Ватрушка – 10 простих і смачних рецептів у духовці з покроковими фото

Ватрушка з сиром та бананом

Ватрушка з сиром і бананом може опинитися на вашому столі лише через одну годину! Спробувавши спекти такий десерт, ви будете приємно здивовані ніжною структурою готової ватрушки, що тане в роті. Але будьте пильні, якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то встояти буде дуже складно!

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач тесту – ½ ч.л.
  • Олія вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу з високими бортиками викладаємо половину сиру, насипаємо ½ цукрового піску, також додаємо два жовтки.

Крок 2. Вводимо борошно та розпушувач тіста.

Крок 3. Замішуємо м’яке тісто, формуємо грудку і прибираємо в холодильну камеру на 5 хвилин.

Крок 4. Тим часом, готуємо начинку: сир, що залишився з цукром + ванільний цукор і білки збиваємо в блендері до гладкої і однорідної консистенції.

Крок 5. Форму для випікання промазуємо м’яким вершковим маслом, розподіляємо тісто, формуючи пальцями борти і дно.

Крок 6. Викладаємо ніжну сирну масу.

Крок 7. Додаємо скибочки очищеного банана.

Крок 8. Готуємо ватрушку за 180 градусів протягом 40-45 хвилин.

Крок 9. Апетитний десерт остуджуємо і легко витягаємо з форми. Приємного чаювання!