Як засолити ікру форелі в домашніх умовах швидко і смачно – 7 рецептів з покроковими фото

Засолювання ікри форелі сухим способом

Сухим способом можна засолити ікру форелі, якщо вам пощастило виловити в річці або купити цілу свіжу або заморожену форель, всередині якої виявився сюрприз – ястики з ікрою. Звичайно, риб’ячу ікру можна підсмажити, але, якщо у вас є час і бажання, то найкраще, що можна зробити з нею – це приготувати шикарний домашній делікатес.

Інгредієнти:

  • Червона риба з ікрою – 1 шт.
  • Сіль крупного помелу на 100 г ікри – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Рибу обмийте, потім акуратно розкрийте їй черево, щоб не пошкодити сховище ікри – ястики. Якщо ваша форель заморожена, її потрібно попередньо розморозити.

2. Ікру в ястиках швидко обмийте і дайте їй трохи підсохнути.

3. Якщо ікри у вас мало, тоді її буде неважко зняти з плівки просто руками. Проте якщо робити це акуратно, щоб не пошкодити ікру, доведеться витратити близько години, щоб «випустити на свободу» кожну окрему ікринку. Якщо на плівці ще залишилося деяку кількість ікри, її можна змити водою.

4. Ікру перекладіть в миску, додайте сіль, її кількість можна збільшити або зменшити за вашим бажанням.

5. Акуратно розмішайте сіль з ікрою і відправте в холод, щоб вона настоялася і просолились в скляній банці під кришкою. Якщо ви засолили невелику кількість ікри, не призначене для тривалого зберігання, її можна залишити просто в скляній мисці під харчовою плівкою або під кришкою на ніч.

6. На наступний день засолена сухим способом ікра вже готова до вживання.

Приємного апетиту!