Як правильно сушити гриби – цей запит у будь-якій пошуковій системі стає одним з найпопулярніших ще на початку травня, так як в лісах починають з’являтися перші грибочки і всі кулінари починають задаватися питанням, як же грамотно зберегти цей цінний продукт на довгі місяці для подальшого використання. У цій статті ви дізнаєтеся всі секрети і подробиці заготовок безлічі грибів: починаючи від ранніх зморшків і закінчуючи благородними видами.
Сушені гриби в духовці в домашніх умовах
Сушені гриби в духовці в домашніх умовах готуються всього лише за три години і виходять неймовірно ароматними, відповідно, чудово підходять для подальшого використання в будь-яких сферах кулінарії. В якості прикладу, ми візьмемо білі гриби – найблагородніший сорт.
Інгредієнти на
0.06 кг.
- Білі гриби 500 гр.
Процес приготування:
- Як правильно сушити гриби в домашніх умовах? Перебираємо свій кошик і відбираємо грибочки, підходящі для сушіння: перерослі і не дуже гарні.
- Озброюємося ножиком і зрізаємо зовнішню обідок ніжки, видаляємо сміття з капелюшка.
- Гриби нарізаємо пластинками, товщиною не більше трьох міліметрів. При необхідності позбавляємося від губчастої частини.
- Деко вистилаємо двома шарами марлі і розкладаємо ароматні слайсы.
- прогріваємо Духовку до 80-90 градусів і ставимо в неї деко, дверцята залишаємо прочиненими.
- Періодично перевертаючи шматочки, сушимо гриби протягом трьох годин.
- Готовий продукт остуджуємо і акуратно відокремлюємо від тканини.
- Розкладаємо гриби по контейнерах з кришкою і прибираємо в шафу на зберігання.
- Смачного!
Як правильно висушити гриби в електросушарці
Як правильно висушити гриби в електросушарці? Напевно, цим питанням задавався кожен грибник, адже хочеться запастися ароматним продуктом на весь холодний період року. У нашому рецепті ви знайдете відповіді на те, скільки часу буде потрібно і яка температура вважається прийнятною.
Час готування – 8 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 350 гр.
Склад:
- Гриби (боровики, підосичники, підберезники) – 3 кг
Процес приготування:
Крок 1. Лісові гриби перебираємо від сміття, перевіряємо на наявність паразитів.
Крок 2. Нарізаємо компонент тонкими слайсами і в один шар викладаємо на піддон.
Крок 3. Поміщаємо піддон в електросушарки.
Крок 4. Включаємо агрегат на 40 градусів.
Крок 5. На таймері встановлюємо 8 годин.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу, сушені гриби викладаємо в скляні ємності або тканинні мішечки і прибираємо в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!
Як сушити гриби на нитці в домашніх умовах
Як сушити гриби на нитці в домашніх умовах? Для приготування нам знадобиться лише козуб благородних свіжих грибів, міцна нитка і тепле, добре провітрюване приміщення. І якщо ви не дуже любите мариновані боровики, то такий продукт вам точно припаде до смаку!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 60 гр.
Склад:
- Гриби білі – 2 кг
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо головний інгредієнт.
Крок 2. Ножем зрізаємо забруднені ділянки.
Крок 3. Нарізаємо боровики досить великими сегментами або просто відокремлюємо капелюшки від ніжок.
Крок 4. Протягуємо нитку в голку і нанизуємо грибочки.
Крок 5. Підвішуємо отримані «намисто» в сухому і теплому місці.
Крок 6. Стежимо за процесом сушіння, як правило, на це йде від 3 до 7 діб. В залежності від температури приміщення, в якому сушаться гриби.
Крок 7. Заготівлю розкладаємо в сухі банки і зберігаємо під кришкою. Приємного апетиту!
Як правильно сушити білі гриби
Як правильно сушити білі гриби? На даний момент існує досить багато способів, однак, у цьому рецепті ми розповімо вам, як дуже просто і швидко заготовити ароматні грибочки на холодний період року за допомогою електричної сушарки.
Час готування – 6 ч. 45 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Гриби білі – 2 кг
Процес приготування:
Крок 1. Гриби без слідів пошкодження і гнилі зачищаємо від сміття і землі за допомогою щіточки, мити не рекомендується.
Крок 2. Відрізаємо довгі ніжки, залишаючи близько капелюшки не більше трьох сантиметрів, гриби ріжемо на пластини.
Крок 3. Розкладаємо нарізку на піддон електросушарки.
Крок 4. Включаємо прилад і засікаємо близько 6 годин, спостерігаємо за процесом і періодично перевертаємо гриби.
Крок 5. Готові боровики кладемо в скляний контейнер або банку, зберігаємо в кухонній шафі і використовуємо за призначенням. Готуйте і отримуйте задоволення!
Сушені сморчки в домашніх умовах
Сушені сморчки в домашніх умовах можна запросто приготувати і в міській квартирі на балконі. Головне, щоб балкон перебував на сонячній стороні. Готовий продукт – це справжній делікатес, який не так вже й просто відшукати на полицях великих супермаркетів, а в кулінарії такі грибочки широко застосовуються. Особливо гарні соуси.
Час готування – 3-4 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сморчки – 500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Уважно перебираємо кожен гриб, залишаючи для готування лише ті, що не викликають сумнівів.
Крок 2. Ретельно промиваємо зморшки під струменем води, в один шар викладаємо на паперові рушники і даємо час обсохнути.
Крок 3. Підготовлені грибочки розподіляємо на марлі і виносимо на балкон, залишаємо під сонцем і періодично перевертаємо для рівномірного сушіння.
Крок 4. Готові сморчки викладаємо в ємності для зберігання.
Крок 5. Приємного апетиту!
Сушені маслюки на зиму
Сушені маслюки на зиму – це дивно смачна і ароматна заготовка, яка відмінно зберігається в кухонній полиці. Відкривши баночку з такими грибами, ви зможете запросто зварити наваристий суп, загасити овочеве рагу або придумати авторський соус, якому не буде рівних.
Час готування – 6 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 90-100 гр.
Склад:
- Маслюки – 600 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо та перебираємо гриби.
Крок 2. Ножем зрізаємо невелику частину ніжки, видаляємо бруд і знімаємо верхній шар капелюшки.
Крок 3. Гриби нарізаємо слайсами, товщиною не більше трьох міліметрів.
Крок 4. Велике деко устеляємо марлею і викладаємо скибочки на невеликій відстані один від одного.
Крок 5. Ставимо деко в розігріту духовку і залишаємо дверцята відчиненими, сушимо маслюки 4-6 годин.
Крок 6. Остиглі грибочки перекладаємо в суху і чисту банку з кришкою. Приємного апетиту!
Сушені гриби, підберезники на зиму
Сушені гриби, підберезники на зиму – корисна і ароматна заготівля, для приготування якої нам не потрібно нічого, крім свіжозібраних грибів. Процес займе кілька днів, так як сушка буде здійснюватися природним шляхом, тобто на сонці.
Час готування – 3-4 доби.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Підберезники – 2 кг
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування ретельно перебираємо гриби, викидаємо всі ті, на яких є видимі пошкодження або сліди паразитів.
Крок 2. Нарізаємо кожен грибок, як показано на фото.
Крок 3. На сонячний балкон виносимо грати від духовки і в один шар розкладаємо скибочки підберезників.
Крок 4. Залишаємо гриби в такому вигляді на 3-4 дні, іноді повертаючи.
Крок 5. Готовий продукт зберігаємо в паперовому пакеті чи скляній баночці. Приємного апетиту!
Сушені гриби в домашніх умовах
Сушені гриби в домашніх умовах готуються просто і легко, а їх смак і аромат закохує в себе ще в процесі теплової обробки. Головною перевагою печериць є те, що за ними необов’язково їздити за місто, адже цей продукт продається в будь-якому магазині.
Час готування – 4 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Печериці – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Свіжі грибочки очищаємо від бруду і сміття, можна використовувати невелику щіточку.
Крок 2. Нарізаємо кожен печериці тонкими пластинами і викладаємо на деко, попередньо застеливши листом пекарської папери.
Крок 3. Поміщаємо вогнетривку ємність в духовку і вмикаємо нагрівання на 90 градусів, через годину збільшуємо температуру до 110 градусів і сушимо гриби від двох до чотирьох годин.
Крок 4. Виймаємо печериці з духовки і даємо повністю охолонути.
Крок 5. Остиглі шматочки розкладаємо по банках і прибираємо в шафу. Приємного апетиту!