Як засолити сало в розсолі у банку? Найсмачніші рецепти для вашого домашнього меню ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами. Готовий продукт вийде дуже ніжним, поживним і ароматним. Подавайте до столу з чорним хлібом, соліннями або свіжою зеленню. Порадуйте себе і своїх близьких.
М’яке сало в розсолі гарячим способом з часником
Ароматне і м’яке сало можна засолити гарячим способом, використовуючи розсіл і часник. Продукт швидкий і простий у приготуванні. Підійде для живильного домашнього перекусу.
Інгредієнти на
2 кг.
- Сало свиняче 2 кг
- Вода 2 л
- Часник 1 шт.
- Сіль 250 гр.
- Лавровий лист 5 шт.
- Перець чорний горошок за смаком
Процес приготування:
- Як смачно засолити сало в розсолі у банку? Свіже сало поділяємо на невеликі шматочки. При необхідності їх промиваємо і обтираем паперовим рушником.
- У велику каструлю вливаємо воду, розмішуємо її з сіллю і кип’ятимо на плиті.
- В цей час займемося часником. Його необхідно очистити від лушпиння і порізати на невеликі шматочки.
- У чисті сухі банки щільно укладаємо шматки сала, чергуючи їх з часником, лавровими листками і горошинами чорного перцю. Заливаємо киплячою водою, закриваємо кришкою і залишаємо до охолодження.
- Остиглу банку переставляємо в холодильник на 8 днів. Після чого, готові шматочки витягуємо з розсолу і подаємо до столу.
Ніжне сало в розсолі холодним способом з часником
Апетитне домашнє сало можна засолити в банку з холодним розсолом. Продукт вийде м’якою, ароматною і в міру пікантним. Закуску можна подавати до столу з овочами, соусом і чорним хлібом.
Час готування: 5 діб
Час приготування: 4 діб
Порцій – 2 кг
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 2 кг
- Вода – 2 л
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 250 гр.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо необхідну кількість солі і спецій.
2. У велику каструлю викладаємо сіль, горошини перцю, половину лаврового листя, і часнику. Заливаємо все це водою, розмішуємо і доводимо до кипіння на плиті. Після чого даємо розсолу повністю охолонути.
3. Вибираємо шматок свіжого свинячого сала. Промиваємо його і обтираем паперовим рушником.
4. Далі сало поділяємо на невеликі рівні шматки.
5. Ці шматки укладаємо в чисту суху скляну банку. Сюди ж викладаємо залишки часнику і лаврового листя. Вливаємо охолоджений розсіл і ставимо банку в холодильник на 8-9 діб.
6. Після засолювання шматки сала витягуємо з розсолу і доповнюємо улюбленими спеціями. Наприклад, половину продукту можна обсипати паприкою.
7. Для іншої половини можна використовувати чорний мелений перець.
8. Готове сало зі спеціями охолоджуємо в морозильнику, нарізаємо і подаємо до столу!
Як приготувати смачне сало в розсолі з часником і перцем?
Засолити сало в домашніх умовах можна по простому рецептом з використанням розсолу. Додайте в заготовку часник і перець, які додадуть готовому продукту пікантний смак та яскравий аромат.
Час готування: 8 діб
Час приготування: 1 добу
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 1 кг
- Вода – 1 л
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 150 гр.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
1. Свіже сало обдаємо холодною водою і даємо йому обсохнути.
2. Далі продукт поділяємо на невеликі рівні частини. Потрібно, щоб вони помістилися в банку.
3. У велику каструлю вливаємо літр чистої води. Ставимо на плиту. Відразу ж опускаємо в каструлю сіль і спеції. Розмішуємо вміст і кип’ятити 15-20 хвилин до отримання ароматного розсолу.
4. Шматочки сала викладаємо в чисту скляну банку. Заливаємо продукт гарячим розсолом. Закриваємо кришкою, повністю остуджуємо і ставимо в холодильник на 8-9 діб.
5. Готове сало виймаємо з банки з розсолом, подмораживаем в морозильнику, нарізаємо і подаємо до столу.
Як засолити сало з цибулевої лушпинням в розсолі в домашніх умовах?
Цікавий і перевірений спосіб засолити сало в розсолі з цибулевої лушпинням. Такий варіант додасть готовому продукту яскравий колір, ніжний смак і приємний аромат. Подавайте закуску в колі родини або друзів.
Час готування: 9 діб
Час приготування: 1 добу
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 1 кг
- цибульна Лушпиння – за смаком.
- Сіль – 200 гр.
- Вода – 2 л
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо свіже свиняче сало до засолюванні. Промиваємо його холодною водою і ретельно витираємо. Далі нарізаємо продукт невеликими шматочками, які легко пролізуть через шийку скляної банки.
2. У велику каструлю вливаємо воду, ставимо на вогонь.
3. З чистих цибулин знімаємо піну і відправляємо її у вже киплячу воду разом з сіллю і перцем. Розмішуємо і варимо вміст 15 хвилин.
4. В цей час шматочки сала викладаємо в чисту суху банку. Заливаємо продукт ароматним і кольоровим розсолом кімнатної температури.
5. Даємо банку з вмістом настоятися добу при кімнатній температурі, після відправляємо в холодильник 8-9 днів.
6. Готове сало витягуємо з розсолу, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Самий швидкий рецепт сала в розсолі п’ятихвилинка для ідеальної закуски
Оцініть найшвидший і оригінальний рецепт домашньої засолювання сала – п’ятихвилинку. Така закуска відмінно різноманітить стіл і порадує близьких ніжним і яскравим смаком.
Час готування: 12 годин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 1 кг
- Вода – 1 л
- Часник – 6 зубчиків.
- Сіль – 150 гр.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
1. Свіже сало поділяємо на невеликі однакові шматочки, які легко помістяться в скляну банку.
2. У глибоку каструлю вливаємо воду, додаємо до неї сіль, перець і лаврове листя. У такий розсіл опускаємо і шматочки сала.
3. Після кипіння закриваємо каструлю кришкою і тримаємо на вогні ще 5 хвилин.
4. Вимикаємо вогонь і в готовий продукт відправляємо подрібнені зубчики часнику. Зручно використовувати прес.
5. Перекладаємо вміст каструлі в чисті скляні банки. Залишаємо їх у прохолодному темному місці на 12 годин.
6. Коли сало повністю охолоне і насититься спеціями, його можна діставати з банки і подавати до столу. Для кращої нарізки продукт можна відправити ненадовго в морозильну камеру.
М’яке сало в розсолі зі спеціями в 3-х літровій банці
М’яке і апетитне сало зручно засолювати в трилітровій банці. Розсіл зі спеціями зробить домашню закуску ароматною і в міру пікантною. Подавайте до столу з зеленню і чорним хлібом.
Час готування: 7 діб
Час приготування: 1 добу
Порцій – 2 кг
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 2 кг
- Вода – 1 л
- Часник – 1 шт.
- Сіль – 250 гр.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
1. Промите і обсушенное сало поділяємо на невеликі рівні шматочки.
2. Далі готуємо розсіл. Для цього кип’ятимо у великій каструлі воду з сіллю, перцем і лавровими листами.
3. Поки вариться розсіл, промиваємо трилітрову банку і викладаємо в неї шматочки сала, чергуючи їх із зубчиками часнику.
4. Заливаємо продукт в банку і ароматним гарячим розсолом. Залишаємо заготівлю остигати при кімнатній температурі.
5. Після охолодження закриваємо банку капроновою кришкою і відправляємо її в холодильник на тиждень.
6. Готове сало можна вийняти з розсолу, нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачний спосіб засолювання сала по-українськи в розсолі
Апетитне солоне сало по справжньому українським рецептом нескладно заготовити в домашніх умовах. Оцініть простий і смачний варіант у скляній банці з використанням розсолу.
Час готування: 7 діб
Час приготування: 5 діб
Порцій – 2 кг
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 2 кг
- Вода – 2 л
- Часник – 1 шт.
- Сіль – 300 гр.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіже свиняче сало розрізаємо не невеликі однакові шматочки.
2. Відразу ж готуємо розсіл. Для цього потрібно прокип’ятити воду з сіллю, горошинами чорного перцю і лавровими листами. Залишаємо для повного остигання.
3. Поки розсіл холоне, очищаємо часник від лушпиння. Занадто великі зубчики можна розрізати на половинки.
4. Шматки сала укладаємо в чисті скляні банки. Заливаємо їх холодним розсолом і зверху додаємо часник. Переставляємо продукт в холодильник на 8-10 днів.
5. Після засолювання сало обсипаємо сумішшю перців, обмотуємо харчовою плівкою і кладемо в морозильну камеру на 1-2 доби.
6. Готове заморожене українське сало можна нарізати і подавати до столу!
Сало з прошарками м’яса в розсолі для тривалого зберігання
Солоне сало з м’ясними прошарками – яскрава і смачна закуска для вашого столу. Приготуйте продукт за домашнім рецептом в банку в розсолі. Підходить для тривалого зберігання.
Час готування: 7 діб
Час приготування: 6 діб
Порцій – 3 кг.
Інгредієнти:
- Сало з прошарками м’яса – 3 кг
- Вода – 3 л
- Сіль – 1 склянка
- Часник – 2 шт.
- Лист лавровий – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість солі і спецій. Сало промиваємо і обтираем серветкою.
2. Відразу ж відварюємо розсіл. Для цього кип’ятимо близько 10 хвилин воду з сіллю, перцем і лавровими листами.
3. В цей час повертаємося до свинячого продукту. Сало з прошарками слід розділити на невеликі частини, які відразу ж викладаємо в чисту і ошпарену банку.
4. Чистимо часник від лушпиння і викладаємо зубчики до шматочків сала. До горлечка заливаємо продукти гарячим розсолом. Закриваємо залізною кришкою, остуджуємо добу і після ставимо в холодильник на 10 днів.
5. Через 6-7 днів сало засолится. Продукт можна пробувати або залишити на тривале зберігання в прохолодному місці.
Дамське сало в розсолі — найсмачніший рецепт
Домашня засолювання сала за оригінальним дамському рецептом дозволить отримати ніжний і в міру пряний продукт. Оцініть просте виконання апетитною закуски для всієї родини.
Час готування: 7 діб
Час приготування: 6 діб
Порцій – 3 кг.
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 3 кг
- Вода – 2 л
- Часник – 1 шт.
- Сіль – 250 гр.
- Перець чорний горошок – 2 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Спочатку приготуємо розсіл. Для цього слід прокип’ятити 10-15 хвилин воду з сіллю і спеціями (крім часнику). Прибираємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Для «дамського рецепту» вибираємо свіже свиняче сало з м’ясом. Промиваємо його, обтираем і нарізаємо на дрібні шматочки.
3. Відправляємо ці шматки в чисті скляні банки. Укладаємо щільно.
4. Заливаємо продукт розсолом. Сюди ж продавлюємо очищений часник. Заготовки залишаємо на пару годин і після прибираємо в холодильник на 10 днів.
5. Готове сало витягуємо з розсолу, нарізаємо на ще більш дрібні шматочки і подаємо до столу з улюбленими спеціями.
Домашнє сало в розсолі, закатане під залізну кришку на зиму
Засолити сало в банку з розсолом легко в домашніх умовах. Також продукт можна закатати під залізну кришку, що дозволить йому довше зберігатися. Радуйте близьких апетитною закускою цілий рік.
Час готування: 7 діб
Час приготування: 6 діб
Порцій – 2 кг
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 2 кг
- Вода – 2 л
- Сіль – 1 склянка
- Часник – 4 зубчики.
- Паприка – 20 гр.
- Перець чорний мелений – 20 гр.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
1. Відразу приступимо до приготування розсолу. Кип’ятимо в каструлі воду з сіллю і горошинами чорного перцю.
2. Вибираємо підходящий шматок свинячого сала і поділяємо його на невеликі частини.
3. Кожен шматочок сала ретельно натираємо паприкою і меленим перцем, а також подрібненими зубчикам часнику. Викладаємо продукт в чисту ошпарену банку.
4. Заливаємо сало гарячим розсолом до самого верху, закручуємо залізною кришкою і залишаємо на одну добу, після чого переставляємо в холодильник ще на 10 днів.
5. Через тиждень сало в розсолі буде готово. Закуску можна подавати до столу. Зберігати слід у прохолодному місці.