Випічка з листкового тіста – 10 рецептів з готового дріжджового та бездріжджового тіста з покроковими фото

Домашні круасани з начинкою з листкового дріжджового тіста

В даному рецепті приготування круасанів всього два інгредієнти – готове листкове тісто і шоколад. Випічка відмінно підійде для чаювання, якщо на вашому порозі несподівано з’явилися гості. Начинку за бажанням можна використовувати іншу.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 14.

Склад:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт (за бажанням).

Процес приготування:

Крок 1. Від якості розморожування листкового тіста залежить, якими в результаті вийдуть круасани. Готове тісто слід дістати з морозилки заздалегідь, так як сам процес розморожування може тривати до 1,5 годин в умовах кімнатної температури. Залишаємо тісто на робочому столі.Крок 2. Для наступного етапу приготування нам знадобиться силіконовий килимок. На ньому розкладаємо пласт тіста. Нарізаємо його спочатку прямокутниками, а потім трикутниками.

Крок 3. Плитку шоколаду розбираємо на невеликі скибочки. Викладаємо на широку частину заготовок по одному скибочці. Загортаємо тісто від краю, де розташований шоколад, до вузького краю. Виходять круасани.

Крок 4. Відрізаємо лист від рулону паперу для запікання. Застеляємо їм деко. Поверх паперу розкладаємо круасани і даємо їм час, щоб підійти (приблизно 20 хвилин).

Крок 5. Якщо ваша духовка погано пропекает тісто зверху, варто змастити круасани яйцем. Для цього потрібно вбити його в миску і розбити вінчиком або виделкою, а потім змастити круасани кулінарної пензлем.Крок 6. Включаємо духовку на розігрів. Виставляємо температуру 180 градусів. Ставимо деко з круасанами всередину і випікаємо вироби 15 хвилин. Подаємо до кави або чаю.

Приємного апетиту!