Як засолити оселедець в пряному розсолі в домашніх умовах?
Рецепт для тих, хто любить не просто солону, а ароматну пряну оселедець. Щедро використовуємо спеції, щоб риба просочилася ароматами і придбала насичений смак. Прянощі підібрані так, що разом складають гармонійну комбінацію як між собою, так і з рибкою.
Час готування: 72 години.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Оселедець – 2 шт. середнього розміру.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Насіння кропу – 1 ч. л.
- Зелень – для прикраси.
- цибуля Ріпчаста – для прикраси.
Процес приготування:
1. Оселедець розморожуємо, ретельно миємо в проточній воді. Видалити нутрощі у риби при такому методі засолювання необов’язково. Промиту оселедець обсушуємо і обмазуємо гірчицею. Поки буде готуватися і остигати розсіл, рибка просочиться ароматним соусом.
2. Готуємо і відміряємо всі необхідні прянощі.
3. Готуємо розсіл. Для цього в каструлю кладемо один літр води. Додаємо підготовлені спеції, а також сіль та цукровий пісок. Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння, варимо пару хвилин при низькій температурі плити. Потім знімаємо розсіл з плити і охолодити до кімнатної температури.
4. Оселедець у гірчиці кладемо в скляний, емальований або пластиковий посуд. Заливаємо приготовленим розсолом розсолом і закриваємо кришкою. Прибираємо в холодильник на три доби. Періодично за цей час варто перевертати тушки для рівномірного просолювання.
5. Після закінчення зазначеного часу дістаємо оселедець з розсолу і очищаємо від нутрощів, кісток і шкіри. Отримане філе розрізаємо на шматочки.
6. Укладаємо шматочки філе на сервірувальну тарілку, прикрашаємо кільцями ріпчастої цибулі, зеленню і подаємо до столу.
Приємного апетиту!












