Випічка на кефірі – 10 рецептів в духовці на швидку руку з покроковими фото

М’яке печиво на кефірі на швидку руку

чи Знаєте ви, що секрет вологого і м’якого печива, яке можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, без яких-небудь спеціальних пристосувань, полягає в додаванні кефіру. Саме цей компонент дозволяє приготувати неймовірно ніжне і повітряне тісто.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 120 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове (розтоплене) – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Насіння соняшнику – за смаком.
  • Кориця – за смаком.
  • Масло – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо цукор, яйця, розпушувач тіста, корицю і ванілін.

Крок 2. Злегка збиваємо компоненти до утворення легкої пінки, після вливаємо кефір кімнатної температури.

Крок 3. Потім, підливаємо 130 мл розтопленого масла.

Крок 4. Просіваємо борошно.

Крок 5. Поступово вводимо муку в кефірно-вершкову масу і замішуємо еластичне тісто.

Крок 6. Формуємо кулю, кладемо в целофановий пакет і кладемо тісто в холодильну камеру.

Крок 7. Через 15-20 хвилин виймаємо тісто з холоду і розгортаємо в пласт, товщиною близько 1 сантиметра. За допомогою спеціальної форми або склянки, вирізаємо заготовки.

Крок 8. Перекладаємо печиво на деко, попередньо вистелений пергаментом і змащений маслом. Зверху присипаємо кожну заготовку невеликою кількістю насіння.

Крок 9. Запікаємо частування при 190 градусах до утворення апетитного рум’яного кольору. Як правило, цей процес займає близько півгодини.

Крок 10. Неймовірно смачне печиво остуджуємо і приступаємо до чаювання. Приємного апетиту!