Яблучний пиріг, який у роті тане – 5 рецептів з покроковими фото

Яблучний пиріг, який у роті тане – це нескладна, однак, вишукане частування, яке, як правило, готується на швидку руку і вражає своєю ніжністю і м’якістю. Фрукти різних сортів ідеально поєднуються зі всіляким тестом, насичують випічку легкої солодкістю і кислинкою. Залежно від змісту вашої холодильної камери, ви можете спекти апетитний пиріжок на основі різних молочних або кисломолочних продуктів: на сметані, кефірі або на молоці.

Яблучний пиріг, який тане в роті в духовці

Яблучний пиріг, який тане в роті в духовці, готується всього лише за одну годину і вражає своєю ніжною і пористою структурою, яка чудово доповнить ваше чаювання. Таку випічку можна запросто подати навіть до святкового столу, повірте, ваші гості оцінять ваше старання!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 300 гр.
  • Кефір 220 мл
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Яблука 5 шт.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Вода крижана 1 ст. л.
  • Масло вершкове для змащування

Процес приготування:

  1. Як спекти яблучний пиріг, який у роті тане? У глибокій ємності збиваємо яйця з додаванням води і цукрового піску.
  2. Вливаємо кефір і продовжуємо збивання.
  3. В яєчно-кефірну суміш просіваємо борошно з розпушувачем.
  4. Вимішуємо до однорідної консистенції.
  5. Яблучну м’якоть нарізаємо невеликими скибочками.
  6. Фрукти присипаємо меленою корицею і ложкою цукру.
  7. Форму промазуємо тонким шаром вершкового масла і виливаємо частину тесту.
  8. Розподіляємо яблучні кубики.
  9. Закриваємо начинку тістом, що залишилося.
  10. Випікаємо протягом 40 хвилин при 180 градусах. Приємного чаювання!

Ніжний яблучний пиріг на кефірі

Ніжний яблучний пиріг на кефірі – це проста, але, тим не менш, неймовірно смачна випічка, яка заповнить своїм приємним ароматом все ваше житло, ще в процесі теплової обробки. Для приготування нам будуть потрібні прості і доступні компоненти, які завжди є під рукою.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр. + для змащування форми.
  • Борошно – 160 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками змішуємо розтоплене вершкове масло, яйця, два види цукру, щіпку солі і кефір.

Крок 2. Вводимо просіяне борошно і соду.

Крок 3. Озброюємося і збиваємо міксером до складу гладкою і однорідної консистенції.

Крок 4. Яблука обполіскуємо, очищаємо і вирізаємо насінну коробку, ріжемо часточками.

Крок 5. Вогнетривкий посуд промазуємо вершковим маслом і викладаємо половину тесту.

Крок 6. Розподіляємо по ньому яблука і злегка присипаємо їх цукровим піском, закриваємо другою частиною тіста і розрівнюємо ложкою або лопаткою.

Крок 7. Випікаємо частування при 180 градусах близько 40 хвилин, охолодити при кімнатній температурі.

Крок 8. За бажанням прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Пиріг з яблуками на сметані, тане в роті

Пиріг з яблуками на сметані, тане в роті, як і інша випічка, приготовлена на основі кисломолочних продуктів, підкорює своєю м’якістю і пишністю. І якщо раніше ви не використовували в якості основного продукту сметану, то обов’язково спробуйте, ви не пошкодуєте!

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Сметана – 250 гр.
  • Борошно – 200-250 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Яблука – 400 гр.
  • Пудра цукрова – за бажанням.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука обполіскуємо, вирізаємо серцевину, а м’якоть нарізаємо тонкими скибочками.

Крок 2. В чаші блендера збиваємо яйця з ванільним і звичайним цукром.

Крок 3. Доповнюємо солодку суміш сметаною і продовжуємо збивання.

Крок 4. Вводимо розпушувач і борошно – замішуємо тісто.

Крок 5. Присмачую форму для запікання вершковим маслом і в один шар викладаємо фруктові скибочки.

Крок 6. Заливаємо половиною однорідного тесту.

Крок 7. Повторюємо шар і готуємо десерт при 180 градусах протягом 30-35 хвилин.

Крок 8. Декоруємо пудрою з перемеленого цукрового піску.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення!

Яблучний пиріг на молоці

Яблучний пиріг на молоці – це проста, але така смачна випічка, яка закохує в себе завдяки ніжною і злегка вологою текстурою, яка при цьому ще й злегка кришиться. Яблука чудово гармонують з щільним і в міру солодким тістом – обов’язково спробуйте!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Яблука – 4-5 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Молоко – ¾ склянки
  • Масло рослинне – ½ Склянки
  • Борошно – 300-320 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. В робочу миску розбиваємо два курячих яйця і висипаємо цукровий пісок.

Крок 2. Включаємо міксер і збиваємо компоненти дочиста і повного розчинення цукру (не менше п’яти хвилин).

Крок 3. В пишну масу вливаємо олію і молоко.

Крок 4. Об’єднуємо борошно з розпушувачем, суху суміш просіваємо в основний склад.

Крок 5. Вінчиками з’єднуємо інгредієнти до однорідності.

Крок 6. Очищені фрукти нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 7. Форму для випікання промазуємо вершковим маслом і присипаємо жменею борошна. Виливаємо у посуд тісто і красиво розкладаємо яблучні скибочки.

Крок 8. Випікаємо напівфабрикат близько 50 хвилин при температурної позначки в 180-200 градусів.

Крок 9. Остуджуємо частування прямо в вогнетривкої ємності і тільки після витягаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Італійська яблучний пиріг «Невидимий», який тане в роті

Італійська яблучний пиріг «Невидимий», який тане в роті – це вишукане ласощі, яке завойовує серця, завдяки великому кількість начинки і ніжному тесту. Бо тісто по своїй консистенції і смаку більше нагадує крем з вершковим присмаком.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Молоко – 130 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 120 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яблука – 5 шт.
  • мигдальні Пелюстки – 1 жменя.
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця з сіллю і цукром збиваємо до пишноти за допомогою ручного віника або міксера.

Крок 2. Вливаємо молоко.

Крок 3. Слідом відправляємо попередньо розтоплене вершкове масло, охолоджене до кімнатної температури.

Крок 4. В однорідний склад просіваємо суху суміш з пшеничного борошна і розпушувача.

Крок 5. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насінну коробочку, а м’якоть нарізаємо тонкими пластинами – вмішуємо в основу.

Крок 6. Заготівлю перелити у форму, застелене пергаментом. Прикрашаємо верхівку мигдалевими пелюстками і випікаємо протягом 40-45 хвилин при 180 градусах.

Крок 7. Ароматний пиріг подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!