Сушені сморчки в домашніх умовах
Сушені сморчки в домашніх умовах можна запросто приготувати і в міській квартирі на балконі. Головне, щоб балкон перебував на сонячній стороні. Готовий продукт – це справжній делікатес, який не так вже й просто відшукати на полицях великих супермаркетів, а в кулінарії такі грибочки широко застосовуються. Особливо гарні соуси.
Час готування – 3-4 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сморчки – 500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Уважно перебираємо кожен гриб, залишаючи для готування лише ті, що не викликають сумнівів.
Крок 2. Ретельно промиваємо зморшки під струменем води, в один шар викладаємо на паперові рушники і даємо час обсохнути.
Крок 3. Підготовлені грибочки розподіляємо на марлі і виносимо на балкон, залишаємо під сонцем і періодично перевертаємо для рівномірного сушіння.
Крок 4. Готові сморчки викладаємо в ємності для зберігання.
Крок 5. Приємного апетиту!