Як заморозити гриби правильно – 6 рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото

Як заморозити гриби правильно – це питання, відповідь на який ви знайдете, прочитавши нашу добірку докладних рецептів. Заморожувати грибочки можна по-різному, наприклад, перш ніж прибрати заповітну заготовку на полицю морозилки, їх можна відварити в підсоленій воді, а можна просто ретельно промити під струменем води, обсушити і, нарізавши скибочками бажаного розміру перемістити в місце для подальшого зберігання. Вибір залежить виключно від вас, тому як при негативній температурі гриби не втрачають свій смак і аромат.

Як заморозити білі гриби правильно

Як заморозити білі гриби правильно – відповідь ви знайдете в цьому рецепті, і вам знадобиться всього лише три складових. Рекомендуємо вам відварювати грибочки перед заморожуванням, так вони набагато краще зберігають свої смакові характеристики і насичений аромат.

Інгредієнти на
1 кг.

  • Гриби 1.5 кг
  • Вода 2.5 л.
  • Сіль 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заморозити гриби правильно? В першу чергу викладаємо всі складові на робочу поверхню.
  2. Кожен гриб ретельно промиваємо під струменем води.
  3. Великі боровики розрізаємо на кілька сегментів для прискорення процесу.
  4. У каструлі кип’ятимо воду з додаванням солі і закидаємо грибочки, проварюємо близько тридцяти хвилин.
  5. Готовий продукт викладаємо в сито і залишаємо до тих пір, поки вся зайва рідина не стече, а гриби не охолонуть.
  6. Розкладаємо відварені гриби з невеликим пакетиках і прибираємо в морозильну камеру.
  7. Така заготовка відмінно зберігається протягом 10-12 місяців. Приємного апетиту!

Як заморозити смажені гриби в морозилці

Як заморозити смажені гриби в морозилці? Для цього нам знадобиться лише якісне оливкове масло, яке посилить аромат, гриби і щільні пакетики з зіп-замком. Заморожені боровики ідеально підходять для готування перших та других страв – обов’язково спробуйте!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гриби білі – 400 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби зачищаємо щіточкою або ножиком від землі і іншого сміття.

Крок 2. Обполіскуємо боровики і насухо витираємо паперовими рушниками, нарізаємо.

Крок 3. Велику сковорідку прогріваємо і закидаємо основний інгредієнт.

Крок 4. Вливаємо кілька столових ложок води і выпариваем вологу, потім додаємо оливкову олію.

Крок 5. Обсмажуємо до м’якості і золотистого відтінку.

Крок 6. Ароматні грибочки охолоджуємо до кімнатної температури і викладаємо в пакети або контейнери, прибираємо в морозилку – все готово. Готуйте і отримуйте задоволення!

Як заморозити відварені опеньки на зиму

Як заморозити відварені опеньки на зиму? Напевно, кожен грибник задавався питанням, яким ще способом можна заготовити смачні і ароматні грибочки на холодний період року, щоб насолоджуватися ними не тільки в сезон. І якщо ви один з таких любителів «тихого» полювання, то цей рецепт для вас!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8-9.

Склад:

  • Опеньки – 1 кг
  • Вода – 3 л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби перебираємо і позбавляємося від старих опеньків та зіпсованих.

Крок 2. Під струменем води гарненько обполіскуємо кожен опеньок.

Крок 3. Великі гриби розрізаємо на кілька частин.

Крок 4. Обдаємо грибочки окропом і відкидаємо на друшляк, після чого відразу ж відправляємо в киплячу воду і варимо близько 20 хвилин, не забуваємо посолити, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 5. Знову висипаємо опеньки в сито і даємо повністю стекти рідини.

Крок 6. Остиглі гриби розфасовуємо по пакетах і переміщаємо на полицю морозильної камери. Приємного апетиту!

Як заморозити свіжі печериці в морозилці

Як заморозити свіжі печериці в морозилці? Робити це можна різними способами, наприклад, попередньо відваривши або обсмаживши грибочки до рум’яності на оливковій олії. А використовувати заготовку можна так само по-різному: для варіння супів або ароматною пасти.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Печериці – 2 кг
  • Масло оливкове – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Печериці обполіскуємо і розкладаємо на бавовняному рушник для сушіння.

Крок 2. ½ Від загальної кількість грибів нарізаємо слайсами середньої товщини.

Крок 3. Другу половину залишаємо цілісною.

Крок 4. У сковороді з високими бортиками розігріваємо оливкову олію.

Крок 5. Обсмажуємо нарізані печериці до повного випаровування рідини і рум’яної скоринки.

Крок 6. Цілі грибочки варимо близько 15 хвилин з моменту закипання.

Крок 7. Остиглі гриби розкладаємо по невеликих пакетах і переміщаємо в морозилку. Приємного апетиту!

Як заморозити свіжі гливи в морозилці

Як заморозити свіжі гливи в морозилці? Заморожування свіжих продуктів завжди вважалася більш корисною, ніж попередньо гриби відварити або піддати іншій тепловій обробці. Гливи повністю зберігають свій смак і аромат, відповідно, будуть радувати вас протягом всього року.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Гливи – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжі грибочки ретельно перебираємо і швидко обполіскуємо під струменем води.

Крок 2. Якщо гливи великі, то розрізаємо на невеликі скибочки.

Крок 3. В один шар викладаємо гриби на плоску і велику посуд ставимо в морозилку приблизно на 24 години.

Крок 4. Застиглі гливи, які зберегли свою форму, знімаємо з дека і перекладаємо в пакети.

Крок 5. Апетитну заготівлю використовуємо за призначенням. Приємного апетиту!

Лісові гриби на зиму в морозилці

Лісові гриби на зиму в морозилці – це простий і перевірений спосіб заготівлі ароматних лісових дарів. Діставши пакетик з такими грибочками з морозильної камери, ви легко зможете приготувати домашній пиріг з соковитою начинкою, зварити апетитний суп або додати грибочки в рагу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • лісові Гриби – 700 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені гриби нарізаємо довільно.

Крок 2. Грибочки висипаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Збавивши полум’я, проварюємо 30-35 хвилин.

Крок 3. Готовий компонент перекидаємо в друшляк і даємо повністю стекти воді і охолонути.

Крок 4. Розкладаємо продукт за щільним пакетах і прибираємо в морозильну камеру.

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!