Як смачно посмажити відбивні з курячого філе з помідорами?
Дуже часто можна зустріти рецепти курячих відбивних з помідорами в духовці, але, на жаль, у нас не завжди є можливість нею скористатися. Це не біда, зараз ви навчитеся готувати смачні відбивні з курки з помідорами на сковороді.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Куряче філе– 500гр.
- Томати (середнього розміру) – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Готуємо куряче м’ясо. Моєму його і обсушуємо, використовуючи кухонні рушники. Це дозволить прибрати зайву рідину. Потім ріжемо його на шматки, товщина яких не більше 2 див. Куряче м’ясо, як і будь-яке інше, необхідно нарізати поперек волокон.
2. Нарізане м’ясо відбиваємо. Дуже зручно робити це, використовуючи харчову плівку. Закривши нею куряче філе, ви не дозволите при отбивании розлітатися по робочій поверхні, відірвався шматочків м’яса. За правилами відбивають філе з двох сторін, використовуючи при цьому спеціальний молоток.
3. Відбиті пластинки курячого маса відправляємо в тарілку, туди ж додаємо сметану (якщо у вас немає сметани, то її легко зможе замінити майонез). Солимо наш напівфабрикат і додаємо чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти і даємо м’яса трохи промаринуватися (близько 15-20 хвилин).
4. Поки відбивні маринуються, займемося томатами. Помиємо їх, видаліть плодоніжку і жестковатую серцевину (зазвичай буває у недозрілих томатів). Наріжемо їх тонкими півкільцями і обсмажимо з двох сторін на розпеченій сковороді в невеликій кількості олії. У загальній складності це займе у вас 5-8 хвилин.
5. Готові томати знімаємо зі сковороди на тарілку. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити скибочки.
6. У ту ж сковорідку наливаємо ще соняшникову олію і обсмажуємо на ній мариновані відбивні. Для обжарювання курячих відбивних оптимальний середній вогонь.
7. Подрумяненное з одного боку м’ясо, перевертаємо на другу сторону. На обсмажену сторону викладаємо скибочки томатів і ще 5 хвилин обсмажуємо. За цей час натираємо сир на крупній тертці і посипаємо їм кожну відбивну. Щоб сир розплавився, накриваємо кришкою сковороду.
8. Через 3-4 хвилини перевірте наші відбивні. Якщо сир вже розплавився, то їх можна знімати зі сковороди і подавати на стіл. За рахунок томатів та сиру вони виходити дуже соковитими і багатогранними на смак.
Приємного апетиту!