Як засолити сало в розсолі в банку – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Як засолити сало в розсолі у банку? Найсмачніші рецепти для вашого домашнього меню ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами. Готовий продукт вийде дуже ніжним, поживним і ароматним. Подавайте до столу з чорним хлібом, соліннями або свіжою зеленню. Порадуйте себе і своїх близьких.

М’яке сало в розсолі гарячим способом з часником

Ароматне і м’яке сало можна засолити гарячим способом, використовуючи розсіл і часник. Продукт швидкий і простий у приготуванні. Підійде для живильного домашнього перекусу.

Інгредієнти на
2 кг.

  • Сало свиняче 2 кг
  • Вода 2 л
  • Часник 1 шт.
  • Сіль 250 гр.
  • Лавровий лист 5 шт.
  • Перець чорний горошок за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно засолити сало в розсолі у банку? Свіже сало поділяємо на невеликі шматочки. При необхідності їх промиваємо і обтираем паперовим рушником.
  2. У велику каструлю вливаємо воду, розмішуємо її з сіллю і кип’ятимо на плиті.
  3. В цей час займемося часником. Його необхідно очистити від лушпиння і порізати на невеликі шматочки.
  4. У чисті сухі банки щільно укладаємо шматки сала, чергуючи їх з часником, лавровими листками і горошинами чорного перцю. Заливаємо киплячою водою, закриваємо кришкою і залишаємо до охолодження.
  5. Остиглу банку переставляємо в холодильник на 8 днів. Після чого, готові шматочки витягуємо з розсолу і подаємо до столу.

Ніжне сало в розсолі холодним способом з часником

Апетитне домашнє сало можна засолити в банку з холодним розсолом. Продукт вийде м’якою, ароматною і в міру пікантним. Закуску можна подавати до столу з овочами, соусом і чорним хлібом.

Час готування: 5 діб

Час приготування: 4 діб

Порцій – 2 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 2 кг
  • Вода – 2 л
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 250 гр.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо необхідну кількість солі і спецій.

2. У велику каструлю викладаємо сіль, горошини перцю, половину лаврового листя, і часнику. Заливаємо все це водою, розмішуємо і доводимо до кипіння на плиті. Після чого даємо розсолу повністю охолонути.

3. Вибираємо шматок свіжого свинячого сала. Промиваємо його і обтираем паперовим рушником.

4. Далі сало поділяємо на невеликі рівні шматки.

5. Ці шматки укладаємо в чисту суху скляну банку. Сюди ж викладаємо залишки часнику і лаврового листя. Вливаємо охолоджений розсіл і ставимо банку в холодильник на 8-9 діб.

6. Після засолювання шматки сала витягуємо з розсолу і доповнюємо улюбленими спеціями. Наприклад, половину продукту можна обсипати паприкою.

7. Для іншої половини можна використовувати чорний мелений перець.

8. Готове сало зі спеціями охолоджуємо в морозильнику, нарізаємо і подаємо до столу!

Як приготувати смачне сало в розсолі з часником і перцем?

Засолити сало в домашніх умовах можна по простому рецептом з використанням розсолу. Додайте в заготовку часник і перець, які додадуть готовому продукту пікантний смак та яскравий аромат.

Час готування: 8 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 150 гр.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

1. Свіже сало обдаємо холодною водою і даємо йому обсохнути.

2. Далі продукт поділяємо на невеликі рівні частини. Потрібно, щоб вони помістилися в банку.

3. У велику каструлю вливаємо літр чистої води. Ставимо на плиту. Відразу ж опускаємо в каструлю сіль і спеції. Розмішуємо вміст і кип’ятити 15-20 хвилин до отримання ароматного розсолу.

4. Шматочки сала викладаємо в чисту скляну банку. Заливаємо продукт гарячим розсолом. Закриваємо кришкою, повністю остуджуємо і ставимо в холодильник на 8-9 діб.

5. Готове сало виймаємо з банки з розсолом, подмораживаем в морозильнику, нарізаємо і подаємо до столу.

Як засолити сало з цибулевої лушпинням в розсолі в домашніх умовах?

Цікавий і перевірений спосіб засолити сало в розсолі з цибулевої лушпинням. Такий варіант додасть готовому продукту яскравий колір, ніжний смак і приємний аромат. Подавайте закуску в колі родини або друзів.

Час готування: 9 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 1 кг
  • цибульна Лушпиння – за смаком.
  • Сіль – 200 гр.
  • Вода – 2 л
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо свіже свиняче сало до засолюванні. Промиваємо його холодною водою і ретельно витираємо. Далі нарізаємо продукт невеликими шматочками, які легко пролізуть через шийку скляної банки.

2. У велику каструлю вливаємо воду, ставимо на вогонь.

3. З чистих цибулин знімаємо піну і відправляємо її у вже киплячу воду разом з сіллю і перцем. Розмішуємо і варимо вміст 15 хвилин.

4. В цей час шматочки сала викладаємо в чисту суху банку. Заливаємо продукт ароматним і кольоровим розсолом кімнатної температури.

5. Даємо банку з вмістом настоятися добу при кімнатній температурі, після відправляємо в холодильник 8-9 днів.

6. Готове сало витягуємо з розсолу, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Самий швидкий рецепт сала в розсолі п’ятихвилинка для ідеальної закуски

Оцініть найшвидший і оригінальний рецепт домашньої засолювання сала – п’ятихвилинку. Така закуска відмінно різноманітить стіл і порадує близьких ніжним і яскравим смаком.

Час готування: 12 годин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – 150 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

1. Свіже сало поділяємо на невеликі однакові шматочки, які легко помістяться в скляну банку.

2. У глибоку каструлю вливаємо воду, додаємо до неї сіль, перець і лаврове листя. У такий розсіл опускаємо і шматочки сала.

3. Після кипіння закриваємо каструлю кришкою і тримаємо на вогні ще 5 хвилин.

4. Вимикаємо вогонь і в готовий продукт відправляємо подрібнені зубчики часнику. Зручно використовувати прес.

5. Перекладаємо вміст каструлі в чисті скляні банки. Залишаємо їх у прохолодному темному місці на 12 годин.

6. Коли сало повністю охолоне і насититься спеціями, його можна діставати з банки і подавати до столу. Для кращої нарізки продукт можна відправити ненадовго в морозильну камеру.

М’яке сало в розсолі зі спеціями в 3-х літровій банці

М’яке і апетитне сало зручно засолювати в трилітровій банці. Розсіл зі спеціями зробить домашню закуску ароматною і в міру пікантною. Подавайте до столу з зеленню і чорним хлібом.

Час готування: 7 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 2 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – 250 гр.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

1. Промите і обсушенное сало поділяємо на невеликі рівні шматочки.

2. Далі готуємо розсіл. Для цього кип’ятимо у великій каструлі воду з сіллю, перцем і лавровими листами.

3. Поки вариться розсіл, промиваємо трилітрову банку і викладаємо в неї шматочки сала, чергуючи їх із зубчиками часнику.

4. Заливаємо продукт в банку і ароматним гарячим розсолом. Залишаємо заготівлю остигати при кімнатній температурі.

5. Після охолодження закриваємо банку капроновою кришкою і відправляємо її в холодильник на тиждень.

6. Готове сало можна вийняти з розсолу, нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний спосіб засолювання сала по-українськи в розсолі

Апетитне солоне сало по справжньому українським рецептом нескладно заготовити в домашніх умовах. Оцініть простий і смачний варіант у скляній банці з використанням розсолу.

Час готування: 7 діб

Час приготування: 5 діб

Порцій – 2 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 2 кг
  • Вода – 2 л
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – 300 гр.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіже свиняче сало розрізаємо не невеликі однакові шматочки.

2. Відразу ж готуємо розсіл. Для цього потрібно прокип’ятити воду з сіллю, горошинами чорного перцю і лавровими листами. Залишаємо для повного остигання.

3. Поки розсіл холоне, очищаємо часник від лушпиння. Занадто великі зубчики можна розрізати на половинки.

4. Шматки сала укладаємо в чисті скляні банки. Заливаємо їх холодним розсолом і зверху додаємо часник. Переставляємо продукт в холодильник на 8-10 днів.

5. Після засолювання сало обсипаємо сумішшю перців, обмотуємо харчовою плівкою і кладемо в морозильну камеру на 1-2 доби.

6. Готове заморожене українське сало можна нарізати і подавати до столу!

Сало з прошарками м’яса в розсолі для тривалого зберігання

Солоне сало з м’ясними прошарками – яскрава і смачна закуска для вашого столу. Приготуйте продукт за домашнім рецептом в банку в розсолі. Підходить для тривалого зберігання.

Час готування: 7 діб

Час приготування: 6 діб

Порцій – 3 кг.

Інгредієнти:

  • Сало з прошарками м’яса – 3 кг
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 1 склянка
  • Часник – 2 шт.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість солі і спецій. Сало промиваємо і обтираем серветкою.

2. Відразу ж відварюємо розсіл. Для цього кип’ятимо близько 10 хвилин воду з сіллю, перцем і лавровими листами.

3. В цей час повертаємося до свинячого продукту. Сало з прошарками слід розділити на невеликі частини, які відразу ж викладаємо в чисту і ошпарену банку.

4. Чистимо часник від лушпиння і викладаємо зубчики до шматочків сала. До горлечка заливаємо продукти гарячим розсолом. Закриваємо залізною кришкою, остуджуємо добу і після ставимо в холодильник на 10 днів.

5. Через 6-7 днів сало засолится. Продукт можна пробувати або залишити на тривале зберігання в прохолодному місці.

Дамське сало в розсолі — найсмачніший рецепт

Домашня засолювання сала за оригінальним дамському рецептом дозволить отримати ніжний і в міру пряний продукт. Оцініть просте виконання апетитною закуски для всієї родини.

Час готування: 7 діб

Час приготування: 6 діб

Порцій – 3 кг.

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 3 кг
  • Вода – 2 л
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – 250 гр.
  • Перець чорний горошок – 2 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо розсіл. Для цього слід прокип’ятити 10-15 хвилин воду з сіллю і спеціями (крім часнику). Прибираємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Для «дамського рецепту» вибираємо свіже свиняче сало з м’ясом. Промиваємо його, обтираем і нарізаємо на дрібні шматочки.

3. Відправляємо ці шматки в чисті скляні банки. Укладаємо щільно.

4. Заливаємо продукт розсолом. Сюди ж продавлюємо очищений часник. Заготовки залишаємо на пару годин і після прибираємо в холодильник на 10 днів.

5. Готове сало витягуємо з розсолу, нарізаємо на ще більш дрібні шматочки і подаємо до столу з улюбленими спеціями.

Домашнє сало в розсолі, закатане під залізну кришку на зиму

Засолити сало в банку з розсолом легко в домашніх умовах. Також продукт можна закатати під залізну кришку, що дозволить йому довше зберігатися. Радуйте близьких апетитною закускою цілий рік.

Час готування: 7 діб

Час приготування: 6 діб

Порцій – 2 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 2 кг
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 1 склянка
  • Часник – 4 зубчики.
  • Паприка – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 20 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

1. Відразу приступимо до приготування розсолу. Кип’ятимо в каструлі воду з сіллю і горошинами чорного перцю.

2. Вибираємо підходящий шматок свинячого сала і поділяємо його на невеликі частини.

3. Кожен шматочок сала ретельно натираємо паприкою і меленим перцем, а також подрібненими зубчикам часнику. Викладаємо продукт в чисту ошпарену банку.

4. Заливаємо сало гарячим розсолом до самого верху, закручуємо залізною кришкою і залишаємо на одну добу, після чого переставляємо в холодильник ще на 10 днів.

5. Через тиждень сало в розсолі буде готово. Закуску можна подавати до столу. Зберігати слід у прохолодному місці.