Яблучне пюре на зиму – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт пюре з яблук і груш в банках

Для того, щоб ласощі вийшло більш ніжним і м’яким, яблучне пюре можна додати подрібнену грушу. За рахунок соковитості плода маса вийде не такий густий: її можна буде використовувати в якості смачного натурального соку.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 1-2.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 кг
  • Груша – 2 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 4 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука теплою водою. Обрізаємо шкірку і розрізаємо кожен плід на дві частини. Видаляємо серцевину, різні дефекти і «хвостики». Подрібнюємо яблука на шматочки довільного розміру.

2. Викладаємо їх порційно в блендер і подрібнюємо. Віджимаємо сік з яблучного пюре в окрему ємність.

3. Вимиваємо груші та обтираем їх рушником. Видаляємо шкірку, «хвостики», серцевину і інші недоліки плодів. Нарізаємо груші на невеликі шматочки. Подрібнюємо в блендері. Віджимаємо сік з грушевого пюре в ємність з яблучної рідиною. Перемішуємо обидва види соку до однорідності.

4. Пюре з плодів також змішуємо в окремій ємності. Вимиваємо лимон і вичавлюємо з нього сік за допомогою соковижималки або вручну. Вливаємо сік в плодове пюре, засипаємо цукор і перемішуємо інгредієнти.

5. Слідом додаємо в суміш яблучно-грушевий сік. Включаємо плиту і ставимо каструлю на конфорку. Доводимо суміш до кипіння. В процесі помішуємо масу.

6. У заздалегідь очищені і стерилізовані банки викладаємо гаряче яблучно-грушеве пюре. Накриваємо ємності кришками і закатуємо. Перевертаємо банки кришками вниз і закутуємо до повного охолодження.

Приємного апетиту!