Ватрушки з сиром – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжна і повітряна угорська ватрушка з сиром

Оцініть ідею простого і смачного десерту для вашого столу. Приготуйте пишну угорську ватрушку з ніжною сирною начинкою. Подавайте частування на сніданок разом з чашкою чаю або кави.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Для начинки:

  • Сир – 0,5 кг
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крупа манна – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Приготуємо тісто. Яйця розбиваємо в глибоку тарілку і розтираємо їх з цукром.

2. В яєчну суміш додаємо борошно, сметану, розтоплене вершкове масло, соду і ванілін. Збиваємо, поки не зникнуть всі грудочки.

3. Вливаємо рідке тісто в герметичну форму для випікання.

4. Приступаємо до приготування сирної начинки. Змішуємо сир з яйцями, манною крупою і цукром. Збиваємо до отримання однорідної суміші.

5. Вливаємо повітряну начинку по центру тесту.

6. Відправляємо форму з вмістом в духовку на 35 хвилин. Випікаємо страва до рум’яної скоринки при температурі 180 градусів.

7. Готову ватрушку дістаємо з духовки і даємо їй охолонути.

8. Після охолодження десерт ділимо на порції, викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Приємного чаювання!