Швидкий і простий рецепт солоного оселедця в банку
Пропонуємо дуже простий і швидкий спосіб засолювання оселедця в скляній банці. Готуємо розсіл з прянощами, готуємо рибку. Укладаємо її по банкам і заливаємо розсолом розсолом – готово! Найскладніше – це почекати дві доби, поки рибка повністю просолится.
Час готування: 48 години.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Оселедець – 2 кг
- Вода – 1,5 л
- Оцет – 2 ст. л.
- Сіль велика – 7,5 ст. л..
- Цукор-пісок – 3,5 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 1 ст. л.
- Коріандр – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Для економії часу починаємо приготування з розсолу, оскільки він потребує час на охолодження. У каструлю наливаємо воду в зазначеній кількості, додаємо сіль та цукровий пісок, горошини чорного перцю, коріандр і лаврове листя. Доводимо все разом до кипіння, варимо пару хвилин і знімаємо з плити. Вливаємо оцет, перемішуємо і даємо повністю охолонути.
2. Готуємо банки і кришки для оселедця. Бажано, щоб тара з широкою шийкою – так буде простіше закладати та виймати потім рибні тушки. Обполіскуємо банки і кришки окропом, обсушуємо.
3. Оселедець ретельно промиваємо. Зрізаємо голови, надрізаємо черевце. Видаляємо нутрощі і всі внутрішні плівки. Ще раз промиваємо і обсушуємо.
4. Укладаємо тушки в банки. Робимо це досить щільно, розміщуючи оселедець по колу тари. Заливаємо рибу остившім розсолом, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на дві доби. Після закінчення зазначеного часу рибка буде готова до вживання. Зберігати таку оселедець рекомендується не більше місяця.
Приємного апетиту!