Крім того, що горбуша дуже смачна риба, в ній багато ікри, яку завжди можна засолити в домашніх умовах. Виходить делікатес не гірше магазинного. Ми зібрали 8 швидких способів засолювання ікри, які ви легко зможете повторити.
Як правильно засолити свіжу ікру горбуші?
Ікра горбуші домашнього посолу виходить смачною, натуральної, без шкідливих консервантів. Якщо в рибі вам пощастило знайти ікру, то не поспішайте від неї позбавлятися. Як правильно засолити ікру, ми розповімо в цьому рецепті.
Інгредієнти
- Ікра горбуші 500 гр.
- Сіль 35 гр.
- Масло рослинне 15 мл
- Вода тепла 700 мл
Процес приготування:
- Як швидко і смачно засолити ікру горбуші в домашніх умовах? Розчиніть 20 грам солі 350 мілілітрах теплої води. В соляний розчин викладіть ікру горбуші. Залиште на 5 хвилин.
- Після цього акуратно відокремте ікру від оболонки. Притримуйте плівку з одного боку і пальцями видавлюйте ікринки. Ікру промийте 3-4 рази під проточною водою.
- Залишок сіль розчиніть в 350 мілілітрах теплої води, опустіть в розчин ікру на 15 хвилин. Потім відкиньте її на друшляк.
- Перекладіть ікру в миску, додайте рослинне масло і перемішайте.
- Солона ікра готова, зберігайте її в холодильнику кілька днів.
Приємного апетиту!
Як засолити заморожену ікру горбуші в домашніх умовах?
Червона ікра завжди асоціюється з розкішшю або урочистостями. А святкування Нового року взагалі не уявляється без бутербродів з червоною ікрою. Такий делікатес легко можна засолити будинку.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Ікра горбуші – 100 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Олія соняшникова – 1 ч. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
1. Заморожену ікру залиште при кімнатній температурі, щоб вона повністю розтанула.
2. Підігрійте Воду до 50 градусів, всипте чайну ложку солі, перемішайте.
3. У воду опустіть ястики, акуратно пальцями почніть їх перебирати, ікринки почнуть відділятися від оболонки.
4. Після цього відкиньте ікру на друшляк і приберіть залишилися плівочки.
5. На дно відповідної за розміром скляної банки всипте залишилася сіль і цукор. Потім влийте 100-150 мілілітрів холодної води, розмішайте.
6. У банку викладіть очищену ікру.
7. Банку щільно закрийте кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.
8. Після цього відкиньте ікру на друшляк, щоб стекла рідина, знову перекладіть в чисту суху банку, додайте рослинне масло. Зберігайте ікру в холодильнику не більше 3 днів.
Приємного апетиту!
Солона ікра горбуші – рецепт п’ятихвилинка
Процес засолювання ікри не дуже складний і трудомісткий. А за цим рецептом ви отримаєте натуральну слабкосолений ікру буквально за 5 хвилин.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Ікра горбуші – 100 гр.
- Сіль – 5 гр.
Процес приготування:
1. Ікру очистити від оболонки, промийте і просушіть.
2. Перекладіть ікру в миску, додайте сіль, добре перемішайте і залиште на 5 хвилин.
3. Промийте ікру холодною водою, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
4. Обсушіть ікру на паперових рушниках.
5. Солону ікру зберігайте в скляній тарі в холодильнику.
Приємного апетиту!
Як посолити ікру горбуші сухим способом?
Ікра корисна, поживна і смачна. Але в магазинах цей товар має досить високу вартість. Якщо у вас є свіжа ікра, то можна засолити її в домашніх умовах самостійно без особливих труднощів.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Ікра горбуші – 100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Ястики опустіть у теплу воду і залиште на 3-4 хвилини. Після цього акуратно, намагаючись не пошкодити ікру, відокремте ікринки від плівки.
2. Потім ікру промийте і відкиньте на друшляк.
3. Перекладіть ікру в ємність, додайте сіль і цукор, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Процедуру настоювання і перемішування повторіть 3 рази.
4. Після цього відкиньте ікру на ситечко або грати, щоб позбутися від виділилася вологи.
5. Стінки ємності для зберігання змастіть рослинною олією і перекладіть в неї ікру. Щоб ікра не злиплася трохи рослинної олії можна додати і в саму ікру. Зберігайте делікатес в холодильнику.
Приємного апетиту!
Домашня солона ікра горбуші в розсолі
Першим ділом в засолюванні ікри буде вибір правильної риби. Краще всього підійдуть особини сімейства лососевих, наприклад, сьомга, горбуша або форель. Ми розповімо, як смачно засолити ікру в розсолі.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Ікра червона – 500 гр.
- Вода – 2 л
- Сіль – 100 гр.
- Масло рослинне – для змазування ємності.
Процес приготування:
1. Підготуйте два види розсолу: один холодний, другий, гарячий. На кожен піде 1 літр води і по 50 грам солі.
2. Ястики з ікрою опустіть у холодний розсіл, промийте і акуратно відокремте ікринки. Потім відкиньте ікру на сито.
3. Щоб приготувати гарячий розсіл, у воду всипте сіль і прогрійте розчин до 60 градусів. Швидко опустіть ікру в гарячий розсіл, руками перебирайте ікру і видаляйте залишки плівок.
4. Відкиньте ікру на друшляк, потім перекладіть на паперові рушники.
5. Скляну баночку для зберігання ікри змастіть рослинним маслом і викладіть в неї ікру, закрийте і поставте в холодильник, щоб вона охолола. Дивовижна малосолоний ікра домашнього посолу готова.
Приємного апетиту!
Як засолити ікру горбуші для тривалого зберігання?
Такий делікатес, як солона червона ікра, завжди хочеться мати в холодильнику. Бутерброди або млинці – все з нею стає смачнішим. Щоб ікра зберігалася довго, її треба солити за певною технологією, зазначеної в нашому рецепті.
Час готування: 24 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Ікра горбуші – 100 гр.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Обережно розкрийте черевце горбуші і вийміть ястики з ікрою.
2. У каструлю влийте 1 літр води, додайте 2-3 столові ложки солі, закип’ятити суміш. Перекладіть ястики в миску, залийте її солоним гарячим розсолом. Коли вода охолоне, руками відокремте ікринки від пленочки.
3. Злийте воду з ікрою через друшляк. Потім кілька разів промийте ікру прохолодною водою, щоб позбутися залишків ястика. Після цього отвесьте ікру в марлевому мішку на годину.
4. Перекладіть ікру в баночку, додайте рослинне масло і половину столової ложки солі, активно перемішуйте ікру виделкою до появи білої піни.
5. Банку щільно закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Через добу ікра буде готова. Зберігати її можна 3-4 місяці.
Приємного апетиту!
Швидкий і смачний рецепт засолки ікри горбуші з рослинним маслом
Виявити ястики з ікрою при обробленні горбуші – велика удача. Тепер можна самостійно приготувати один із смачних делікатесів – солону червону ікру. Тим більше, що рецепт засолки зовсім нескладний.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Ікра горбуші – 200 гр.
- Вода – 800 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Ястика залийте теплою водою (50 градусів). При такій температурі плівочка згорнеться і ікринки буде легше витягнути.
2. Видавіть ікринки з ястика і перекладіть їх у миску.
3. Приготуйте розсіл. У воді розчиніть сіль, викладіть в розсіл ікру, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Потім злийте воду через друшляк.
4. Коли вся рідина з ікри стече, додайте рослинне масло і перемішайте.
5. Охолодіть ікру в холодильнику і можна відразу вживати її в їжу. Зберігайте ікру в холодильнику не більше 7 днів.
Приємного апетиту!
Простий спосіб посолити ікру горбуші з цукром і сіллю
Ікра горбуші – цінний і поживний продукт, багатий Омегою 3. Навіть дієтологи радять включати ікру в свій повсякденний раціон харчування. А якщо солити ікру самостійно в домашніх умовах, то вона ще буде супер натуральної, без барвників і консервантів.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 1.
Інгредієнти:
- Горбуша з ікрою – 1 шт.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Цукор – 1/3 ч. ложки
- Масло соняшникове – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Випатрайте рибу, акуратно вийміть ястики з ікрою.
2. Вручну, за допомогою вилки, витягніть ікринки з плівки.
3. Далі в ікру додайте сіль і цукор, перемішайте.
4. Потім влийте рослинне масло, ще раз акуратно перемішайте.
5. Ікру помістіть на 30-60 хвилин у холодильник. Після закінчення цього часу ікру можна їсти.
Приємного апетиту!