Яблучний сік на зиму – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як заготовити корисний яблучний сік без цукру на зиму?

Яблучний сік корисний для роботи органів дихання. Містить багато корисних речовин і вітамінів, з допомогою яких можна запобігти розвитку деяких захворювань. Часто в яблучний напій не додають цукор, тому він у надлишку міститься в самих плодах.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Яблуко – 4 кг

Процес приготування:

1. Вимиваємо яблука і обтираем їх рушником. Нарізаємо часточками. Паралельно видаляємо серцевину і різні дефекти. Висипаємо яблука в соковижималку.

2. У процесі роботи техніки утворюється сік, який необхідно процідити в каструлю через дрібне сито або марлю.

3. Ставимо ємність на плиту і доводимо до кипіння напій. Коли м’якоть підніметься вгору, знімаємо її шумівкою або ложкою.

4. Коли сік закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо напій ще 10 хвилин. Вибираємо відповідні для закачування банки і кришки. Очищаємо їх содою і ретельно промиваємо. Стерилізуємо будь-яким зручним способом: в духовій шафі, мікрохвильовій печі або на плиті.

5. Розливаємо гаряче пиття по банкам і накриваємо ємності кришками. Закатуємо і перевертаємо тару з соком. Закутуємо теплим пледом або ковдрою. Коли банки з напоєм охолонуть, залишаємо їх на зберігання до комори.

Приємного апетиту!