Вареники з полуницею – 7 рецептів з покроковими фото

Ніжні домашні вареники з полуницею на воді

Пропонуємо вам самий простий і швидкий рецепт приготування домашніх вареників з полуницею. Тісто для них замішується на воді з мінімальною кількістю інгредієнтів.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – ¾ склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Для начинки:
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску влийте воду, додайте куряче яйце, цукор і сіль. Збийте інгредієнти виделкою.

2. Потім додайте просіяне борошно. Перемішуйте інгредієнти спочатку виделкою, коли тісто стане досить густим, вимішуйте його руками.

3. Тісто виходить еластичним і не липким. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в морозилку на 10 хвилин.

4. Полуницю промийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть ягоди в миску і змішайте їх з цукром.

5. З тіста скачайте невеликі ковбаски.

6. Потім розріжте їх на частини за 1-1,5 см шириною.

7. Кожен шматочок тіста розкачайте в тонкий круглячок. Розкладіть по ним полуничну начинку.

8. Зліпити вареники у формі півмісяця, добре скріпіть краю між собою.

9. Варіть вареники при слабкому кипінні 5-7 хвилин. Смачне блюдо готове. Подавайте вареники з вершковим маслом, сметаною або вершками.

Приємного апетиту!