Як засолити оселедець в домашніх умовах – 10 швидких і смачних рецептів з фото

Швидкий і простий рецепт солоного оселедця в банку

Пропонуємо дуже простий і швидкий спосіб засолювання оселедця в скляній банці. Готуємо розсіл з прянощами, готуємо рибку. Укладаємо її по банкам і заливаємо розсолом розсолом – готово! Найскладніше – це почекати дві доби, поки рибка повністю просолится.

Час готування: 48 години.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Сіль велика – 7,5 ст. л..
  • Цукор-пісок – 3,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 ст. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Для економії часу починаємо приготування з розсолу, оскільки він потребує час на охолодження. У каструлю наливаємо воду в зазначеній кількості, додаємо сіль та цукровий пісок, горошини чорного перцю, коріандр і лаврове листя. Доводимо все разом до кипіння, варимо пару хвилин і знімаємо з плити. Вливаємо оцет, перемішуємо і даємо повністю охолонути.

2. Готуємо банки і кришки для оселедця. Бажано, щоб тара з широкою шийкою – так буде простіше закладати та виймати потім рибні тушки. Обполіскуємо банки і кришки окропом, обсушуємо.

3. Оселедець ретельно промиваємо. Зрізаємо голови, надрізаємо черевце. Видаляємо нутрощі і всі внутрішні плівки. Ще раз промиваємо і обсушуємо.

4. Укладаємо тушки в банки. Робимо це досить щільно, розміщуючи оселедець по колу тари. Заливаємо рибу остившім розсолом, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на дві доби. Після закінчення зазначеного часу рибка буде готова до вживання. Зберігати таку оселедець рекомендується не більше місяця.

Приємного апетиту!