Компот з винограду Ізабелла на зиму
Компот з винограду Ізабелла на зиму – відмінна альтернатива магазинним напоїв. Приготувати компот зможе кожен. Для напою використовують стиглі, але міцні ягоди. Вони при термічній обробці чудово тримають форму і виглядають презентабельно. Як же приємно відкрити баночку запашного компоту, ви навіть уявити собі не можете!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3 л.
Склад:
На 3-х літрову банку:
- Вода – 2,5 л
- Виноград – 400 гр.
- Цукор-пісок – 350-400 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перш за все, ретельно промиваємо банки і стерилізуємо на водяній бані. Кришки кип’ятимо. Перебравши виноград від м’ятих ягід, обполіскуємо і відокремлюємо від гілок.
Крок 2. Третину банки заповнюємо ягодами.
Крок 3. Вскипятив воду, кладемо цукровий пісок і варимо, поки крупинки не розчиняться.
Крок 4. Киплячий сироп розливаємо по банках і прикриваємо чистими кришками.
Крок 5. Через чверть години прибираємо кришки і одягаємо спеціальне пристосування з отворами.
Крок 6. Зливаємо сироп в каструльку і кип’ятимо пару хвилин. Розподіляємо окріп по банкам. Закатуємо ключем і перевіряємо, чи не підтікає чи. Остуджуємо закачування під ковдрою.
Крок 7. Насичений напій зберігаємо в прохолодній коморі або підвалі. Приємного апетиту!