Як варити креветки – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як відварити свіжі неочищені креветки в каструлі?

Правильна варіння креветок дозволить зберегти їх смак і привабливий вигляд. Робота зі свіжим неочищеним продуктом має свої особливості. Використайте швидкий і перевірений рецепт для вдалого приготування.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Креветки неочищені — 1 пачка.
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста — 1/4 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Кріп — за смаком.
  • Лист лавровий — 2 шт.
  • Перець чорний горошок — 10 шт.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти: креветки і спеції.

2. У сотейнику або каструлі кип’ятимо воду з сіллю, перцем, лавровим листом, часником і шматочком ріпчастої цибулі.

3. Після закипання, у воду опускаємо кріп для ще більш яскравого аромату.

4. Слідом додаємо і креветки. Варимо їх одну хвилину і відразу знімаємо з вогню. Далі заготівлю накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

5. Через деякий час витягаємо креветки з ароматного розсолу. Викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу. Готово!