Як заморозити гриби правильно – це питання, відповідь на який ви знайдете, прочитавши нашу добірку докладних рецептів. Заморожувати грибочки можна по-різному, наприклад, перш ніж прибрати заповітну заготовку на полицю морозилки, їх можна відварити в підсоленій воді, а можна просто ретельно промити під струменем води, обсушити і, нарізавши скибочками бажаного розміру перемістити в місце для подальшого зберігання. Вибір залежить виключно від вас, тому як при негативній температурі гриби не втрачають свій смак і аромат.
Як заморозити білі гриби правильно
Як заморозити білі гриби правильно – відповідь ви знайдете в цьому рецепті, і вам знадобиться всього лише три складових. Рекомендуємо вам відварювати грибочки перед заморожуванням, так вони набагато краще зберігають свої смакові характеристики і насичений аромат.
Інгредієнти на
1 кг.
- Гриби 1.5 кг
- Вода 2.5 л.
- Сіль 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як заморозити гриби правильно? В першу чергу викладаємо всі складові на робочу поверхню.
- Кожен гриб ретельно промиваємо під струменем води.
- Великі боровики розрізаємо на кілька сегментів для прискорення процесу.
- У каструлі кип’ятимо воду з додаванням солі і закидаємо грибочки, проварюємо близько тридцяти хвилин.
- Готовий продукт викладаємо в сито і залишаємо до тих пір, поки вся зайва рідина не стече, а гриби не охолонуть.
- Розкладаємо відварені гриби з невеликим пакетиках і прибираємо в морозильну камеру.
- Така заготовка відмінно зберігається протягом 10-12 місяців. Приємного апетиту!
Як заморозити смажені гриби в морозилці
Як заморозити смажені гриби в морозилці? Для цього нам знадобиться лише якісне оливкове масло, яке посилить аромат, гриби і щільні пакетики з зіп-замком. Заморожені боровики ідеально підходять для готування перших та других страв – обов’язково спробуйте!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Гриби білі – 400 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Гриби зачищаємо щіточкою або ножиком від землі і іншого сміття.
Крок 2. Обполіскуємо боровики і насухо витираємо паперовими рушниками, нарізаємо.
Крок 3. Велику сковорідку прогріваємо і закидаємо основний інгредієнт.
Крок 4. Вливаємо кілька столових ложок води і выпариваем вологу, потім додаємо оливкову олію.
Крок 5. Обсмажуємо до м’якості і золотистого відтінку.
Крок 6. Ароматні грибочки охолоджуємо до кімнатної температури і викладаємо в пакети або контейнери, прибираємо в морозилку – все готово. Готуйте і отримуйте задоволення!
Як заморозити відварені опеньки на зиму
Як заморозити відварені опеньки на зиму? Напевно, кожен грибник задавався питанням, яким ще способом можна заготовити смачні і ароматні грибочки на холодний період року, щоб насолоджуватися ними не тільки в сезон. І якщо ви один з таких любителів «тихого» полювання, то цей рецепт для вас!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 8-9.
Склад:
- Опеньки – 1 кг
- Вода – 3 л
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Гриби перебираємо і позбавляємося від старих опеньків та зіпсованих.
Крок 2. Під струменем води гарненько обполіскуємо кожен опеньок.
Крок 3. Великі гриби розрізаємо на кілька частин.
Крок 4. Обдаємо грибочки окропом і відкидаємо на друшляк, після чого відразу ж відправляємо в киплячу воду і варимо близько 20 хвилин, не забуваємо посолити, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 5. Знову висипаємо опеньки в сито і даємо повністю стекти рідини.
Крок 6. Остиглі гриби розфасовуємо по пакетах і переміщаємо на полицю морозильної камери. Приємного апетиту!
Як заморозити свіжі печериці в морозилці
Як заморозити свіжі печериці в морозилці? Робити це можна різними способами, наприклад, попередньо відваривши або обсмаживши грибочки до рум’яності на оливковій олії. А використовувати заготовку можна так само по-різному: для варіння супів або ароматною пасти.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Печериці – 2 кг
- Масло оливкове – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Печериці обполіскуємо і розкладаємо на бавовняному рушник для сушіння.
Крок 2. ½ Від загальної кількість грибів нарізаємо слайсами середньої товщини.
Крок 3. Другу половину залишаємо цілісною.
Крок 4. У сковороді з високими бортиками розігріваємо оливкову олію.
Крок 5. Обсмажуємо нарізані печериці до повного випаровування рідини і рум’яної скоринки.
Крок 6. Цілі грибочки варимо близько 15 хвилин з моменту закипання.
Крок 7. Остиглі гриби розкладаємо по невеликих пакетах і переміщаємо в морозилку. Приємного апетиту!
Як заморозити свіжі гливи в морозилці
Як заморозити свіжі гливи в морозилці? Заморожування свіжих продуктів завжди вважалася більш корисною, ніж попередньо гриби відварити або піддати іншій тепловій обробці. Гливи повністю зберігають свій смак і аромат, відповідно, будуть радувати вас протягом всього року.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Гливи – 500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжі грибочки ретельно перебираємо і швидко обполіскуємо під струменем води.
Крок 2. Якщо гливи великі, то розрізаємо на невеликі скибочки.
Крок 3. В один шар викладаємо гриби на плоску і велику посуд ставимо в морозилку приблизно на 24 години.
Крок 4. Застиглі гливи, які зберегли свою форму, знімаємо з дека і перекладаємо в пакети.
Крок 5. Апетитну заготівлю використовуємо за призначенням. Приємного апетиту!
Лісові гриби на зиму в морозилці
Лісові гриби на зиму в морозилці – це простий і перевірений спосіб заготівлі ароматних лісових дарів. Діставши пакетик з такими грибочками з морозильної камери, ви легко зможете приготувати домашній пиріг з соковитою начинкою, зварити апетитний суп або додати грибочки в рагу.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 5.
Склад:
- лісові Гриби – 700 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті і обсушені гриби нарізаємо довільно.
Крок 2. Грибочки висипаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Збавивши полум’я, проварюємо 30-35 хвилин.
Крок 3. Готовий компонент перекидаємо в друшляк і даємо повністю стекти воді і охолонути.
Крок 4. Розкладаємо продукт за щільним пакетах і прибираємо в морозильну камеру.
Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!