Ніжна і повітряна угорська ватрушка з сиром
Оцініть ідею простого і смачного десерту для вашого столу. Приготуйте пишну угорську ватрушку з ніжною сирною начинкою. Подавайте частування на сніданок разом з чашкою чаю або кави.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
Для начинки:
- Сир – 0,5 кг
- Цукор – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Крупа манна – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Приготуємо тісто. Яйця розбиваємо в глибоку тарілку і розтираємо їх з цукром.
2. В яєчну суміш додаємо борошно, сметану, розтоплене вершкове масло, соду і ванілін. Збиваємо, поки не зникнуть всі грудочки.
3. Вливаємо рідке тісто в герметичну форму для випікання.
4. Приступаємо до приготування сирної начинки. Змішуємо сир з яйцями, манною крупою і цукром. Збиваємо до отримання однорідної суміші.
5. Вливаємо повітряну начинку по центру тесту.
6. Відправляємо форму з вмістом в духовку на 35 хвилин. Випікаємо страва до рум’яної скоринки при температурі 180 градусів.
7. Готову ватрушку дістаємо з духовки і даємо їй охолонути.
8. Після охолодження десерт ділимо на порції, викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Приємного чаювання!