Як правильно сушити гриби – 8 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Сушені гриби, підберезники на зиму

Сушені гриби, підберезники на зиму – корисна і ароматна заготівля, для приготування якої нам не потрібно нічого, крім свіжозібраних грибів. Процес займе кілька днів, так як сушка буде здійснюватися природним шляхом, тобто на сонці.

Час готування – 3-4 доби.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Підберезники – 2 кг

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування ретельно перебираємо гриби, викидаємо всі ті, на яких є видимі пошкодження або сліди паразитів.

Крок 2. Нарізаємо кожен грибок, як показано на фото.

Крок 3. На сонячний балкон виносимо грати від духовки і в один шар розкладаємо скибочки підберезників.

Крок 4. Залишаємо гриби в такому вигляді на 3-4 дні, іноді повертаючи.

Крок 5. Готовий продукт зберігаємо в паперовому пакеті чи скляній баночці. Приємного апетиту!