Як правильно сушити гриби – 8 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Сушені сморчки в домашніх умовах

Сушені сморчки в домашніх умовах можна запросто приготувати і в міській квартирі на балконі. Головне, щоб балкон перебував на сонячній стороні. Готовий продукт – це справжній делікатес, який не так вже й просто відшукати на полицях великих супермаркетів, а в кулінарії такі грибочки широко застосовуються. Особливо гарні соуси.

Час готування – 3-4 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сморчки – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Уважно перебираємо кожен гриб, залишаючи для готування лише ті, що не викликають сумнівів.

Крок 2. Ретельно промиваємо зморшки під струменем води, в один шар викладаємо на паперові рушники і даємо час обсохнути.

Крок 3. Підготовлені грибочки розподіляємо на марлі і виносимо на балкон, залишаємо під сонцем і періодично перевертаємо для рівномірного сушіння.

Крок 4. Готові сморчки викладаємо в ємності для зберігання.

Крок 5. Приємного апетиту!