Яблучний пиріг, який у роті тане – це нескладна, однак, вишукане частування, яке, як правило, готується на швидку руку і вражає своєю ніжністю і м’якістю. Фрукти різних сортів ідеально поєднуються зі всіляким тестом, насичують випічку легкої солодкістю і кислинкою. Залежно від змісту вашої холодильної камери, ви можете спекти апетитний пиріжок на основі різних молочних або кисломолочних продуктів: на сметані, кефірі або на молоці.
Яблучний пиріг, який тане в роті в духовці
Яблучний пиріг, який тане в роті в духовці, готується всього лише за одну годину і вражає своєю ніжною і пористою структурою, яка чудово доповнить ваше чаювання. Таку випічку можна запросто подати навіть до святкового столу, повірте, ваші гості оцінять ваше старання!
Інгредієнти на
6 порц.
- Борошно 300 гр.
- Кефір 220 мл
- Яйце куряче 3 шт.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Яблука 5 шт.
- Кориця 1 ч. л.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Вода крижана 1 ст. л.
- Масло вершкове для змащування
Процес приготування:
- Як спекти яблучний пиріг, який у роті тане? У глибокій ємності збиваємо яйця з додаванням води і цукрового піску.
- Вливаємо кефір і продовжуємо збивання.
- В яєчно-кефірну суміш просіваємо борошно з розпушувачем.
- Вимішуємо до однорідної консистенції.
- Яблучну м’якоть нарізаємо невеликими скибочками.
- Фрукти присипаємо меленою корицею і ложкою цукру.
- Форму промазуємо тонким шаром вершкового масла і виливаємо частину тесту.
- Розподіляємо яблучні кубики.
- Закриваємо начинку тістом, що залишилося.
- Випікаємо протягом 40 хвилин при 180 градусах. Приємного чаювання!
Ніжний яблучний пиріг на кефірі
Ніжний яблучний пиріг на кефірі – це проста, але, тим не менш, неймовірно смачна випічка, яка заповнить своїм приємним ароматом все ваше житло, ще в процесі теплової обробки. Для приготування нам будуть потрібні прості і доступні компоненти, які завжди є під рукою.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Сода – ½ ч. л.
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Масло вершкове – 50 гр. + для змащування форми.
- Борошно – 160 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукрова пудра – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілці з високими бортиками змішуємо розтоплене вершкове масло, яйця, два види цукру, щіпку солі і кефір.
Крок 2. Вводимо просіяне борошно і соду.
Крок 3. Озброюємося і збиваємо міксером до складу гладкою і однорідної консистенції.
Крок 4. Яблука обполіскуємо, очищаємо і вирізаємо насінну коробку, ріжемо часточками.
Крок 5. Вогнетривкий посуд промазуємо вершковим маслом і викладаємо половину тесту.
Крок 6. Розподіляємо по ньому яблука і злегка присипаємо їх цукровим піском, закриваємо другою частиною тіста і розрівнюємо ложкою або лопаткою.
Крок 7. Випікаємо частування при 180 градусах близько 40 хвилин, охолодити при кімнатній температурі.
Крок 8. За бажанням прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пиріг з яблуками на сметані, тане в роті
Пиріг з яблуками на сметані, тане в роті, як і інша випічка, приготовлена на основі кисломолочних продуктів, підкорює своєю м’якістю і пишністю. І якщо раніше ви не використовували в якості основного продукту сметану, то обов’язково спробуйте, ви не пошкодуєте!
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Сметана – 250 гр.
- Борошно – 200-250 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Яблука – 400 гр.
- Пудра цукрова – за бажанням.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука обполіскуємо, вирізаємо серцевину, а м’якоть нарізаємо тонкими скибочками.
Крок 2. В чаші блендера збиваємо яйця з ванільним і звичайним цукром.
Крок 3. Доповнюємо солодку суміш сметаною і продовжуємо збивання.
Крок 4. Вводимо розпушувач і борошно – замішуємо тісто.
Крок 5. Присмачую форму для запікання вершковим маслом і в один шар викладаємо фруктові скибочки.
Крок 6. Заливаємо половиною однорідного тесту.
Крок 7. Повторюємо шар і готуємо десерт при 180 градусах протягом 30-35 хвилин.
Крок 8. Декоруємо пудрою з перемеленого цукрового піску.
Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення!
Яблучний пиріг на молоці
Яблучний пиріг на молоці – це проста, але така смачна випічка, яка закохує в себе завдяки ніжною і злегка вологою текстурою, яка при цьому ще й злегка кришиться. Яблука чудово гармонують з щільним і в міру солодким тістом – обов’язково спробуйте!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Яблука – 4-5 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Молоко – ¾ склянки
- Масло рослинне – ½ Склянки
- Борошно – 300-320 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. В робочу миску розбиваємо два курячих яйця і висипаємо цукровий пісок.
Крок 2. Включаємо міксер і збиваємо компоненти дочиста і повного розчинення цукру (не менше п’яти хвилин).
Крок 3. В пишну масу вливаємо олію і молоко.
Крок 4. Об’єднуємо борошно з розпушувачем, суху суміш просіваємо в основний склад.
Крок 5. Вінчиками з’єднуємо інгредієнти до однорідності.
Крок 6. Очищені фрукти нарізаємо тонкими слайсами.
Крок 7. Форму для випікання промазуємо вершковим маслом і присипаємо жменею борошна. Виливаємо у посуд тісто і красиво розкладаємо яблучні скибочки.
Крок 8. Випікаємо напівфабрикат близько 50 хвилин при температурної позначки в 180-200 градусів.
Крок 9. Остуджуємо частування прямо в вогнетривкої ємності і тільки після витягаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Італійська яблучний пиріг «Невидимий», який тане в роті
Італійська яблучний пиріг «Невидимий», який тане в роті – це вишукане ласощі, яке завойовує серця, завдяки великому кількість начинки і ніжному тесту. Бо тісто по своїй консистенції і смаку більше нагадує крем з вершковим присмаком.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Молоко – 130 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яблука – 5 шт.
- мигдальні Пелюстки – 1 жменя.
- Сік лимона – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця з сіллю і цукром збиваємо до пишноти за допомогою ручного віника або міксера.
Крок 2. Вливаємо молоко.
Крок 3. Слідом відправляємо попередньо розтоплене вершкове масло, охолоджене до кімнатної температури.
Крок 4. В однорідний склад просіваємо суху суміш з пшеничного борошна і розпушувача.
Крок 5. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насінну коробочку, а м’якоть нарізаємо тонкими пластинами – вмішуємо в основу.
Крок 6. Заготівлю перелити у форму, застелене пергаментом. Прикрашаємо верхівку мигдалевими пелюстками і випікаємо протягом 40-45 хвилин при 180 градусах.
Крок 7. Ароматний пиріг подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!