Виноград на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Компот з винограду Ізабелла на зиму

Компот з винограду Ізабелла на зиму – відмінна альтернатива магазинним напоїв. Приготувати компот зможе кожен. Для напою використовують стиглі, але міцні ягоди. Вони при термічній обробці чудово тримають форму і виглядають презентабельно. Як же приємно відкрити баночку запашного компоту, ви навіть уявити собі не можете!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3 л.

Склад:

На 3-х літрову банку:

  • Вода – 2,5 л
  • Виноград – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 350-400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перш за все, ретельно промиваємо банки і стерилізуємо на водяній бані. Кришки кип’ятимо. Перебравши виноград від м’ятих ягід, обполіскуємо і відокремлюємо від гілок.

Крок 2. Третину банки заповнюємо ягодами.

Крок 3. Вскипятив воду, кладемо цукровий пісок і варимо, поки крупинки не розчиняться.

Крок 4. Киплячий сироп розливаємо по банках і прикриваємо чистими кришками.

Крок 5. Через чверть години прибираємо кришки і одягаємо спеціальне пристосування з отворами.

Крок 6. Зливаємо сироп в каструльку і кип’ятимо пару хвилин. Розподіляємо окріп по банкам. Закатуємо ключем і перевіряємо, чи не підтікає чи. Остуджуємо закачування під ковдрою.

Крок 7. Насичений напій зберігаємо в прохолодній коморі або підвалі. Приємного апетиту!