Швидка засолювання червоної риби з цибулею і спеціями
Засолена разом з цибулею і спеціями червона риба – це чудовий делікатес, який годиться не тільки для бутербродів, але і підходить до гарячого вареному і смаженому картоплі фрі. Картоплю можна полити маслом, в якому солилась рибка – це так смачно, що за вуха не відтягнеш!
Склад:
- Філе червоної риби – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Масло рослинне – 60-70 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець духмяний горошок – 5-6 шт.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Гвоздика-5-6 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Філе червоної риби відокремте від кісток і промийте під проточною водою, потім його потрібно трохи обсушити за допомогою паперових рушників.
2. Відокремте філе від шкірки. Тонкими скибочками або кубиками рибну м’якоть наріжте і покладіть в глибоку миску.
3. Від лушпиння очистіть цибулю, вимийте його, наріжте тонкими півкільцями або четвертинками кілець.
4. Цибулю викладіть на рибку. Туди ж помістіть всі спеції, зазначені в рецепті, а також сіль і цукор. Перемішайте за допомогою великої ложки вміст миски.
5. Маслом рослинним заправте філе і перемішайте, потім трохи притисніть рибку миску і затягніть плівкою, приберіть в холодильник.
6. Якщо ви засолювали таку рибу ввечері, їсти її можна буде вже наступного ранку, але краще – через добу.
Приємного апетиту!