Вареники з вишнею – 10 рецептів з покроковими фото

Вареники з вишнею є настільки популярним блюдом, що не вистачить пальців обох рук, щоб перелічити всі можливі рецепти. Ми обрали 10 найбільш смачних варіантів вареників з вишнею, які можна приготувати самостійно і об’єднали їх в цій статті.

Класичні вареники з вишнею в домашніх умовах

Вареники з вишнею легко можна приготувати в домашніх умовах і вони будуть в сто разів смачніше покупних. За цим рецептом у вас вийде приготувати класичний варіант цієї страви.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Вода 200 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Для начинки:
  • Вишня 400 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Для соусу:
  • Вишня 100 гр.
  • Крохмаль картопляний 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати вареники з вишнею в домашніх умовах за класичним рецептом? У миску просіяти борошно і додайте сіль.
  2. У центрі зробіть поглиблення, влийте воду і рослинну олію.
  3. Вимісити однорідне і еластичне тісто. Загорнути тісто у харчову плівку і залиште на 30-40 хвилин.
  4. Потім тісто розкачайте на робочій поверхні, виріжте круглі заготовки для вареників за допомогою склянки.
  5. На кожен кружечок тіста викладіть трохи вишневої начинки.
  6. Скрутіть тісто навпіл і щільно скріпіть краю. Потім викладіть вареники в киплячу воду і варіть 5 хвилин.
  7. Приготуйте соус для вареників. Змішайте вишню, крохмаль і цукор в каструлі доведіть масу до кипіння і варіть 5-7 хвилин.
  8. Подавайте вареники в гарячому вигляді з вишневим соусом.

Приємного апетиту!

Як приготувати вареники з замороженої вишнею?

Заморожені ягоди як правило втрачають свою зовнішню привабливість, тому їх не їдять просто так, а використовують у приготуванні різних страв. Наприклад, дуже смачними виходять вареники з замороженої вишні.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 5 гр.
  • Для начинки:
  • Вишня заморожена – 300 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Процес приготування:

1. Вишню повністю розморозьте і зльоті з неї сік, що утворився.

2. У миску просійте борошно, додайте куряче яйце, сіль і цукор, влити кефір і замісіть тісто. Коли тісто збереться в однорідний грудку, зробіть у ній поглиблення, влийте олію і ще раз добре вимісити його.

3. Тісто тонко розкачайте. За допомогою спеціальної форми виріжте кружечки.

4. На середину кожного кружка тесту покладіть трохи вишні і цукру.

5. Складіть гуртки навпіл і щільно скріпіть краю.

6. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, викладіть вареники і варіть їх 7-10 хвилин.

7. Готові вареники подавайте разом з вершковим маслом і сметаною.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт приготування вареників з вишнею на воді

Тісто для вареників – готується по самому простому рецептом, який тільки можна собі уявити. Але смак готового блюда виходить просто божественним: ніжне тісто з солодкою начинкою всередині, що тане у роті.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Вишня – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 200 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце, додайте сіль і збийте інгредієнти віночком.

2. Потім в іншу миску просійте борошно, влийте в неї яєчну масу, перемішайте ложкою.

3. Далі додайте воду і вимісити тісто.

4. Вишню помийте і видаліть кісточки.

5. Тісто розділіть на дві рівні частини, тонко розкачайте їх. Одну частину тіста покладіть на форму для ліплення вареників.

6. У кожну виїмку викладіть по одній вишні і злегка продавіть їх. До ягід додайте трохи цукру.

7. Зверху покладіть другий пласт тесту, притисніть його руками і пройдіться зверху качалкою, щоб тісто слиплось між собою по швах.

8. Вареники можна заморозити або відразу зварити і подати їх на стіл. Варити вареники слід 5-7 хвилин.

Приємного апетиту!

Ніжні і легкі вареники з вишнею на пару

Страви, приготовані на пару виходять більш легкими і натуральними. Тому господині найчастіше використовують цей спосіб для приготування смачних вареників з вишнею.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
  • Вишня – 300 гр.
  • Манка – 1 ст. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в миску, додайте сіль, цукор і розпушувач для тіста.

2. Влити кефір і замісіть м’яке еластичне тісто, загорнути його в харчову плівку і залиште на 20 хвилин.

3. Вишню без кісточок викладіть в миску, додати манку і ванільний цукор, перемішайте.

4. Тісто розділіть на дрібні частини, сформуйте з них коржики. На кожен коржик покладіть трохи вишневої начинки. Складіть коржик навпіл і скріпіть її краю.

5. Вареники розкладіть на решітці пароварки. Готуйте страву на пару 15-20 хвилин.

6. Готові вареники подавайте з цукром і сметаною.

Приємного апетиту!

Вареники на заварному тісті з вишнею

Вареники – смачне і легке блюдо, яке можна подати на сніданок. Ця страва припаде до смаку і дорослим і дітям. Доповнити його можна цукровою пудрою, сметаною або збитими вершками.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Молоко – 300 мл
  • Для начинки:
  • Цукор – за смаком.
  • Вишня – 400 гр.
  • Сметана для подачі.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте молоко, додайте вершкове масло, цукор, сіль і доведіть суміш до кипіння.

2. Поступово всипте борошно і швидко перемішуючи інгредієнти до однорідного стану. Заварене тісто перекладіть в миску, коли воно охолоне, додайте яйце, добре перемішайте.

3. Тісто має бути гладким і еластичним.

4. Тісто розкачайте в тонкий пласт. Виріжте невеликі кружечки однакового розміру. На кожен гурток покладіть вишню і трохи цукру.

5. Складіть кружки тіста навпіл, щільно скріпіть краю і загорніть їх спіраллю у напрямку до центру.

6. Вареники опустіть в киплячу воду і варіть їх 7-10 хвилин, поки вони не спливу. Подавайте вареники з вишнею в гарячому вигляді зі сметаною і вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Ліниві вареники з сиром та вишнями в домашніх умовах

Ліниві вареники з вишнею на відміну від класичного варіанту готуються швидше і простіше. А завдяки сиру в складі тісто виходить менш калорійним і більш ніжним.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Вишня – 100-150 гр.
  • Крупа манна – 80-100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Ванілін – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Сир перетріть через сито.

2. До сиру додайте яйце, сіль і цукор, добре перемішайте.

3. Далі всипте манну крупу, ще раз перемішайте тісто і залиште на 20-30 хвилин.

4. Робочу область просійте борошном, розкачайте на ній тісто, розрізати пласт на прямокутники. На кожен шматок тесту покласти по вишні.

5. Потім тісто оберніть навколо вишні.

6. Зваріть ліниві вареники в трохи підсоленій воді. Подавайте вареники зі сметаною або збитими вершками.

Приємного апетиту!

Як самостійно приготувати вишневі вареники на кефірі?

Не важливо, хто придумав ліпити вареники з начинкою з вишні, але цю страву любить дуже велика кількість людей. Влітку їх ліплять із свіжих ягід, взимку – з заморожених. Тісто можна замісити на воді, молоці або кефірі.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Кефір – 180 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Вишня – 300 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Процес приготування:

1. У миску налийте кефір кімнатою температури, додайте сіль і яйце, збийте до однорідності.

2. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту і суміш просіяти в миску.

3. Замісіть м’яке однорідне тісто.

4. Тісто розкачайте на робочій поверхні, виріжте за допомогою форми однакові за розміром гуртки. На кожен шматок тіста покладіть трохи вишні і цукру.

5. Складіть тісто навпіл і защепніть краю.

6. Вареники опустіть в киплячу воду і варіть 7-9 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню.

7. Подавайте вареники з вишнею в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Дуже смачні вишневі вареники з тестом на молоці

Вишневі вареники не можна не любити. Це соковите і смачне блюдо поза всякою конкуренцією займає почесне місце серед всіх домашніх рецептів. Готується відносно просто і швидко.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вишня – 250-300 гр.
  • Цукор – 50-70 гр.

Процес приготування:

1. Просіяне борошно змішайте зі столовою ложкою цукру, щіпкою солі, рослинним маслом і курячим яйцем.

2. В отриману масу влийте дуже гаряче молоко і швидкими рухами змішайте інгредієнти.

3. Коли стане важко заважати ложкою, викладіть тісто на робочу поверхню і вимішуйте тісто руками.

4. Вишню помийте, видаліть кісточки. Тісто розкачати в тонкий пласт, вирізати з нього гуртки. На кожен шматок тіста покладіть по кілька ягід і по половині чайної ложки цукру.

5. Складіть тісто навпіл і зліпити вареники, дуже добре закріпіть краю, щоб в процесі варіння вони не розвалилися.

6. Вареники викладіть в киплячу воду і варіть 7-9 хвилин. Подавайте вареники з вершковим маслом або сметаною.

Приємного апетиту!

ПП вареники з цільнозерновий борошна з вишнею

Правильне харчування може бути дуже смачним, якщо додати в своє меню вареники з вишнею. За цим рецептом у вас вийде чудове натуральне блюдо, яке порадує своїм смаком і не зашкодить фігурі.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Борошно цільнозернові – 120 гр.
  • Сир знежирений – 250 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Для начинки:
  • Ванілін – 120 гр.
  • Мед – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Вишню змішайте зі столовою ложкою меду, потім злийте зайву рідину.

2. У мисці змішайте сир, яйце, столову ложку меду і борошно.

3. Тісто розкачайте на робочій поверхні, виріжте круглі основи для вареників, для цього можна скористатися звичайним склянкою.

4. На кожен гурток тесту покладіть вишневу начинку, зліпити вареники у формі півмісяця.

5. Заготовки опустіть в киплячу підсолену воду. Варіть, поки вареники не спливуть на поверхню. Потім шумівкою вийміть їх з каструлі і подавайте разом з натуральний йогуртом на стіл.

Приємного апетиту!

Вишневі вареники з картоплею в домашніх умовах

Пропонуємо вам спробувати цікавий варіант всім відомих вареників. Картоплю і вишня, здавалося б, як можна поєднати ці продукти. Але запевняємо вас, блюдо вийде дуже смачним.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вишня – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску просійте борошно, додайте сіль і цукор за смаком, розбийте яйце. Поступово вливайте воду і замішують тісто.

2. Вимішуйте тісто руками до тих пір, поки воно не почне відлипати від рук.

3. Вишню засипте цукром. Картоплю відваріть в мундирі, потім очистіть і натріть на тертці. Потім змішайте картоплю і вишню.

4. Тісто розкатати в тонкий джгут, потім наріжте його на частини за 1-1,5 см шириною. Кожен шматочок розкачати в тонкий круглий коржик.

5. На кожен гурток покладіть начинку і добре скріпіть каря.

6. У каструлі закип’ятити воду, вареники опустіть в окріп і варіть їх 5-7 хвилин. Коли вони спливуть на поверхню, можна подавати їх на стіл.

Приємного апетиту!