Як засолити червону рибу в домашніх умовах – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Швидка засолювання червоної риби з цибулею і спеціями

Засолена разом з цибулею і спеціями червона риба – це чудовий делікатес, який годиться не тільки для бутербродів, але і підходить до гарячого вареному і смаженому картоплі фрі. Картоплю можна полити маслом, в якому солилась рибка – це так смачно, що за вуха не відтягнеш!

Склад:

  • Філе червоної риби – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Масло рослинне – 60-70 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець духмяний горошок – 5-6 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Гвоздика-5-6 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе червоної риби відокремте від кісток і промийте під проточною водою, потім його потрібно трохи обсушити за допомогою паперових рушників.

2. Відокремте філе від шкірки. Тонкими скибочками або кубиками рибну м’якоть наріжте і покладіть в глибоку миску.

3. Від лушпиння очистіть цибулю, вимийте його, наріжте тонкими півкільцями або четвертинками кілець.

4. Цибулю викладіть на рибку. Туди ж помістіть всі спеції, зазначені в рецепті, а також сіль і цукор. Перемішайте за допомогою великої ложки вміст миски.

5. Маслом рослинним заправте філе і перемішайте, потім трохи притисніть рибку миску і затягніть плівкою, приберіть в холодильник.

6. Якщо ви засолювали таку рибу ввечері, їсти її можна буде вже наступного ранку, але краще – через добу.

Приємного апетиту!