть кісточки. У посуд для варіння вивантажите часточки.
Крок 4. Всипте суміш цукру і желатину. Гарненько розмішайте. Накрийте кришкою і приберіть в холод набрякнути на добу.
Крок 5. Переставте ємність на конфорку. Доведіть до кипіння. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Вимкніть конфорку.
Крок 6. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую в духовці. Чисті скляні ємності заповніть гарячою масою. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки.
Крок 7. Коли закачування охолонуть, переставте в комору. Остиглий джем пристойно загусне. Використовуйте джем, коли захочеться поласувати. Презентуйте баночку друзям. Приємного апетиту!
Варення зі сливи з агар-агаром на зиму
Варення зі сливи з агар-агаром на зиму – розкішне частування, яке без проблем виконає будь-який новачок. Сливовий джем готується максимально просто і швидко. Густа консистенція підходить в якості прошарку для домашньої випічки. Яскраве ласощі підкорить кожного ласуна.
Час готування – 9 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Зливу жовта – 1,5 кг
- Агар-агар – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Вода – 200 мл
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Сливу промийте і просушіть.
Крок 2. Розділіть на частини і вийміть кісточки. У посуд для варіння вивантажите часточки.
Крок 3. Влийте воду. Переставте ємність на конфорку. Доведіть до кипіння. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Проваріть 10 хвилин.
Крок 4. Фрукти зніміть з плити. Трохи згодом перекладіть в чашу подрібнювача або пробийте до однорідності занурювальним електроприладом.
Крок 5. Масу поверніть в ємність для варіння. Всипте цукор, додавши 1 кілограм піску. Кількість варіюється залежно від натуральної солодощі плодів. Залиште на ніч, щоб цукрові кристали повністю розчинилися.
Крок 6. Варіть 20 хвилин. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Знімайте піну.
Крок 7. Обшпарте апельсин. Зніміть цедру. Об’єднайте 500 грамів цукру і агар-агар.
Крок 8. В гарячий джем вивантажите суміш агар-агару і цукру, апельсинову цедру. Закип’ятіть.
Крок 9. Вичавіть апельсиновий сік. Варіть 15 хвилин.
Крок 10. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую в духовці. Чисті скляні ємності наповніть гарячим джемом.
Крок 11. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові запаси. Остиглий джем досить загусне. Використовуйте насичений джем, коли захочеться смакоти. Приємного апетиту!
Шоколадно-сливовий джем з какао
Шоколадно-сливовий джем з какао являє собою чудове частування. Оригінальне ласощі готується максимально просто. Джем ідеальний з домашніми млинцями або оладками. Якщо до чаю немає ніяких частувань, досить намазати шматочок свіжого батона сливовим шедевром, і солодощів не потрібно.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг
- Какао-порошок – 50 гр.
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Шоколад темний – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Сливу промийте і просушіть. Розділіть на частини і вийміть кісточки. У посуд для варіння вивантажите часточки.
Крок 2. Всипте цукор-пісок і ванільний цукор. Кількість варіюється залежно від натуральної солодощі плодів. Залиште, щоб цукрові кристали повністю розчинилися.
Крок 3. Переставте ємність на конфорку. Доведіть до кипіння. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Проваріть 10 хвилин. Влийте лимонний сік.
Крок 4. Проваріть 10 хвилин. Всипте какао-порошок. Розмішайте.
Крок 5. Проваріть 10 хвилин. Додайте шоколад. Розмішайте. Трохи згодом перекладіть в чашу подрібнювача або пробийте до однорідності занурювальним електроприладом. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку.
Крок 6. Чисті скляні ємності наповніть гарячим джемом. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли джем охолоне, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові запаси. Використовуйте насичений джем, коли захочеться смакоти. Приємного апетиту!
Варення зі сливи з корицею
Варення зі сливи з корицею – смачне частування для ласунів. Чудове ласощі підходить для прошарку і начинки домашніх десертів. Бутерброди, млинці, сирники або оладки зі сливовим джемом ідеальні для сніданку. Готується джем просто і швидко, а кориця надає оригінальну родзинку.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Палички кориці – 1 шт.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Крок 1. Сливу промийте і просушіть. У посуд для варіння вивантажите плоди.
Крок 2. Влийте воду. Переставте ємність на конфорку. Доведіть до кипіння. Варіть до м’якості. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло.
Крок 3. Трохи згодом вийміть кісточки, перекладіть в чашу подрібнювача або пробийте до однорідності занурювальним електроприладом.
Крок 4. Додайте цукор-пісок. Кількість варіюється залежно від натуральної солодощі плодів.
Крок 5. Додайте паличку кориці. Переставте ємність на конфорку. Доведіть до кипіння. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Варіть не менше 20 хвилин. Час варіння залежить від бажаної густоти частування. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих скляних ємностей використовують мікрохвильовку.
Крок 6. Чисті банки наповніть гарячим джемом. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли джем охолоне, переставте в комору. Використовуйте запашний джем, коли захочеться поласувати. Приємного апетиту!
Сливовий джем з пектином
Сливовий джем з пектином – запаморочлива солодкість, яку без праці приготує навіть початківець кулінар. Натуральний смак з приємною кислинкою ідеально підходить для солодкої домашньої випічки. Зі сливовим джемом ваші пироги придбають яскравий смак. Чудове частування сподобається всім.
Час готування – 23 год. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Зливу – 2 кг
- Вода – 150 мл
- Пектин – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Сливу промийте і просушіть.
Крок 2. Розділіть на частини і вийміть кісточки, зніміть шкірку.
Крок 3. У посуд для варіння влийте воду.
Крок 4. Вивантажите оброблені плоди.
Крок 5. Переставте ємність на конфорку. Доведіть до кипіння. Проваріть 60 хвилин. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло.
Крок 6. У повністю остиглу фруктову масу всипте пектин. Розмішайте.
Крок 7. Поверніть на конфорку. Доведіть до кипіння. Проваріть 60 хвилин. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую в духовці або над парою.
Крок 8. Чисті скляні ємності наповніть гарячим джемом. Кришки прокип’ятіть, і закатайте заготовки. Я зазвичай вибираю гвинтові банки.
Крок 9. Коли джем охолоне, переставте туди, де зберігаєте зимові запаси. Використовуйте корисний джем, коли захочеться смакоти. Приємного апетиту!
Яблучно-сливовий джем
Яблучно-сливовий джем володіє густою консистенцією, яка чудово тримає форму і при використанні в якості начинки не розтікається. Домочадці з’їдають ласощі, не дочекавшись зими. Тому я щороку збільшує кількість заготовок, щоб пригостити друзів і родичів. Фруктова солодкість ідеально підходить з сирниками і млинцями на сніданок.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1
Склад:
- Зливу – 500 гр.
- Вода – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Яблука – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти.
Крок 2. Яблука промийте і просушіть. Виріжте серцевину.
Крок 3. Часточки наріжте дрібніші. Вивантажите в посуд для варіння. Влийте воду. Переставте ємність на конфорку. Доведіть до кипіння. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Варіть до м’якості.
Крок 4. Сливу промийте і просушіть. Розділіть на частини і вийміть кісточки.
Крок 5. Вивантажите до м’якого яблучного пюре. Варіть півгодини.
Крок 6. Трохи згодом перекладіть в чашу подрібнювача або пробийте до однорідності занурювальним електроприладом.
Крок 7. Масу поверніть в ємність для варіння. Додайте цукор-пісок. Кількість варіюється залежно від натуральної солодощі плодів.
Крок 8. Проваривайте в середньому півгодини до загустіння.
Крок 9. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую по-старому над парою. Чисті скляні ємності наповніть гарячим джемом.
Крок 10. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли джем охолоне, переставте туди, де зберігаєте зимові запаси. Остиглий джем досить загусне. Використовуйте апетитний джем, коли захочеться смакоти. Приємного апетиту!
Варення зі сливи з желфиксом
Варення зі сливи з желфиксом володіє чудовим смаком. Ласощі готується з легкістю і виходить максимально апетитним. Завдяки желфиксу частування має густу консистенцію, яка не розтікається і чудово тримає форму. Джем виходить в міру солодким з приємним післясмаком.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 1,4 л.
Інгредієнти:
- Зливу без кісточки – 1 кг
- Цукор-пісок – 500-800 гр.
- Желфикс 2:1 – 1 пакетик.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти.
Крок 2. Стиглі плоди промийте і просушіть. Розділіть на частини і вийміть кісточки.
Крок 3. Оброблені плоди розділіть навпіл, одну з яких пробийте занурювальним електроприладом. Якщо хочете, пробийте загальну кількість до однорідності. Мені подобається відчувати шматочки.
Крок 4. Желфикс змішайте з цукром, як зазначено на упаковці. Розмішайте.
Крок 5. Половину всипте до сливовим часточок, а другу – до подрібненої маси.
Крок 6. Переставте посуд на конфорку. Доведіть до кипіння. Всипте залишки цукрового піску і знову закип’ятіть. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Проваріть 10 хвилин. Об’єднайте обидві маси. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Чисті банки наповніть гарячим джемом.
Крок 7. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору. Використовуйте насичений джем, коли захочеться поласувати. Приємного апетиту!
Джем з жовтої сливи з лимоном
Джем з жовтої сливи з лимоном має чудовий смак. Ласощі виходить досить солодким. Я використовую джем для приготування домашніх пирогів. Густа консистенція в начинці чудово тримає форму. Випічка з таким джемом виходить неймовірно апетитною. Ласуни будуть в захваті.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Зливу жовта – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Плоди переберіть.
Крок 2. Отвесьте необхідну кількість.
Крок 3. Сливу промийте і просушіть.
Крок 4. Відміряйте цукровий пісок. Пересипте в посуд для варіння. Влийте воду. Переставте ємність на конфорку. Зваріть сироп. Обшпарте апельсин. Зніміть цедру, очистіть цитрус і поділіть на часточки. Часточки розріжте.
Крок 5. Плоди розділіть на частини і вийміть кісточки. Вивантажите часточки в сироп разом з цедрою і апельсиновими часточками. Закип’ятіть.
Крок 6. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Проварити 20 хвилин.
Крок 7. Фрукти зніміть з плити. Трохи згодом пробийте до однорідності занурювальним електроприладом. Вичавіть лимонний сік. Всипте корицю. Проваріть 15 хвилин.
Крок 8. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую в духовці. Чисті банки наповніть гарячим джемом.
Крок 9. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору.
Крок 10. Використовуйте насичений джем, коли захочеться смакоти. Приємного апетиту!
Густий джем з синьою сливи без кісточок
Густий джем з синьою сливи без кісточок володіє чудовим смаком. Розкішне частування зварить кожна домогосподарка. Зимова заготівля готується досить просто. Приємна кислинка, характерна для синіх слив, додає родзинку джему. Бюджетне ласощі я заготовляю щорічно. А якщо сезон урожайний, то запасів вистачить на всю зиму.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Слива синя – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Сливу промийте і просушіть. Розділіть на частини і вийміть кісточки.
Крок 2. Оброблену сливу прокрутити на м’ясорубці.
Крок 3. Обшпарте апельсин. Зніміть шкірку. Розділіть на часточки і теж прокрутити.
Крок 4. Перекручену масу вивантажите в посуд для варіння. Додайте 2 кг цукрового піску.
Крок 5. Розмішайте. Переставте ємність на конфорку. Доведіть до кипіння. Знімайте піну.
Крок 6. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Варіть 45 хвилин.
Крок 7. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую в духовці. Чисті банки наповніть гарячим джемом.
Крок 8. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові запаси. Остиглий джем досить загусне.
Крок 9. Використовуйте насичений джем, коли захочеться смакоти. Приємного апетиту!