Простий і смачний рецепт солоних вовнянок з часником
добре промитим грибів додається сіль, і вони залишаються під пресом мінімум на 5 діб. Через це час вовнянки закладаються в банку разом з листям хрону, нарізаним часником і відправляються в холодильник на місяць. Виходить неймовірно ароматна і смачна закуска.
Час готування: 1 місяць.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Волнушки – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Сіль – за смаком.
- Листя хрону – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно перебираємо вовнянки, після чого перекладаємо їх у глибоку ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо таким чином на 2-3 доби, не забуваючи міняти воду кожні 5-6 годин.
Крок 2. Через деякий час добре гриби промиваємо під проточною водою.
Крок 3. Тепер беремо ємність, в якій будемо солити вовнянки та злегка присипаємо дно сіллю.
Крок 4. Зверху викладаємо частину грибів і присипаємо їх сіллю. Викладаємо вовнянки шарами, кожен з яких посипаємо сіллю.
Крок 5. Коли гриби закінчаться, кладемо на них кришку або дошку, а зверху встановлюємо прес. Даємо постояти волнушкам таким чином протягом 5 діб.
Крок 6. Після закінчення цього часу, перекладаємо гриби шарами в банку разом з листям хрону, нарізаним пластинами часнику і кропом.
Крок 7. Закриваємо банку кришкою і відправляємо вовнянки в холодильник на місяць. Приправляємо готову закуску рослинним маслом, кільцями ріпчастої цибулі і подаємо до столу разом з основним блюдом. Приємного апетиту!