Ніжні домашні вареники з полуницею на воді
Пропонуємо вам самий простий і швидкий рецепт приготування домашніх вареників з полуницею. Тісто для них замішується на воді з мінімальною кількістю інгредієнтів.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – ¾ склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Для начинки:
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску влийте воду, додайте куряче яйце, цукор і сіль. Збийте інгредієнти виделкою.
2. Потім додайте просіяне борошно. Перемішуйте інгредієнти спочатку виделкою, коли тісто стане досить густим, вимішуйте його руками.
3. Тісто виходить еластичним і не липким. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в морозилку на 10 хвилин.
4. Полуницю промийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть ягоди в миску і змішайте їх з цукром.
5. З тіста скачайте невеликі ковбаски.
6. Потім розріжте їх на частини за 1-1,5 см шириною.
7. Кожен шматочок тіста розкачайте в тонкий круглячок. Розкладіть по ним полуничну начинку.
8. Зліпити вареники у формі півмісяця, добре скріпіть краю між собою.
9. Варіть вареники при слабкому кипінні 5-7 хвилин. Смачне блюдо готове. Подавайте вареники з вершковим маслом, сметаною або вершками.
Приємного апетиту!












