Покроковий рецепт салату Вітамінний з цибулею
Класичною основою будь-якого вітамінного салату, в тому числі і капустяного, є тандем двох овочів (капусти і моркви), які дрібно нарізати і потім змішуються. Баланс вітамінів в таких салатах, доповнюють іншими доступними овочами, щоб вітамінне блюдо вийшло смачним. У цьому рецепті до салату додамо лук і сирий буряк.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
 - Морква – 60 гр.
 - Буряк – 60 гр.
 - Цибуля червоний – 30 гр.
 - Часник – 2 зубки.
 - Зелень – за смаком.
 - Оцет яблучний – 1 ст. л.
 - Мед рідкий – 1 ч. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 
Процес приготування:
Крок 1. Потрібну кількість білокачанної капусти будь-яким способом шинкуется тонкою соломкою і покласти в салатницю. Потім капустяна соломка рукою перетирається до появи соку. Очищена червона цибулина шинкуется тонкими пір’ям і перекладається до капусти.
Крок 2. Очищаються від шкірки моркву з буряком, промиваються і натираються на крупній тертці. Потім перекладаються в салатницю.
Крок 3. Зелень промивається і дрібно рубається ножем. Очищені часникові зубки подрібнюються на часничниці і додаються до решти інгредієнтів. Потім салат по вашому смаку посипається сіллю з чорним перцем. І трохи перемішується.
Крок 4. Далі в салат наливається вказане в рецепті кількість рідкого меду, олії та яблучного оцту. Салат ложкою ще раз перемішується. Знімається проба і коригується смак салату.
Крок 5. «Вітамінний» капустяний салат із цибулею розкладається по порційним салатницам і одразу подається до столу. Приємного апетиту!












