Вишня на зиму – це смачна і яскрава домашня заготовка, яка обов’язково прикрасить ваш стіл. З соковитої ягоди виходять насичені компоти, апетитні варення, джеми, желе та інші ласощі. Для приготування використовуйте готову кулінарну добірку з десяти рецептів заготовок з покроковими фотографіями.
Компот з вишні на 3 літрову банку на зиму
Компот з вишні на 3 літрову банку на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Такий напій виходить дуже насиченим і ароматним, він послужить відмінною і більш корисною альтернативою магазинних соків. Обов’язково спробуйте заготовити за нашим рецептом.
Інгредієнти на
3 л.
- Вишня 400 гр.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Вода 2.7 л.
Процес приготування:
- Як заготовити вишню на зиму? Підготуємо необхідні інгредієнти.
- Вишню промиваємо і перебираємо, після викладаємо в стерильну трилітрову банку.
- Засипаємо ягоди зазначеною кількістю цукру.
- Кип’ятимо воду і виливаємо її в банку з ягодами і цукром.
- Закриваємо банку стерилізованої кришкою.
- Закочує ключем. Перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
- Компот з вишні на 3 літрову банку на зиму готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!
Варення з вишні з кісточкою на зиму — простий рецепт
Варення з вишні з кісточкою на зиму – простий рецепт, який кожному треба взяти на замітку. Таке ласощі виходить дуже яскравим і насиченим смаком. Можна подавати до чаю або використовувати як доповнення до домашніх солодощів. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 3 кг
- Цукор – 2,4 кг
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо вишню під водою.
Крок 2. Перебираємо її і видаляємо хвостики.
Крок 3. Засипаємо ягоду цукром і залишаємо до виділення соку.
Крок 4. Ставимо заготовку на плиту і варимо протягом 20 хвилин. Періодично знімаємо пінку і перемішуємо вміст.
Крок 5. Даємо масі постояти 30 хвилин і знову проварюємо 15 хвилин.
Крок 6. Знову остуджуємо продукт і варимо ще 10 хвилин.
Крок 7. Банки з кришками стерилізуємо зручним для вас способом. Викладаємо в них готове варення. Закриваємо заготовки кришками і даємо повністю охолонути. Після зберігаємо в прохолодному місці.
Крок 8. Варення з вишні з кісточкою на зиму по простому рецептом готово!
Вишня без кісточок у власному соку з цукром на зиму
Вишня без кісточок у власному соку з цукром на зиму – це апетитне і ароматні ласощі, яке ідеально різноманітить ваші домашні заготовки. Для приготування яскравою ягоди на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 12 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
На 2 півлітрові банки:
- Вишня – 0,7 кг
- Цукор – 10 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо вимочуємо вишню у воді з сіллю (1 літр/1 ст. л.). Це допоможе прибрати всі смітинки. Після ягоду промиваємо, позбавляє від кісточок і половину кладемо в стерилізовану банку. Використовуємо пів-літрові банки.
Крок 2. Засипаємо вишню пошарово цукром.
Крок 3. Кладемо ще вишню і знову засипаємо її цукром. На кожну півлітрову баночку потрібно 5 ст. л. цукру.
Крок 4. Залишаємо заготовки на 12 годин для виділення соку.
Крок 5. Ставимо наповнену тару у велику каструлю, на дно якої устеляємо рушником і заливаємо водою. Кип’ятимо воду в каструлі і стерилізуємо у ній заготовки 7 хвилин, прикривши кришкою.
Крок 6. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Вишня без кісточок у власному соку з цукром на зиму готова. Зберігайте в прохолодному місці.
Густе варення з вишні без кісточок на зиму
Густе варення з вишні без кісточок на зиму виходить дуже насиченим і ароматним. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування варення на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 8 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1,5 кг
- Цукор – 0,7 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Крок 1. Вишні добре промиваємо під водою і відкидаємо на друшляк.
Крок 2. Висипаємо вказану кількість цукру в каструлю, заливаємо водою.
Крок 3. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Перемішуємо, даємо сухому інгредієнту розчинитися.
Крок 4. Після кипіння, варимо сироп на невеликому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. З промитої вишні видаляємо кісточки будь-яким зручним способом. Можна використовувати зубочистку або шпильку.
Крок 6. Занурюємо вишні в гарячий сироп.
Крок 7. Знову доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 10 хвилин.
Крок 8. Акуратно витягаємо вишні з допомогою шумівки, щоб не порушити цілісність.
Крок 9. Вишні на час кладемо в глибоку миску.
Крок 10. Вишневий сироп продовжуємо уварювати до густини близько 25 хвилин. Знову додаємо сюди вишні і кип’ятимо всі разом ще 5 хвилин. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
Крок 11. Густе варення з вишні без кісточок на зиму готово! Прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Вишневе желе з желатином
Вишневе желе з желатином – це оригінальне ласощі для домашнього столу. Такий продукт можна подавати до столу в якості ароматної і насиченого смаку десерту. Для приготування апетитного желе з вишні використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.
Час готування – 8 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня без кісточок – 1 кг
- Цукор – 0,7 кг
- Желатин – 25 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вишню добре промиваємо під водою і видаляємо кісточки будь-яким зручним способом. Можна використовувати зубочистку або шпильку.
Крок 2. Викладаємо продукт в глибоку посуд. Засипаємо цукром і залишаємо для виділення соку приблизно на 6-8 годин.
Крок 3. Після рясного виділення соку ставимо заготовку на вогонь.
Крок 4. В цей час розчиняємо желатин в невеликій кількості води – близько 5 мл
Крок 5. Після того, як желатин розбухне, розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Крок 6. Кип’ятимо вишню близько чотирьох хвилин, постійно прибираючи пінку.
Крок 7. Вимикаємо вогонь, виливаємо в гарячу масу желатин і гарненько все перемішуємо.
Крок 8. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. Можна зробити це в мікрохвильовці з невеликою кількістю води. Час стерилізації – 4-5 хвилин на великій потужності.
Крок 9. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.
Крок 10. Вишневе желе з желатином готово. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.
Густий джем з вишні без кісточок
Густий джем з вишні без кісточок – це улюблене багатьма ласощі, які нескладно приготувати в домашніх умовах. Такий джем виходить дуже ароматним і насиченим смаком. Для його приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Вишню добре промиваємо під водою і видаляємо з неї кісточки будь-яким зручним способом. Можна використовувати зубочистку або шпильку.
Крок 3. Далі ягоди подрібнюємо в блендері до стану однорідного пюре.
Крок 4. Отриману масу перелити в каструлю з товстим дном. Виливаємо трохи води, доводимо масу до кипіння і варимо 20 хвилин.
Крок 5. Додаємо цукор, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Далі варимо масу на повільному вогні від 20 до 60 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 6. Готуємо продукт до сильного загущення.
Крок 7. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Густий джем з вишні без кісточок готовий. Зберігайте в прохолодному місці!
Варення-п’ятихвилинка з вишні на зиму
Варення-п’ятихвилинка з вишні на зиму – це проста і швидка кулінарна ідея для ваших яскравих заготовок. Апетитне частування порадує насиченим смаком, яскравим виглядом і ароматом. Для його приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото і детальним описом процесу.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 0,5 л.
Склад:
- Вишня – 300 гр.
- Цукор – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Вишню гарненько промиваємо під водою.
Крок 2. Перекладаємо ягоду в зручну для варіння каструлю.
Крок 3. Засипаємо інгредієнт зазначеною кількістю цукру.
Крок 4. Ставимо заготовку на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і після варимо 5 хвилин. В процесі помішуємо вміст і знімаємо пінку. Після охолодити масу і повторюємо процедуру ще двічі. У підсумку варимо 5 хвилин після закипання три рази.
Крок 5. Переливаємо варення в стерилізовану банку.
Крок 6. Закриваємо наповнену тару кришкою, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Варення-п’ятихвилинка з вишні на зиму готова. Забирайте на зберігання!
Вишня, протерта з цукром без варіння на зиму
Вишня, протерта з цукром без варіння на зиму – це яскраве і смачне частування, перед якою важко встояти. Якщо хочете урізноманітнити меню ваших заготовок, то обов’язково запам’ятайте нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 0,4 кг
- Цукор – 0,6 кг
Процес приготування:
Крок 1. Вишню добре промиваємо під водою і видаляємо з неї кісточки будь-яким зручним способом. Можна використовувати зубочистку або шпильку.
Крок 2. Викладаємо підготовлену вишню в чашу блендера і подрібнюємо її.
Крок 3. Переливаємо вишневу масу в глибоку миску і засипаємо цукром. Одну ложку цукру залишаємо.
Крок 4. Перемішуємо вміст і залишаємо на час до розчинення цукру. У процесі настоювання масу також кілька раз перемішуємо.
Крок 5. Виливаємо заготовку в стерилізовану банку. Засипаємо ложкою цукру.
Крок 6. Закриваємо наповнену тару кришкою і ставимо на зберігання в прохолодне місце.
Крок 7. Вишня, протерта з цукром без варіння на зиму готова!
Соус з вишні до м’яса на зиму
Соус з вишні до м’яса на зиму – це оригінальна заготовка, яка точно різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Продукт порадує насиченим ароматом і смаком з приємною кислинкою. Для приготування на тривале зберігання, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Вишня без кісточок – 1 кг
- Цукор – 8 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений гострий – 0,5 ч. л.
- мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
- Каррі – 1 ст. л.
- Гвоздика – 2 бутона.
- Часник – 2 голівки.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість солі, цукру і спецій зі списку.
Крок 2. Промиваємо ягоди, очищаємо від кісточок і викладаємо в каструлю.
Крок 3. Перемелюємо вишню з допомогою блендера. Сюди ж додаємо подрібнений часник.
Крок 4. Відправляємо в масу сіль, цукор і всі зазначені спеції.
Крок 5. Перемішуємо масу, виливаємо сюди оцет. Доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин. Після додаємо розведений у воді крохмаль. Вимішуємо і варимо ще 10 хвилин.
Крок 6. Розливаємо гарячий продукт по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, ставимо, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Соус з вишні до м’яса на зиму готовий! Зберігайте в холодному місці.
Вишня в сиропі з кісточками на зиму
Вишня в сиропі з кісточками на зиму – це насичене за смаком і неймовірно смачне частування для вашого домашнього столу. Готову страву можна подавати до чаю або використовувати як доповнення до інших десертів. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 0,5 л.
Склад:
- Вишня – 300 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 150 мл
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо вишню під водою, видаляємо гілочки.
Крок 2. Відміряємо потрібну кількість цукру і відправляємо її в каструлю.
Крок 3. Заливаємо цукор водою і доводимо до кипіння на плиті, після варимо на тихому вогні близько 10-15 хвилин. В процесі сироп постійно помішуємо, в кінці додаємо щіпку ваніліну для аромату.
Крок 4. Опускаємо промиту вишню в киплячий сироп.
Крок 5. Проварюємо ягоди в киплячій сиропі близько двох хвилин і вимикаємо плиту.
Крок 6. Переливаємо заготовку в стерилізовану банку, закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Вишня в сиропі з кісточками на зиму готова. Зберігайте в прохолодному місці!