Як засолити сало в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Як смачно засолити сало в целофановому пакеті?

Один з простих і смачних способів засолити домашнє сало – в целофановому пакеті. Ви не витратите багато часу на підготовку продукту, залишиться лише почекати необхідний час. Візьміть на замітку цікавий рецепт!

Час готування: 4 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Сало свиняче – 0,5 кг
  • Сіль – 0,5 склянки
  • Часник – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо шматок свіжого сала. Поділяємо його на довгасті шматочки, промиваємо і протираємо паперовим рушником.

Крок 2. У кожному з підготовлених шматочків робимо надрізи, майже дістають до шкурки. Це дозволить отримати максимально пряний продукт. Всередину вдавлюємо невеликі шматочки часнику за смаком.

Крок 3. У глибоку тарілку висипаємо сіль і гарненько обвалюємо в ній наші шматочки.

Крок 4. Далі сало обгортаємо целофаном і кладемо ще в один пакет. Зав’язуємо і кладемо в холодильник на три доби.

Крок 5. Потім витягуємо продукт, промиваємо, обтираем і обвалюють у спеції за смаком. Загортаємо у плівку або пергамент. Знову кладемо в пакет і залишаємо в морозильній камері на одну добу.

Крок 6. Домашнє сало, засолене в пакеті, готово. Нарізайте і подавайте до столу!