Царська вуха — справжній старовинний рецепт
Уха по царськи – самий смачний і ситний рецепт цього супу. По іншому вона ще називається потрійною юшкою. Все тому, що для приготування бульйону використовують три виду риби. Це робить бульйон наваристим і надзвичайно смачним. Краще всього використовувати свіжовиловлену рибу і готувати юшку на багатті.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час готування – 2 години
Порції – 5
Інгредієнти:
- Окунь – 650 гр.
- Лящ – 150 гр.
- Сом – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Зелень свіжа – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Почніть з бульйону з окуня. Тушки очистіть від луски і випатрайте. Промийте всередині і зовні. Складіть рибу в казанок і залийте холодною водою. Додайте цілу очищену цибулину, перець горошком і лавровий лист. Розведіть вогонь і поставте бульйон вариться приблизно на 30 хвилин. Періодично акуратно знімайте піну, що утворюється ложкою.
Крок 2. В цей час обробити велику рибу, тобто ляща і сома. Очистіть їх від луски і кісток і розрізати на невеликі шматочки.
Крок 3. Як тільки звариться окунь, витягніть рибок з бульйону. За класичним рецептом, рідину потрібно процідити. Так як на природі зробити це важко, виловите всі непотрібні шматочки ложкою. Надішліть розрізаного ляща в казанок. Доведіть до кипіння і тушкуйте ще 25 хвилин.
Крок 4. Вийміть скибочки ляща і ще раз виловите всі потрапили в бульйон кісточки і лусочки. Почистіть і промийте цибулю і моркву. Наріжте моркву кружечками, а цибулю наріжте дрібними кубиками. Надішліть овочі в бульйон і варіть 10 хвилин. По закінченні цього часу додайте крупно нарізаного сома. Кип’ятіть 20 хвилин, поки риба повністю не приготується. В кінці приготування посоліть.
Крок 5. Вимийте і дрібно нарубаєте зелень. Засипте її в казанок з юшкою. Дайте настоятися під закритою кришкою 15-20 хвилин. Подавайте гарячими з скибочкою хліба.
Приємного апетиту!