Вітамінний Салат – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт салату Вітамінний з цибулею

Класичною основою будь-якого вітамінного салату, в тому числі і капустяного, є тандем двох овочів (капусти і моркви), які дрібно нарізати і потім змішуються. Баланс вітамінів в таких салатах, доповнюють іншими доступними овочами, щоб вітамінне блюдо вийшло смачним. У цьому рецепті до салату додамо лук і сирий буряк.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Буряк – 60 гр.
  • Цибуля червоний – 30 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Зелень – за смаком.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Мед рідкий – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Потрібну кількість білокачанної капусти будь-яким способом шинкуется тонкою соломкою і покласти в салатницю. Потім капустяна соломка рукою перетирається до появи соку. Очищена червона цибулина шинкуется тонкими пір’ям і перекладається до капусти.

Крок 2. Очищаються від шкірки моркву з буряком, промиваються і натираються на крупній тертці. Потім перекладаються в салатницю.

Крок 3. Зелень промивається і дрібно рубається ножем. Очищені часникові зубки подрібнюються на часничниці і додаються до решти інгредієнтів. Потім салат по вашому смаку посипається сіллю з чорним перцем. І трохи перемішується.

Крок 4. Далі в салат наливається вказане в рецепті кількість рідкого меду, олії та яблучного оцту. Салат ложкою ще раз перемішується. Знімається проба і коригується смак салату.

Крок 5. «Вітамінний» капустяний салат із цибулею розкладається по порційним салатницам і одразу подається до столу. Приємного апетиту!