Яблучний сік на зиму – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як заготовити сік з яблук на зиму без соковижималки?

Яблучний сік дуже корисний. Плоди яблук містять натуральний цукор, тому часто закачування напою обходиться без додавання сипучого інгредієнта. У процесі приготування багато господинь використовують соковижималку, однак є й інші способи вичавки соку.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 5-6.

Склад:

  • Яблуко – 7 кг
  • Цукор – 500 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Вимиваємо і обтираем плоди для майбутнього соку. Потім розрізаємо яблука на кубики, щоб вони швидше пустили сік. Видаляємо серцевину і пошкодження, шкірку не чіпаємо.

2. Беремо велику каструлю і висипаємо туди нарізані яблука. Заливаємо плоди очищеною водою до самих країв ємності. Ставимо каструлю на плиту. Доводимо масу до кипіння на великому вогні. Зменшуємо вогонь і тушкуємо яблука ще близько 10 хвилин. Яблука повинні стати м’якше. Вимикаємо плиту і залишаємо суміш у спокої до тих пір, поки вона не охолоне.

3. Беремо дрібне сито і викладаємо в нього яблучну масу. Перетираємо її і всипаємо цукор. Перемішуємо масу і ставимо ємність на плиту. Знову доводимо суміш до кипіння.

4. Вибираємо відповідну тару для закачування соку. Досліджуємо її на наявність тріщин та інших дефектів. Потім очищаємо банки і кришки з допомогою соди і губки. Ретельно промиваємо ємності з кришками і ставимо в духову шафу для стерилізації.

5. Розливаємо гарячий сік з банки і закатуємо кришками. Закутуємо ємності з соком теплим пледом або ковдрою. Після охолодження зберігаємо в погребі.

Приємного апетиту!