Як засолити грудинку – 8 смачних і швидких рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашня солона грудинка з прошарком м’яса

Домашня солона грудинка з прошарком м’яса – це яскрава кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий продукт вийде неймовірно смачним, апетитним і поживним. Подавайте до столу з чорним хлібом, зеленню, соліннями або свіжими сезонними овочами.

Час готування – 2 доби

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 кг.

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча – 0,5 кг
  • Сіль – 75 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для домашньої заготовки солоної грудинки з прошарком м’яса.

Крок 2. Промиваємо грудинку, обсушуємо і нарізаємо великими шматочками.

Крок 3. Натираємо шматочки сумішшю з солі і сухих спецій.

Крок 4. Продавлюємо зубчики часнику. Часниковою кашкою обмазуємо шматки грудинки.

Крок 5. Кожну заготовку загортаємо у фольгу і ставимо в морозилку на 12 годин.

Крок 6. Дістаємо продукт з морозильної камери. Розморожуємо грудинку, промиваємо, обсушуємо і відправляємо в холодильник ще на одну добу.

Крок 7. Домашня солона грудинка з прошарком м’яса готова. Нарізайте продукт тонкими скибочками і пригощайтеся!