Простий і смачний рецепт пюре з яблук і груш в банках
Для того, щоб ласощі вийшло більш ніжним і м’яким, яблучне пюре можна додати подрібнену грушу. За рахунок соковитості плода маса вийде не такий густий: її можна буде використовувати в якості смачного натурального соку.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 1-2.
Інгредієнти:
- Яблуко – 2 кг
- Груша – 2 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 4 склянки
Процес приготування:
1. Промиваємо яблука теплою водою. Обрізаємо шкірку і розрізаємо кожен плід на дві частини. Видаляємо серцевину, різні дефекти і «хвостики». Подрібнюємо яблука на шматочки довільного розміру.
2. Викладаємо їх порційно в блендер і подрібнюємо. Віджимаємо сік з яблучного пюре в окрему ємність.
3. Вимиваємо груші та обтираем їх рушником. Видаляємо шкірку, «хвостики», серцевину і інші недоліки плодів. Нарізаємо груші на невеликі шматочки. Подрібнюємо в блендері. Віджимаємо сік з грушевого пюре в ємність з яблучної рідиною. Перемішуємо обидва види соку до однорідності.
4. Пюре з плодів також змішуємо в окремій ємності. Вимиваємо лимон і вичавлюємо з нього сік за допомогою соковижималки або вручну. Вливаємо сік в плодове пюре, засипаємо цукор і перемішуємо інгредієнти.
5. Слідом додаємо в суміш яблучно-грушевий сік. Включаємо плиту і ставимо каструлю на конфорку. Доводимо суміш до кипіння. В процесі помішуємо масу.
6. У заздалегідь очищені і стерилізовані банки викладаємо гаряче яблучно-грушеве пюре. Накриваємо ємності кришками і закатуємо. Перевертаємо банки кришками вниз і закутуємо до повного охолодження.
Приємного апетиту!