Маючи в холодильнику пляшку кефіру, можна запросто побалувати себе і всю родину простий і дуже смачною випічкою, з приготуванням якої впорається навіть школяр, особливо, якщо слідувати покроковим фото, представлених в докладних рецептах. Ніжні м’які бісквіти, чудово поєднуються з різними свіжими фруктами і цукатами, а також їх ненав’язливий і тонкий смак скрасить будь чаювання!
Випічка на кефірі з яблуками до чаю
Коли гості на порозі, а почастувати їх чим – готуємо неймовірно смачний і простий пиріг, всього лише за одну годину. Такий рецепт підійде тим, хто не любить довго стояти біля плити! Готова випічка має насичений яблучний аромат і соковиту начинку.
Інгредієнти на
5 порц.
- Яйце куряче 2 шт.
- Кефір-1 склянка
- Масло вершкове 50 гр.
- Ванілін 10 гр.
- Яблука 2 шт.
- Борошно-1 склянка
- Цукрова пудра-2 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Сода харчова ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати випічку на кефірі в духовці на швидку руку? Для швидкості дій викладаємо всі необхідні продукти на робочу поверхню.
- У тарілці з високими бортиками з’єднуємо наступні інгредієнти: яйця, цукор, сіль, вершкове масло (розтоплене), кефір і ванілін.
- В отриману суміш підсипаємо просіяне борошно з содою – вимішуємо до однорідності.
- Готове тісто повинно мати гладку консистенцію без жодної грудочки.
- Кілька яблук очищаємо від шкірки і насінної коробочки, нарізаємо пластинками середньої товщини.
- Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю масла і виливаємо ½ частину тесту.
- Поверх основи, викладаємо фрукти (при бажанні можна присипати цукром) і заливаємо залишками вершково-борошняної маси.
- Випікаємо протягом 40 хвилин при 180 градусах.
- Готову випічку присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою на кефірі в духовці
Для всіх, хто не любить морочитися з тестом, є дуже просте і швидке рішення, яке підходить для пирогів, зі всілякими начинками: будь-то риба, м’ясо або картопля але сьогодні ми поговоримо про холодці пирогу з соковитим наповненням з капусти, яйця і зелені з тестом, на основі кефіру.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 1,5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйця – 2 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сода – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
Для начинки:
- Капуста – 500 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло соняшникове – 6 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з приготування начинки: півкілограма білокачанної капусти дрібно шаткуємо за допомогою гострого ножа.
Крок 2. У сковороді розігріваємо шість столових ложок олії і починаємо обсмажувати капустяну соломку.
Крок 3. Періодично помішуючи, тушкуємо до готовності.
Крок 4. За кілька хвилин до зняття капусти з вогню, додаємо в сковороду два яйця, пучок подрібненого кропу і сіль за смаком – ретельно перемішуємо, для рівномірного розподілу яєць і спецій.
Крок 5. Займемося тестом. В окремому посуді змішуємо яйця з сіллю і олією.
Крок 6. У склянку кефіру додаємо трохи соди і заважаємо.
Крок 7. З’єднуємо кефір з яєчною сумішшю.
Крок 8. В отриману масу додаємо просіяне борошно і замішуємо густе тісто, по консистенції нагадує жирну сметану.
Крок 9. Форму для запікання змащуємо тонким шаром масла і виливаємо трохи менше половини від загального обсягу тесту.
Крок 10. Поверх розкладаємо капустяну начинку.
Крок 11. Заливаємо залишки тіста і розрівнюємо силіконової лопаткою.
Крок 12. Розігріваємо духовку до позначки 180 градусів.
Крок 13. Випікаємо ароматний пиріг близько 40 хвилин.
Крок 14. Даємо випічці трохи охолонути й нарізаємо порційними шматочками. Приємного апетиту!
Пишний маннік на кефірі в духовці
Солодкий і ненав’язливий смак домашнього лепешняку, напевно знайомий практично кожному з самого дитинства. Просте тісто на основі кефіру, допоможе приготувати пиріг до чаю навіть тим, хто не дуже «дружить» з випічкою.
Час готування – 1 ч. 05 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Кефір – 2 склянки
- Крупа манна – 2 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці об’єднуємо кефір і манку – розмішуємо і залишаємо для набухання приблизно на 10 хвилин.
Крок 2. В окремий посуд кладемо шматок розм’якшеного масла, цукор-пісок і ванілін – ретельно перемішуємо.
Крок 3. В отриману масу додаємо два яйця і перетираємо компоненти.
Крок 4. Підсипаємо щіпку солі і 10 грам розпушувача – знову розмішуємо.
Крок 5. В одній тарілці змішуємо масляний і кефірну суміш.
Крок 6. В черговий раз гарненько вимішуємо однорідне тісто.
Крок 7. Рідку масу перелити у форму для запікання, розміром близько 23 сантиметрів в діаметрі.
Крок 8. Готуємо пиріг при 180 градусах протягом 35-40 хвилин, в залежності від потужності вашої печі.
Крок 9. Перед подачею, за бажанням присипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Шарлотка на кефірі в духовці – класичний рецепт
Приготуємо класичний яблучний пиріг – шарлотку з найпростіших інгредієнтів: борошна, кефіру і цукрового піску. Для більш насиченого аромату і смаку будемо використовувати такі запашні спеції, як кориця і ванілін.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5-2 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яблука – 4-5 шт.
- Ванілін – за смаком.
- Кориця – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для свого ж зручності і швидкості дій, викладаємо всі продукти, зазначені в списку, на робочу поверхню.
Крок 2. Склянка кефіру будь-якої жирності розігріваємо до температури 36 градусів і змішуємо з содою.
Крок 3. Також в кефірну суміш заливаємо 120 грам розтопленого вершкового масла (зручніше за все робити це в мікрохвильовій печі).
Крок 4. В ту ж посуд вбиваємо два яйця.
Крок 5. Підсипаємо цукровий пісок.
Крок 6. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
Крок 7. Форму для запікання змащуємо маслом і присипаємо невеликою кількістю борошна – виливаємо пшенично-кефірну основу, приблизно 2/3 частини.
Крок 8. Поверх розподіляємо яблука, нарізані кубиком.
Крок 9. Заливаємо начинку рештою тіста і відправляємо в духовку на 45-50 хвилин при температурі 170 градусів.
Крок 10. Готову шарлотку злегка остуджуємо у формі і тільки після виймаємо і нарізаємо. Приємного чаювання!
Простий і смачний кекс на кефірі в духовці
Немає нічого смачніше і ароматні, ніж домашня випічка, яка з легкістю прикрасить і різноманітить будь чаювання! Приготуємо ніжний і вологий всередині кекс з какао, з щільною скоринкою зовні на основі кефіру.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Цукор-пісок – 180 гр.
- масло – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 120 мл
- Сода – ½ ч. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Борошно – 200 гр.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 пакет.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочок вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Крок 2. У глибокому посуді змішуємо вершкове масло і цукровий пісок.
Крок 3. Туди ж розбиваємо два яйця і ретельно перемішуємо за допомогою міксера.
Крок 4. Тепер додаємо кефір, борошно, ванільний цукор, соду і оцет (прямо в тарілку) і замішуємо тісто.
Крок 5. Отриману масу ділимо на дві рівні частини і в одну з них підсипаємо какао і розмішуємо до однорідності.
Крок 6. Форму устеляємо листом пергаментного паперу і починаємо одночасно виливати два види тіста, починаючи з одного боку.
Крок 7. Випікаємо кекс при 200 градусах протягом 40 хвилин. Виймаємо з форми випічку в гарячому вигляді і остуджуємо на решітці до теплого стану.
Крок 8. Заварюємо каву або чай і подаємо до столу кекс. Приємного апетиту!
Як спекти пиріжки на кефірі в домашніх умовах?
Дріжджові пиріжки з соковитою начинкою з вишні на повітряній тесті – це шалено смачно і ароматно. Таке частування чудово підійде для щільного сніданку або повноцінного перекусу, який дуже зручно взяти з собою на роботу або навчання.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 7.
Склад:
Для тіста:
- Кефір – ½ склянки
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 2 склянки
- Дріжджі (сухі) – ½ ч. л.
Для начинки:
- Вишня – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Додатково:
- Олія соняшникова – 1 ч. л.
- Вода – 40 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір злегка підігріваємо і переливаємо в глибоку тарілку, підсипаємо дріжджі, цукровий пісок і трохи солі.
Крок 2. Ретельно перемішуємо і додаємо дві ложки просіяного борошна.
Крок 3. Знову розмішуємо і вливаємо окремо збите яйце.
Крок 4. Далі підливаємо до кефірної масі попередньо розтоплене і охолоджене масло.
Крок 5. Додаємо решту борошна.
Крок 6. Сухими руками замішуємо м’яке і еластичне тісто.
Крок 7. Накриваємо борошняну масу харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
Крок 8. Піднялося тісто ділимо на шматочки однакового розміру і формуємо кульки.
Крок 9. Злегка притискаємо кожну заготовку до столу і викладаємо вишню без кісточок і злегка присипаємо цукровим піском.
Крок 10. Вологими пальцями щільно защипуємо краю.
Крок 11. Деко змащуємо олією і розкладаємо пиріжки швом вниз.
Крок 12. Запікаємо маленькі булочки при 190 градусах протягом 20-30 хвилин. Після закінчення часу, промазуємо кожен пиріжок розчином з 40 мілілітрів води і двох столових ложок цукру.
Крок 13. Перекладаємо дріжджові пиріжки з вишнею на деко, остуджуємо і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
М’яке печиво на кефірі на швидку руку
чи Знаєте ви, що секрет вологого і м’якого печива, яке можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, без яких-небудь спеціальних пристосувань, полягає в додаванні кефіру. Саме цей компонент дозволяє приготувати неймовірно ніжне і повітряне тісто.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 120 мл
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове (розтоплене) – 130 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – ½ ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Насіння соняшнику – за смаком.
- Кориця – за смаком.
- Масло – для змазування.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо цукор, яйця, розпушувач тіста, корицю і ванілін.
Крок 2. Злегка збиваємо компоненти до утворення легкої пінки, після вливаємо кефір кімнатної температури.
Крок 3. Потім, підливаємо 130 мл розтопленого масла.
Крок 4. Просіваємо борошно.
Крок 5. Поступово вводимо муку в кефірно-вершкову масу і замішуємо еластичне тісто.
Крок 6. Формуємо кулю, кладемо в целофановий пакет і кладемо тісто в холодильну камеру.
Крок 7. Через 15-20 хвилин виймаємо тісто з холоду і розгортаємо в пласт, товщиною близько 1 сантиметра. За допомогою спеціальної форми або склянки, вирізаємо заготовки.
Крок 8. Перекладаємо печиво на деко, попередньо вистелений пергаментом і змащений маслом. Зверху присипаємо кожну заготовку невеликою кількістю насіння.
Крок 9. Запікаємо частування при 190 градусах до утворення апетитного рум’яного кольору. Як правило, цей процес займає близько півгодини.
Крок 10. Неймовірно смачне печиво остуджуємо і приступаємо до чаювання. Приємного апетиту!
Дуже смачний пиріг «Зебра» на кефірі
– Не знаєте як здивувати свою сім’ю або гостей? Однозначно готуємо простий і швидкий, але дуже ефектний пиріг під екзотичною назвою «зебра» з шоколадною глазур’ю, а дано воно не просто так, а завдяки двом основним кольорам, присутнім у випічці.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Борошно – 280 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Кефір – 150 мл
- Масло соняшникове – 110 мл
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Шоколад темний – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками просіваємо пшеничне борошно з содою.Крок 2. В інший піалі змішуємо яйця, кефір, масло, цукровий пісок і рослинне масло.
Крок 3. Перемішуємо компоненти до однорідної консистенції за допомогою віночка.
Крок 4. Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти, розмішуємо.
Крок 5. Поділяємо тісто навпіл і в одну частину підсипаємо какао.
Крок 6. У форму для запікання зі знімними бортами, в центр викладаємо дві столові ложки «шоколадного» тесту.
Крок 7. Поверх кладемо дві ложки світлого тіста і таким чином, чергуючи кольору, повністю заповнюємо форму.
Крок 8. За допомогою дерев’яної шпажки проводимо смужки від середини до країв, утворюючи малюнок.
Крок 9. Випікаємо «зебру» 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 10. Готове ласощі змащуємо розтопленим темним шоколадом і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Пишний бісквіт на кефірі в духовці
правильно випеченого бісквіта, можна запросто приготувати величезну кількість десертів, наприклад, просочені торти або трайфлы або подавати як самостійне ласощі, у вигляді пирога, присипавши його цукровою пудрою. А для того, щоб частування у вас напевно вдалося, рекомендуємо чітко слідувати докладного рецептом з покроковими фото.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 250 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно – 1,5 склянки
- Розпушувач тіста – ½ Ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
- Масло вершкове – 10-15 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця, кімнатної температури вбиваємо в глибоку піалу.
Крок 2. Збиваємо яйця за допомогою міксера до збільшення в об’ємі і появи пінки.
Крок 3. В момент, коли маса набуде світлий відтінок, починаємо тонким струменем вводити цукровий пісок (не припиняючи працювати міксером), також додаємо трохи солі і ванілін.
Крок 4. Просіваємо борошно з содою і розпушувачем і починаємо перемішувати на мінімальних оборотах міксера.
Крок 5. Або розмішуємо компоненти віночком, щоб сипучі інгредієнти не розлетілися на всі боки.
Крок 6. Далі, вливаємо в яєчну суміш кефір кімнатної температури.
Крок 7. Тепер поступово з’єднуємо сухі і рідкі складові бісквіта і замішуємо тісто.
Крок 8. Вимішуємо масу до однорідної консистенції і перелити у форму. Важливо заздалегідь підготувати посуд: змащуємо стінки вершковим маслом, присипаємо борошном і стряхиваем зайве, таким чином, бісквіт добре підніметься.
Крок 9. Випікаємо ласощі при 180 градусах протягом 30-40 хвилин, в залежності від потужності вашого духової шафи.
Крок 10. Після закінчення часу, перевіряємо коржі на готовність за допомогою зубочистки або дерев’яної шпажки. Приємного апетиту!
Домашня коврижка на кефірі в духовці
Коли хочеться чогось смачного до чаю або кави, а в магазин бігти не варіант – є дуже просте і бюджетне рішення! З найпростіших компонентів, які є у кожного в домі, готувати неймовірно смачну і ароматну коврижку, з додаванням червоної смородини і варення.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 7.
Інгредієнти:
- Варення/джем – 250 мл
- Кефір – 1 склянка
- Сода – 1 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Смородина червона – ½ склянки
- Борошно – 2 склянки
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Кардамон (мелений) – 1 ч. л.
- Аніс – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Масло соняшникове/масло вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо зі змішування варення і соди в посуді з високими бортиками – ретельно перемішуємо до того моменту, поки не почнеться реакція і маса не почне пузиритися.
Крок 2. Далі, підсипаємо цукровий пісок, у разі, якщо варення недостатньо солодке.
Крок 3. В солодку масу підсипаємо корицю, аніс і кардамон, підливаємо кефір.
Крок 4. Вбиваємо в ту ж тарілку яйця і ретельно перемішуємо всі компоненти міксером протягом 3-4 хвилин.
Крок 5. Потім починаємо поступово підсипати борошно і до моменту, коли маса стане досить густий, міняємо міксер на лопатку і вимішуємо до однорідної консистенції.
Крок 6. Ягоди обвалюємо в крохмалі.
Крок 7. Пересипаємо смородину в однорідне тісто і акуратно перемішуємо.
Крок 8. Форму для запікання змащуємо маслом і переливаємо пшенично-кефірну масу.
Крок 9. Запікаємо коврижку протягом 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!