Як солити вовнянки в домашніх умовах – 5 рецептів на зиму в банках з покроковими фото

Простий і смачний рецепт солоних вовнянок з часником

добре промитим грибів додається сіль, і вони залишаються під пресом мінімум на 5 діб. Через це час вовнянки закладаються в банку разом з листям хрону, нарізаним часником і відправляються в холодильник на місяць. Виходить неймовірно ароматна і смачна закуска.

Час готування: 1 місяць.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Волнушки – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку ретельно перебираємо вовнянки, після чого перекладаємо їх у глибоку ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо таким чином на 2-3 доби, не забуваючи міняти воду кожні 5-6 годин.

Крок 2. Через деякий час добре гриби промиваємо під проточною водою.

Крок 3. Тепер беремо ємність, в якій будемо солити вовнянки та злегка присипаємо дно сіллю.

Крок 4. Зверху викладаємо частину грибів і присипаємо їх сіллю. Викладаємо вовнянки шарами, кожен з яких посипаємо сіллю.

Крок 5. Коли гриби закінчаться, кладемо на них кришку або дошку, а зверху встановлюємо прес. Даємо постояти волнушкам таким чином протягом 5 діб.

Крок 6. Після закінчення цього часу, перекладаємо гриби шарами в банку разом з листям хрону, нарізаним пластинами часнику і кропом.

Крок 7. Закриваємо банку кришкою і відправляємо вовнянки в холодильник на місяць. Приправляємо готову закуску рослинним маслом, кільцями ріпчастої цибулі і подаємо до столу разом з основним блюдом. Приємного апетиту!